Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, March 29, 2010

Ku relakan juaaaa....

Dengar sini wahai penduduk2 kampung sekalian!!!!

Chewahhhh...

Mulai hari ini, saat dan ketika ini... saya dengan rasminya meletakkan jawatan saya sebagai blogger di http://sukicida.blogspot.com

Sob sob.... sayang wei!!! its been two year aku dengan Secret of Chamber... masuk 3tahun da... banyak sungguh cerita suka dan duka ku di sini... tapi di atas sebab2 yang tertentu... maka ku nekad kali ni dan saya yakin dengan keputusan saya kali ni...

Aku terlalu fofuler... wakakak... tak pa tak semua org suke kitakan? aku hargai korang semua... yang setia dengan aku selama ni...

Maka tuk entry terakhir ini, ku mohon maaf... dannnnnn

Aku dah bukak blog baru... ngeh ngeh ngeh.. konon nak buat 'kambekkkk' ar?

Korang datang la ke rumah baru aku di alamat....

http://shidazam.blogspot.com

Rumah baru

Nama baru

Owner lama...

Tapi maaf la...kali ni aku buat konsep 'korang baca je' tak open komen... aku malas nak open komen... malas nak cari gaduh... bak kata puan neena "apa ko hengat blog aku ni tong sampah ko nak komen sukati?" hahah i like that statment neena!

Aku bercerita, korang baca je la... nak komen pandai2 la korang komen lagu mana pun... akak tak mo tahu... buat masa ni, ku tak thu nak letak nama blog apa... ku letak singgah sebentar, nanti ada nama elok, ku ubah yer...

Singgah la dulu... kot2 berkenan singgah selalu... hahahah... bye! Abang Jamani dah bising... ajak tido... sbb binik dia takut nak tinggal bawah sorang2... daaaaaaa

Tergantung ayat aku... org nak feeling2 last entry... sob sob

Friday, March 26, 2010

Us...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Thanks to Neena sbb upload me gambar ni... besonya akukan????????? Malas aku nak kurus... hahah bule? mcm dah frust je! Tapi tak pa... ku ada 28 hari puasa ganti! Semangat semangat!!!! Niat je nak pose tapi tak jalan2 pun... bila la gamaknya yer??

Aku dengan abang Jamanikan dah lama tak berbual... maklumlah masing2 sibuk... so bila ada masa terluang tu kami dok cerita tak sudah sudah... hahaha... happy ko! mengumpat sana sini... idok la mengumpat... well kira report duty la... seronok bila dengar dia cerita pasal kawan2 opis dia kat sana...and for me aku tak kisah nak dengar apa-apa... as song abang jamani akak jujur tak sorok apa-apa suda...

Tetiba dia cerita pasal jodo... dia jadi penasihat kawan dia plak...

Bila tiba masa tu... kita akan jumpa seseorg yang tak pernah kita kenal dalam hidup kita...Tuhan ni maha adil dan menciptakan semua org berpasangan...

Tetiba nak feelingkan?? sampai sekarang kami tak percaya macammana kami berjumpa... and yet aku teringat kisah di majlis persandingan Fidah dulu... time tu mmg tension sbb semua dok tanya kenapa la aku tak kawin lagi... my ex pun ada... konon kehadiran dia nak menyelamatkan keadaan... org tanya aku, aku suruh dia jawab... sekali tu ada sorg pak cik tetiba cakap

"Jangan risau la... dia akan bertemu jodo dia hujung tahun ni... tahun depan insya Allah dia akan kawin..."

Aku hanya tersenyum... apa mamat ni bukan jodoh aku meh? memang pun... perancangan nak hantar rombongan tu berkali2 aku dengar, jalannya ido... malam kejadian ibu dan ayah berbual dengan pak cik tu lagi...aku tak tahu kenapa pak cik tu macam berminat je pasal aku... walaupun ayah dengan ibu berkali2 ubah topic... sbb tahu aku agak sensitip sikit pasal kawin-kawin ni...

