Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, September 12, 2009

Pertolongan Cemas...

Chewah bunyik yang mengerunkan... iyo tak??? semalam berbual dengan Hasra kat YM... aku kesian jugak kat bakal biras aku ni... ahak! Nak gelak pun ada baca entry dia... yang baca tu mesti tahukan... dia kena mark paper student dia yang 177 org tu dlm masa seminggu... kalau dia solo dah tentu ar dia boleh habis marking... tapi ni??? kata bercinta??? wei akak pun gitu jugak bercinta dengan abang Jamani... muahaha.... kejap2 sms, call kalau tak cecah 2 jam tak stop... so agak2 korang ler, kalau Hasra dpt paper tu ari Jumaat... sabtu ahad kuar dating, mark paper start Senin, rasa2 sempat ke dia nak beraya??? Statement tak tahan dia tu satu...sampai cramp perut aku gelak...

"Weiii mana bole tak jumpa wei... lama tu minggu ni kena jumpa, kalau tak lepas raya jumpa masakkkk ooooo..."

Hahahah aku macam pernah dengar je ayat tu... maklum ler tu la ayat aku time cinta dulu... hehehe... sehari je pun tak jumpa... rasa seribu tahun ooooo... so aku faham apa Hasra rasa walaupun dia plan nak jumpa family PIL aku malam Khamis sblm raya, next weeknya dah leh jumpa, tapi dia kata lama... hahahah... tak pa akak faham org bercinta...

So aku bagi suggestion kat dia... why not dia bawak paper tu semua dtg umah mak MALAM ni... sbb kalau sabtu, aku dengan Zamani mmg tak ada... than PIL aku berbuke dengan keluarga kat PJ, so tak ada org kat umah. Jadi aku cakap nak tak nak terpaksalah bermalam umah MIL, kitaorg tolong mark paper objective... at least Hasra hanya focus bahagian essei... tu kalau ko nak student ko fail, ok je bagi kitaorg mark... wakakaka... so Hasra macam berminat ler..aku ambik 50 paper, Ijat tolong 50 paper, hasra 50 paper, 27 paper si Fifi leh buat...

Wah suka suki ku bagi arahan padahal yang lain tak tahu...

Sampai umah MIL semalam waktu magrib... heheh sekali lagi wrong timing, awal lak, time buke lak tu... laki ku tak pose! EEEEE tak alu Zamani tak pose... siap ada stok roti dlm bilik... see mak jaga dia tip top... tu pun nak marah akukan... mmg la menyusahkan mak, tapi kalau harapkan aku, tah tah dia belum sembuh lagi... makan tak menentu, ubat kalau tak monitor jangan harap dia nak makan...so join buke sekali... kebas muke aku duduk atas meja... heheh join org pose makan...

Aku tanya Fifi, Hasra jadi tak dtg... mak terkejut... tak bagi tahu pun nak datang, asal nak dtg?? Aku cerita la... hahah mak kata, datang, meh ramai2 kerjakan paper student si Hasra... so kitaorg pun tunggu la kedatangan paper exam tu...

Kul 10 Hasra sampai... kebetulan Mr Ana pun ada... mmg kecoh la... sakit perut aku dengar kritikan si Mr Ana... dosa oooo MR ana... bulan pose ooooo.... heheh tetiba



Paper yang Hasra kuarkan dari beg dia... ambik ko... yang lain semua sedia menanti... tangan sorg2 gatal... nak ler tahu best ke jadi Cik gu? Tapi before that dengar cerita mak, pengalaman mark paper student, yang sakit hati bila student bengap2 ni... hahaha... apa-apa je dia bagi jawapan... nasib baik time sekolah dulu aku tak macam tu ok... hahah yer ke tak? ke sama je lecture and cik gu sekolah aku menyumpah marking paper aku???

Tapi mmg susah jugak la... macam2 gaya dan cara penulisan diorg ni... yang objective pun dah buat aku tergelak2... siap tak sedar diri kutuk org lak tu... wakakak... sengalnya budak ni... yang paling tinggi markah 16/20... heheh bukan nak action, tapi nak riak je... hahah aku paper teori tuk objective time kat kolej and MMU adalah jugak lebih 16... wakakaka... so aku tak bodo eh... cheh! pui pui pui la ko Cida!


Ni gaya-gaya orang yang terlibat secara langsung dalam semakan kertas exam... aku nak gelak sbb Mr Ana dari mula paper tu di buka, ada je komen dia... tulisan budak ni kecik2... mesti dia gemuk... siap suggest kat Fifi, tulis belakang paper tu... [ko gemuk eh???] Than tulisan buruk... [esh susah nak baca, failkan je... ]

Siap berlakon nak buat kelas tuition... "Saya lulusan banking, nak buat kelas tuition tuk kamu semua... yang tak lawa tak yah masuk kelas ni yer..." Wahhh abang ajissss... mentang2 Che ta nan ado kat situ, tulus je statement tu... nasib baik la dia bukan lecture aku kat Uni dulu, kalau tak confirm paper aku fail sbb tulisan aku macam haremmm sikit... lagi2 time examkan... saat nak habis masa, kalah tulisan doktor... hahahah...

Si Fifi lak satu lagi perangai... checking student spell nama Hasra...

"Eh ni Hasbanu Ghazali...potong potong markah student ni..." Amboiiiii bias tul diorg ni...

"Ni Hasbana Razali... Potong-potong, apa ni? tak reti eja nama lecture"

Ni antara dua pengkritik terhebat... habis semua student diorg kondem... si Hasra lak bias gak... "Siapa yang eja salah nama aku tu... bak sini ID..." pastu dia cek nama student dia sekor2... lawak tul... masing2 nak emo,kan... apa la nasib student2 dia tu... tapi aku tahu dia professional... cume lawak je... yang Mr Ana and Fifi jadi batu api... dah tahu ada list nama siap suruh cek lagi... wakakak....laki aden jugak malas nak campur, biasalah menjalankan kewajipan dia sebagai pembantu...gambar2 semua atas usaha laki ku itu yer kawan2.

Hanya aku dengan Ijat je seyes... kitaorg tanda je... janji cepat siap... ewah ada gaya ke jadi pendidik??? wink wink...

Teror tak??? Garis panjang tu tanda cik gu besar yang mark... bukan main panjang... sila tahu Cik kak Aisyah kita pun contribute sekali tenaga dlm marking paper... ha ni approval dr guru besar... nak gelak aku... semua tengah syok marking dia pun senyap2 nak tolong sama... nasib baik dia tak tulis 'A' [Cara-cara nak tulis A?]Garis sini.... garis sini... pastu tarik sini... dan nasib baik dia tak tulis 'B' [Cara-cara nak tulis B?]Buat garis, pastu buat nenen... wakakaka... kalau tak, Hasra jawab la hang dengan student hang... wkakakak...
Dan pagi ni???? Hasra berjaya... tinggal 130 lagi nak mark... tak pa... insya Allah bole... berkad doa abang Fifi, ko balik raya jugak nanti... wakakaka...
Sbb tu la aku tak suke nak jadi cik gu... boleh darah tinggi sakit jantung oooooo....

video
Korang layan la video ni... mmg lawak...

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-