Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, March 6, 2010

Birthday party Princess Arora A.K.A Aisyah -Part II

video

Sebelum majlis.. kami berdua bergurau senda... dia teruja dengan rama2 kat kepala dia... goyang2, mak long gigih ambik video nak bagi dia tengok benda tu bergoyang

video

Sbb tu mak long tak ambik gamba kek... sbb bz jadi video woman... alaaa tak ado nanyi happy bithday... gilo apa! Wan gi surau malam jumaat... kita melalak kat umah pulak... puas mak long nanyi Happy bithday, semua buat tak tahu jer... :( Hahahah...nan ado yang mengfolo plak!

Birthday party Princess Arora A.K.A Aisyah

Apa erti Bithday kalau tak ada Kek... tak ada wish dan tak ada hadiah? It will be normal day... dah tak special lagi...

Aisyah mungkin besar dari Rayyan... Rayyan of coz tak tahu apa itu sambutan ari jadi... but for aisyah, dia juga tak tahu apa tu bithday, BUT! she knew bithday kena ada kek, ada lilin, dan ada potong kek.

Aku sampai bit late... since kerja Khamis tu... than Zamani balik kerja pukul 2 petang, so dia ambik kek dan cupcake yang kita order from kak pnut... thanks kak pnut... mmg bagus berurusan dengan kak pnut ni... dia tolong aku saat akhir sbb mak order kek hari Ahad... actually kak pnut dah banyak order sbb budak UKM order cuke cake dengan dia... so minggu tu mmg dia tak sepatut ambik order

Tapi aku tak sanggup nak buat Aisyah sad on her birthday... walaupun dia tak tahu lakan? But aku tahu she would be happy to see her 4th Birthday cakekan? ingat sampai bebila... mummy belikan kek snow white... heheh walaupun mak long tak sponser apa-apa yer...

Than Zamani di tugaskan ambik kek umah kak pnut. Selalu kak pnut anto umah ibu... tapi dah nak cepatkan? harus kena tumbuk dengan kak pnut! Org dok sibuk nak suruh mengantor plak!

Sampai umah mak tengok semua dah siap. Aku??? Aku biasalah... menantu hantu! Aku ingatkan mak masak sikit jer, yer la kot antara family je la... sekali macam kenduri daaaaa....kalau ku tahu boleh la ku ambik half day.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gooooodiesss beg for kids... banyak jugak la isi dalam tu... mak dengan che ta buat tuk kanak2... and buat tuk kawan2 sekolah Aisyah yang lebihnya

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Zoom dekat sikit... nampak tak? Air kotak ribena, cupcake yang ada snow white, coklat dan belon permainan tuk kanak2...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Makanan yang nak di bawak ke surau... mak buat dlam 50 bungkus kot. Yang menolong cik yayang... bagus jugak dia ada, boleh tolong my MIL... kalau nak harapkan teman... ermmm selalu fail! Heheheh sbb tu mak tak harap sangat kat menantu dia ni... suruh baru buat, tak suruh tak tahu nak buat... tapi seyes kalau ku tahu ramai, ku ambik half day... tak tolong masak, tolong pack pun oklahkan? Sian mak baru baik demam, demi anak cucu sanggup penat... kalau org lain dah ambik katering dah... tak kose nak penatkan? Tapi hehehe kalau mak ambik katering aku rasa tak sesedap dia masak kot... sbb bila ku lihat rendang mak... ku teringat time mengandung dulu... raya kat Kedah... gilerrrr seh kerjakan rendang mak jo! Uhhh terbayang rendang mak di umah ku sekarang.

Sementara itu, org kuat yang banyak buat kerja....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mrs Harv.... aikkk Mrs ke??? Hheheheh Misss... selagi tak sign tak leh panggil Mrs... muahah... rajin ko! Goreng nuget banyak2... tuk bebudak... and! Ku tak tahu adik ipo ku teror buat muffin!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ok... not perfect... tapi oklah first time buat... rasa pun ok... tak la tak masak... janji masak! ok ok dah boleh kena pinang ni... kui kui kui

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Muke Happy... semua beres!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ini dia! Maskot bithday Aisyah... hahah... kerja laki aku! Tak senonoh!

Around 8 bithday gurl sampai... teruja tengok belon2 tergantung... semua wish bithday dan bagi ciuman... of coz akukan fav auntie... terus pelok aku... hehehe... since che ta nak solat, me volunteer gosok baju bithday gurl... dah tu siapkan dia... solek lite2 je...

"Aisyah nak jadi Princess Arora!"

Idok la pulak mak long kenal... berulang kali dia sebut... selalu make up Aisyah dia nak make up sendiri... malam tu agak susah sbb dia nak make up sendiri... but ku pujuk

"Aisyah nak jadi princess Arorakan? Kalau aisyah make up org cakap aik asal princess tak cantik ni? Buruk macam hantu..."

"Ha macam antu kat uma aisyahkan mak long..." adoi budak ni... tak pa layannnn. Idok la mak long tengok antu kat umah mu itu... tu la aisyah ni mmg suke sangat tengok citer hantu. Hanya satu satunya budak yang aku kenal berani tengok citer hantu... tengok macam tengok katun!

Aisyah ingat dia nak menghadiri majlis org... sbb memula dia main2 dengan aku macam seronok... bila tengok org datang, pemalu dia pun mai sama... heheh... tengok muke dia terima hadiah.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Actually tu second hadiah... first Aisyah terkujat bila Acik Edy datang hulurkan kasut tuk dia... malu2 nak ambik...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kasut tuk birthday gurl... still tak leh nak senyum sbb terkejut apahal semua bagi aku hadiah ni. Hahaha...majlis bukak hadiah sebelum majlis harijadi... hehehe... dah sorg mula bagi, yang lain pun bagi sama la

Tapi ku tak transfer la dr fon Zamani... dia yang banyak ambik...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kesian Aliya... tercari2 bithday prezen tuk dia... asal aku tak dpt? Sbb apa dia pegang aisyah ambik balik... 'kak long punya aliya'

Akhirnya???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tengok kak long pakai kasut baru, dia pun gigih pakai kasut lama dia jugak... org pakaikan kak long... Aliya pakai sendiri ar!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hadiah tok mama... sangat chantik huruf2 tu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tok mama belikan baju, pencil box dan hangbeg tuk aisyah... semua barangan princess

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hadiah dari Abak! Boleh jadi cik hasra dah besar nanti.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aliya mengemas sebleum majlis... hehehe

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Banyak hadiah dia dapat sebenarnya. tapi mak long tak dapat nak letak kat sini banyak-banyak.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dalam pukul 9 lebih... tetamu datang... ramai jugak la sbb semua macam berjanji datang serentak plak!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Anak buah kesayangan pak long... paklong kacau macammana pun, sayang jugak!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kami yang nan ado kerjo!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Yer kami datangkan khas badut tuk majlis yer...

Badut???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Yerlah... dia la joker hati ku... sayangggg ku terima mu seadanya... hehehe