"Kamu jangan risau along... jodo kamu akan muncul hujung tahun ni, insya Allah. yakin pada jodo dan kamu jangan lupa solat istikarah selalu... solat hajat pun jangan lupa... 'org tu' ada di sekelilng kamu juga cume kamu belum berkesempatan nak bertembung berlanggar bahu... dan lelaki itu bukan jodo kamu... (refer to my ex)"

Time tu aku mmg geram pun ada... pak cik ni poyo tau! macam dia pulak tentukan jodo org (*&*(O*((*&&^%%

Fidah kawin may 2008... tapikan walaupun kita tak nak percaya, benda tu dok teringat dlm otak aku ni... sampailah abang jamani muncul dalam YM aku... hahaha...Nov 2008 kami menjalinkan hubungan yang serious... akak lak mcm dah kena pukau... dalam hati dah nekad tuk letak tembok tak mo dah bercinta... buang masa aku je... maka ku mencabar dia, "u want me, suruh parents you masuk meminang ai... i dah malas nak bercinta, nak start over, kenal org tu, faham org tu...bla bla bla..." akak bersyarah...

Jawapan abang Jamani hang???

"Ok... bagi ai masa... end of this year, will be back for gud kat Shah Alam. I suruh my parents masuk meminang u ok..."

Eh! Ko tak takut ke??? kot2 aku bini org ke, aku ni kaki dera ke... akak ni sengau ke, juling ke... hahah aku yang jadi takut... tapi tu la... jangan lupa setiap kali solat, kita minta padanya... kalau niat seseorg tu tak baik atas diri kita, maka jauhkan... aku tak pernah mimpi apa-apa sebagai petanda, BUT! Ku serah semua kepada yang satu... Ku yakin dengan petunjuk Allah dalam mengiringi aku ke pintu mahligai perkahwinan... che che wah! i like that statment! heheh tetiba!

May be itu yang di maksudkan... every day jumpa... tapi tak bertegur... aku bebual dengan Zamani sekali je... tapi aku tak tahu kenapa aku simpan ID dia lagi dalam list aku begitu lama... dan yang best di akhir chat kami dulu, dia ada tanya, "u dont mind if i add u on my YM list?"

Ku accept dan ku biarkan dalm list... padahal YM Id aku time tu Ex aku selalu masuk sekodeng... nama lelaki yang dia curiga je, dia delete! Ha gitu... mungkin dia tak tanya sbb nama ANA,kan? aden pun tak tahu awat aden simpan dia dlm YM...

Haaaa indah sungguh saat tu... itulah jodokan?

Oh lupa nak mention, pak cik tu siap cakap kat aku... "Lelaki yang kamu nak kenal ni dari gaya mmg garang... tapi hati budi dia baik..."

Actually aku pegang kata-kata tu time kami bercinta dan bertunang dulu. ikutkan aku mmg tak tahan sbb Zamani mmg jenis kasar... as song dia tak kuar dengan perempuan lain, as long dia tak tipu aku, as long dia tak ambil kesempatan atas kelemahan aku, aku terima dia seadanya..

Esok... abang Jamani ada bowling dengan company dia... satu hari ok...lepas kerja sampai ke malam... and me?? Rasanya esok nak jumpa my sista! Cip Pidah...laki dia pun nan ado... yang ada Tayen muksssss... so after kerja esok lepak umah dia (since umah pidah dekat dengan opis Zamani). Sejak ku mimpi dia ada scandle kat opis tu, aku kurang berkeyakinan... hahah nak kena berhantar dan berjemput.... teeeeeeettttt! tak ada maknanya...


Mimpi

semalam kan.... aku mimpi kannnnnn


Abang Jamani bagitahu akak dia ada scandle kat opis dia... kenapala aku tak flying kick kat dlm mimpi tu yer, bukankah itu satu2 peluang yang ada... hahah kata mimpi... tapi aku menangis mcm nak rak... siap hentak2 dinding... tak leh terima hakikat bila dia cakap

"You suke ke tak i tetap suke dia..."


Mimpi itu menghantui aku sepanjang ari semalam... siap aku bagitahu dia, dia kata akak mengarut... tapikan sekali lagi malam tadi akak mimpi, ular sawa besar giler dlm umah... nak makan akak... muah muah muah

Aku sangka ku mimpi ular sblm kawin je... dah kawin mimpi ooooo... ular tu nak belit akak, tapi akak tenung dia penuh geli... yang best 3 ekor anak kucing aku kat umah pun enterperemmm ni. Lari2... tapi ular tu mcm tak nak pandang kucing tu sbb kecik... tapi pandang aku dengan penuh selera...

Apakah makna di sebalik mimpi itu??? Akak terkejut kul 3.30 pagi tau... itupun bunyi lagu hanpong abang Jamani berbunyi nak gi kerja...

Ada siapa nak tafsir mimpi itu??? Ushhh bila abang jamani cium nak gi kerja je, akak geli geleman, meremang bulu roma ku... terbayang ular sawa tu.... OMG!!!! Siap himpit bantal kiri kanan lepas tu... erkkkk...

Siapa eh nak meminang aku... wakakaka....

NOTA KEPALA :- Ermmmm tahun lepas, aku mimpi 3 ekor ular patuk aku... bangun pagi muke ceria kot2 org nak meminang... satu haram pun nan ado... hehehe...

Thursday, March 25, 2010

Rindukah??

Tadi bos aku call...

Dia minta aku arrange something tuk dia... biasalah aku yang gatal angkat phone, dia minta aku fax something kat partner baru dia... yang lawak aku call mamat tu...

Biasalah kenalkan diri bagai im calling from bla bla bla... mamat ni dok tak faham lagi... tak kenal siapa aku...

Terus terkuar

"Im Zamani's PA...." wakakaka...lagi kuat HA? mamat tu

Kaber kaber....

"Andy How's PA..." baru la OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO... ni gara2 PA bos aku kuar lunch so aku rajin dok kat opiskan??? ambik ko... yer la takkan nak cakap akak ni acct exec kat sini kan???

Erm rindu ni... tu yang tersebut2... heheheh...

baru ku sedar

Since abang Jamani kerja kat tempat baru ni... ku terasa masa bersama tu kureng... yer binik dia gedik lagi mengada... hahahah kalau boleh nak laki tu depan mata jo...

But seyes! Memula tu tak terasa sangat... sbb dia bukan la kerja shif malam pun... shif pagi sampai ke petang... but kalau dah ko bangun seawal 3 pagi balik mesti penat dan mengantuk... kan?

Eh ni bukan entry merungut... just share...

Kalau dulu masa kerja opis hour...masa tu mmg selalu bersama... kereta pun satu... so lebih mesra alam... bangun pagi bersama... kalau bunyi jam tu, aku suruh dia mandi dulu, dia suruh aku mandi dulu... kesannya??? dua2 selalu gi kerja lambat... wakakak...

Time lunch both gedik call tanya makan apa... sbb like i said masa yang sama... tepat kul satu! I nak report duty to my husband... waaaa velagak! ingat org yang ada boiperen gurlperen je ka???

Balik pun sama... aku masak, dia duduk la buat apa yang patut... heheh masak ke time tu??? Time tu pregnant soooo agak jadi pemaisuri sikit... pendek kata semua kami lakukan semuanya bersama...

Tapi sejak dia masuk *situ*... dia pergi kerja seawal pagi... aku tido... sekadar salam dan cium cikit lebih kurang when dia nak gi kerja... itu pun atas katil...

Time lunch pulak beza... dia lunch kul 9.00 pagi... wakakak... kata org australia... org sarapan ko makan lunch... heheheh... dah tentu tak call sbb tahu ku bz di opis... bila aku balik kerja... dia tido... sometime kalau dia tak letih oklah kul 9.00 - 10 malam tu dia bangun la... kalau dia letih sangat dia tak bangun langsung... dasyat suami aku tido... aku pun malas nak kejut... faham dia penatkan?

Sometime nasik lauk terbuang, itu salah satu badan aku naik sekarang... kena/wajib habiskan lauk! Tapi tak habis pun... selalu buang... ermmmm.... dilema... dia kata tak yah masak... but biasalah risaukan? Dia balik kul 2... makan idok terus tido... sekarang aku malas nak makan luar... kos makan luar ku rasa mahal... compare ko beli stok seminggu, tapi kena la korban sikit... nasib baik abang jamani tak banyak bunyik... makan je apa yang ado... susah sangat goreng ayam je... dia makan jugak... heheheh...

Kadang2 dia bangun kul 10, time tu mata ku mengantuk... cheh! sory la dear... ku sedar sekali lagi jam tiga pagi, time dia nak gi kerja.

Hujung munggu pun sama... selalu bergilir2 tido Shah Alam, than Putrajaya... but now? Rasa nan ado kot sejak dia kerja situ, tak tido umah putrajaya, mau pun Shah Alam... sbb abang jamani nak bangun lewat selewatnya ari Ahad... lepas tu bangun baru la gi umah Shah Alam atau umah Putrajaya... Tapi ku tetap ingatkan dia, kubur anak jangan sesekali kita lupa...

Dah dua minggu tak ke sana... minggu pertama tu aku havy flowwww... tak elok org kata gi kubur... minggu lepas, ibu ayah ada kat umah klang... than nak gi umah mak kat shah alam, ada call plak nak kena sign agreement... jeng jeng jeng... kebetulan hujan lebat, so tak dpt jugak menjengah... tapi ku tetap tak lupa bidadari kecil itu... doa serta bacaan Yasin sentiasa mengiringinya...

Ku tak sabar nak masuk bulan 4 dan 5 ni!!!! yehhhh nak minta cuti... itu pun kalau dapat la... kerja sekarang banyak... kalau dulu bukak mata, rasa malas nak gi kerja call opis jo... la ni????

Bukak mata???

E form belum hantar

Inv tak filing

Bank Reconcile tuk jan tak buat lagi

Last year punya account nak kena summit

Discussion with bos

Bla

bla

Bla

Tuesday, March 23, 2010

Sedap sampai tak leh nak henti!!!

Semalam aku balik agak lewat... biasalah nak akhir bulan... gaji kena prepare... selalu 22 haribulan ku dah siapkan semua... sbb bos biasalah lengah2 bab nak sign meng-sign nikan?

So semalam agak lewat balik... sampai umah kul 7.30... penat giler mengadap komputer sepanjang hari... tapi before 5 tu aku call laki ku yang chomei tu... semalam dia ambik kereta awie sbb awie gi Sabah atas urusan kerja, so mak suruh Zamani pakai sementara awie kat sana... so on the way balik, Zamani call aku...

Beta plak dlm delema.... alamak! kerja tengah melambak... nak balik masak... sambil buat kerja dok pikir nak masak apa... tapi laki ku kata tak payah masak sbb dia dah makan umah mak... jadi kalau perut aku tak ada hal... kang masak ler megi ke, tak pun makan kedai... tapikannnn zamani cakap mak bekalkan makanan tuk aku.... horeiiiiiii.... boleh balik lewat sikit... habiskan kerja zazzzz kul 7 kuar opis.

Sampai umah, tengok laki ku kat belakang main dengan anak2 kucing... tanya dia nak makan ke tak, dia kata dia dah kenyang... gue kelaparan sbb lunch tak makan... sian akukan kan kan??

So since dia tak nak makan, aku idok la nak menyediakan makanan atas meja... sila tahu laki ku kat umah mmg tak gheti nak ambik nasik dan lauk sendiri... ha ha ha... sbb aku yang manjakan... idok la... tah la mata ni tak berkenan je kalau dia buat kerja... bila tak berkenan mulut membebel... ha padan muke... apa pun kena layan...

Mak masak nasik... erkkk apa eh? Nasi minyak ka? Dengan ayam sambal dan kari dal (kot???) adehhhh fail!!!!!

Mak bekal nasik 2 tuperware... satu tuperware tu aku melantak sorang... ayam kepak lak tu... (fav part akuh) besar lagi... wahhhhh syorga! Sampai kena perli...

Amboiiiiiii sedapnya org tu makannnnnn....

Eshhhh aku kalau laki aku tegur macam tu, aku jadi serba salah... dah ghupa Capalrela pulak... kena tegur dengan mak tiri... tak tentu arah... ajak makan tak mo... org dok feel sorg2 makan... sampai lupa nak ambik gambar tepek sini!

Uhhhh... tah la... bila nak pro masak macam mak??? Rasa sambal ayam tu sampai ke tekak lagi ni... korang bayangkan, di lidah ku ada ulser... kerja abang Jamani la ni... wakakaka... nan ado maknanya! Tak tahu la lately aku asik tergigit lidah je... kiri kanan nak jadi kot... yang hujung ada jugak... plus makan sambal... ko tahu je la siksa macammana... dah tu aku jenis suke gigit, kunyah tulang plak... terlanggar2.... adoiiii....

Tapi tak leh nak henti... wakakak... padan la gemuk!

Ayam dah habis... laki aku memula kata tak mo makan, join sekaki makan dlm bekas tuperware... buruk sungguh... yang tinggal nasi sebekas lagi, bersama Dal... ada ku simpan dlm ais box... esok second round... ermmmmm

Sambal banyak, ayam nan ado... heheh ku simpan.... tak pa jap lagi balik kerja ku goreng ayam, kuah lada tu ada... hehehe...

Terima kasih mak... bekalkan nasik tuk kami... erkkkkkk sedappp sangat...

Dah makan tak hengat nak call mak cakap terima kasihkan? Bila nak tido baru cakap terima kasih... tu pun tru SMS... nak call takut mak tido plak...lately ku lihat mak mertua ku tak berapa sihat, penat menguruskan banyak benda... so takut pulak menganggu kalau mak dah tido. Lepas sent sms, ku menemani abang Jamani tengok RAW... cheh! melepas nak tengok Adnan Sempit!

Tapi dia janji mau tengok malam ni dengan ku...kalau kamu ketidoran??? Harus kamu! heheh... tah2 aku yang tertido. bukan leh caya sangat tahap ketahanan mata aku ni. Nak pakai baju apa malam ni??? wakakak....

Saturday, March 20, 2010

Ana NorZamani

Kelmarin lepak dengan in law... tengok AF... ada pelajar nyanyi lagu Faizal Tahir...

And Mr Ana dok asking...

"Apa yang best sangat Faizal Tahir ni? Hang (refer to hubby) minat sangat dia pasai apa?"

Hubby dok nyanyi sama lagu tu...

"Syok oooo Faizal Tahir"

"Tu yang pakai baju Superman ikut dia tu?"

Hubby biasalah bangkang! Mana dia pernah ikut org, kan B kan kan kan??? ku suke Faizal Tahir pun sbb ex boiperen dan ex tunang bagi ai lagu tu memula nak mengayat... kira mescot CIDAZAM Faizal Tahir la... muah muah muah... bole??? Vedio kawin pun selagi boleh nak sumbat lagu Faizal Tahir... wahhh very the romentik laki aku tukan? Nak romentik tapi tak nak tunjuk dia jiwang... so the best singer Faizal Tahir la...

The first song "sampai syurga"... My Ex Boipren... which become my husband now... ayat ku dengan lagu tu, sampai sekarang akak tak henti senyum... sbb itulah barisan ayat kat facebook dia tulis kat wall aku dulu... gigih akak cari lagu tu nak dengar... ermmm sekarang nak komen pun payah yer... kalau tak dolu2... ada je hang paste kat wall FB aku...

Than bila tunang, dia suke nyanyikan aku lagu "Aku punya Kamu" lagi gediksss la akakkan??? Pun lagu Faizal tahir... dulu kalau dengar lagu tu dia sure nanyi sama sekali... apa pun ku lebih meminati Ana Norzamani dari faizal Tahir tu... heheheh...

Sekarang dah kawin... lagu Faizal Tahir jugak... "Selamat malam Sayang..." Ha bole??? Suruh aku tido kalau banyak sangat bunyik! Nasib baik Selamat malam sayang...kalau BEnCinta???? harus ko!



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Will never Hate him... will always Luv Him....
Ewah2... letak gambo gelap2 lak... hehehe...

Thursday, March 18, 2010

Cilaka...

Lately my boss bit tamper... asik nak marah je... maklumlah bini dalam pantang... muahahah... jahat aku...

Dia suka sebut 'Cilaka' when ever dia marah... so agak pelik tapi tuk cina tu tak kisah sangat... bunyik sebutan dia very the cute gitu... kalau nak compare org melayu sebut meluat dan agak kasar... but dia agak funny...

Sbb sebutan cilaka dia buka 'Celah ka' tapi 'Cheeee la kah'

So tadi meeting... pasal oversea agent... ku lupa dari mana...

Sila baca dengan ayat pelat ye... pelat cina la...

Bos :- Mana u tahu diorg ini WCA member?

Kawan ku :- Diorg cakap

Bos :- Siapa diorg tu?

Kawan ku :- Org ni la...

Sambil tunjuk nama dalam paper yang dia bagi tu...bos baca

Bos :- Who? This MR Celaka?

Aku terkedu... asal suka2 nak maki org? org tu buat salah apa pun kat hang...

Chewah concern la konon... tak baik bos aku ni, company org tu besar... bla bla bla.... dalm hati.

Melihat muke aku dah sorg lagi kawan aku macam tercangang badak... bos aku perasan...

Bos :- Asal muke u macam tu... nama dia mmg 'cilaka' la!

siap tunjuk paper tu dengan muke serius... aku dah tak tahan nak gelak...

Awat mak mung letak nama mu Cilaka ha MR CHELAKA...

Jangan memain, CEO ooo nama org tu... tapikan teringat waktu practical kat MBMBB dulu... nama pengarah urusan dan nama pengarah atasan sana semua pelik...

Ada seorg tu, aku tak ingat dato ke apa... kang kena saman lak aku... nama dia

BULAT... aku ingat org dok perli nama dia, dah nama dia Bulat... yang best diorg kata... bukan aku kata... sbb aku tak tahu eh... nama dia BULAT BIN LONJONG... bule???ha! aku mmg bantai gelak la... apa la nama tu... adik2 dia apa lak? segi tiga? empat tepat?

Ada yang nama Buruk... hahahah Shilaaa forgive me...but ku teringat si Haziq mangkuk tu la kecik2...

Me :- Haziq nak gi mana??

Haziq :- Nak balik umah nenek la...

Me :- Nenek mana?

Haziq :- Umah nenek buruk...

Me :- Tak baik haziq...

Haziq :- Betul la... dah nama nenek haziq buruk!

Me :- apa haziq ni???

Mak lang aku gelak... yer la... nama mak mak lang 'Buruk'

Wah terasa kena tembak.... cheh tak leh jugak... arwah atuk ku... Jantan... wakakak uniq... jangan memain...

Ayah ku truely pure anak JANTAN ok.... berani gelakkan???

Congrat Lil brother....

Glitter Graphics

Special Dedication for Ana NorZawawie Anwar

Tahniah kak long and abang long ucapkan buat Awie...

Convocation dia semalam. Weekdays... kenapalah pihak uni suke buat weekdays??? Nasib time aku weekend... paksa sanak saudara datang... kih kih kih
Walaupun kami tak pergi tapi tetap ingat... laki ku semalam balik kerja terus tido sampai esok pagi nak gi kerja... letih betul suami ku itu... tapi ku tahu semalam hari yang gembira buat semua org... buat awie sure dia happy sbb pergorbanan menjadi pelajar dah pun berbalas dengan segulung diploma. Begitu jugak dengan mak and abak, must be the happiest day ever sbb tengok satu lagi anak dah berjaya... lepas ni akan mengorak langkah kerja sendiri dengan bekalan diploma yang di perolehi... Alhamdulilla...
Hati ibu dan ayah mana yang tak gembira? like ayah selalu nasihatkan me dengan fidah dulu... we are not from rich family... ayah tak ada harta tuk di tinggalkan tuk anak2... hanya yang dia mampu member pendidikan tuk anak-anak supaya mereka senang kelak... tak perlu mengharapkan sesiapa walaupun di takdirkan hidup bersendirian satu hari kelak, itu boleh menolong... i guess semua mak ayah akan pikir macam tu... sudah lepas satu tanggungjawab memberi pendidikan buat si anak. I wish Didi could understand that! awat dia keteqa nak faham isi tu macam me and fidah?!!!!
Hari itu akan menjadi satu kenangan di mana kita akan ingat sampai bila2... senyuman ibu dan ayah itu pembimbing tuk kita terus sara mereka kelak... kerana anak itu harta yang ternilai buat ibu dan ayah... i can feel that very well...
Seeing this pic... buat ku tak henti tersenyum... and betapa bangganya seorg ibu melihat anak kerjaya seorg anak... ini satu permulaaan... semoga awie akan terus berjaya di masa hadapan... Apa pun yang awie buat... we always support you... congrat bro!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Best pic ever...

Wednesday, March 17, 2010

Bila di sebut maka teringat la dia

Hari ni permulaan pagi macam biasa sahaja...biasa bangun pagi otak dah set nak buat apa kat opis pagi ni... semalam tido agak cepat pukul 11 dah lompat atas katil, abang Jamani tido around 12 kot uruskan anak2 kucing kat belakang umah...

Tetiba ky di tegur oleh seorg teman lama... mmg lama sangat la... boleh di katakan lost contact... banyak kawan2 time belajar dulu tak serapat dulu, sbb??? tah... ada je tindakan mereka atau ayat2 yang kuar dari mulut mereka tu membuat aku terasa... contoh time aku bagitahu nak kawin dulu... slumber je ayat kuar

"Ha harap kali ni kekal la... jangan pulak aku dengar lepas ni ko bercerai plak...ko kan asik tukar pasangan je, kawinnya tak"

" Siapa lelaki yang 'bertuah' tuh? Harap dia tak tinggalkan ko macam ex ko yang lain yer..." Word bertuah tu mmg dia sengaja tekan habis!

"Akhirnya ko kawin jugak!!! Aku ingat ko antara kawan yang nak bercinta sampai tua..."

Walaupun dalam gelak... but ku sedar mereka bukan kawan yang baik, bukan kawan yang mendoakan kebahagian ku tapi sebaliknya... or may be aku je tak leh nak terima gurauan itu? better ignore je ppl yang tak buat kita bahagiakan? Should i call them as friend??? No rite?

Mereka ilang bila aku kawin... mereka muncul kembali bila tahu aku keguguran/ anak aku meninggal... tak putus2 tanya kenapa? bagaimana? Even aku dlm pantang, dalam kesedihan, mereka tetap tanya benda yang sama... sampaikan ada yang bertanya semata2 untuk tahu bagaimana perasaan anak mati dalam kandungan... Tuhan... mengapa mereka wujud dalam sekelilingku?

Ingat seronok ke? u think its fun? U think i feel gud about it? u think my husband syok bila tahu anak kami meninggal? Ada ke org2 mengandung nak rasa perasaan tu? tahu tak betapa siksa, betapa sedih, betapa sakitnya ujian itu? yes aku merasai, tapi bukan untuk di kongsi...

terima kasih duhai kawan2... ku berterima kasih kalian masih lagi mengambil berat pasal aku... serius aku sangat bebesar hati menerima panggilan telifon kawan2 lama... tapi soalan itu membunuh perasaan aku sendiri...

Sampai sekarang aku masih takut... takut benda yang sama berulang kembali...

Ingatan pada Arysah less... sesekali tengok org mengandung, sesekali tengok baby, tak nafi aku rindu saat itu... but alhamdulilla aku tambah kuat dari dulu... tapi perasaan mula tak best bila ada yang bertanyakan tentang itu kembali... cukup la sekadar ucapan takziah, aku berbesar hati menerimanya... tapi jangan di tanya kenapa, mengapa, bagaimana... kerja Tuhan aku sendiri tak dapat nak halang... dah itu kehendaknya... dah itu tertulis buatnya...

Maaf kalau aku menyepi dari kalian semua... rasanya itu yang terbaik... bukan aku sombong, bukan aku tak kenang budi...tapi aku tak sanggup la, setiap kali berhadapan dengan korang, soalan yang sama aku terima... enuff... ku menjalani idup seperti org2 lain jua...

Ni tetiba seorg kawan muncul, berbual kat YM tak cukup... tetiba tanya num fon aku plak... sori ku terpaksa menipu... firasat macam tahu je apa soalan nak tanya? Walaupun dia kata ku hanya sekadar nak tahu kabar...

Rasanya berapa kali entry pasal benda ni??? diorg tak tahu sbb private... tapi biar la nak kata aku sombong ke apa... i need space... hati yang luka tak sembuh habis lagi... chewah ayat tak leh bla!

Tuesday, March 16, 2010

Sian Suami Saya

Sakit tekak Zamani menjadi2... dah seminggu rasanya berlarutan... semalam tak tahan baru gi klinik. Mcm biasa, lauk mmg ada tuk dia, tapi ku tak sempat nak masak nasik pagi mcm biasa. Rasa tak sedap badan kalau pagi isnin ni... ku minta Zamani masak nasik dan panaskan sambal dalam microwave. Balik aku masak tuk makan malam.

Sakit tekak lagi makan sambal eh?

Senin tu banyak plak kerja...tak sempat sarapan tahu2 dah pukul 3 petang... waaaaaa nak nangis... sampai lupa nak call suami tuk cheaking dia dah makan ke lum... balik kul 530 dia dah tunggu daku kat opis... baru balik klinik... tak tahan tekak sakit... biasalah kalau sakit tekak mana nak berbual banyak2... aku pun tak nak tanya soalan yang boleh buat abang Jamani ai mara.

Tetiba rasa malas nak masak bule? Ku kepenatan... tetiba nak makan KFC plak... hehehe... tanya en Suami, dia ok je... so kami pun gi la makan kat KFC taman sentosa....

Than hari ini, bila kami blik kerja, ku masuk dapur, ku tengok sambal semalam basi... semalam laki aku tak makan ka? Sbb sambal tu mmg ku letak dalam ais box... bukak periuk nasik, ada nasik... but condition ok...tak lembek tak bau... punya la banyak, mcm umah ni ada 5 org... padahal mulut dua jerk...

Since dia bagi tahu dia dah makan waktu nak balik kerja, maka akak pun mengambil kesempatan tuk ngorokkk... penat wei... abang Jamani?? Ku rasa berbaloi belikan dia N79 tuh.... mmg dia gune fon tu sehabis bule! Dah bosan main game, dia dload lagu2 terus ke handfond tak payah nak transfer-transfer dah... sekarang dah bosan dload lagu dia transfer movie plak kat handfon... sekarang gilos tengok starwar dlm handphone... mmg bising... tak pa yer bang... tengok starwar jerk... jangan ko dload cerita yang bukan2 sudah...

Tengah syok tido, terjaga... tak leh tido lelama, kang mengantuk lewat 'pagi'. Dah la kena bangun lewat pagi tu kan? So ku bangun, malas nak masak berat2.. buat nasi goreng, than goreng ayam jerk... time masak nasik tu, tengok nasik tu ku tersenyum jugak... not bad! Pandai suami saya masak nasik... tapi tu la... rasa sian plak... dah la sakit semalam, aku ajak makan KFC plak...minyak2 kan? Tapi baru la nampak dia ada selera, kalau tak, makan tu takat jamah je...semalam pun jamah jugak... tapi jamah kasi habis... heheh

Monday, March 15, 2010

dinner

Sila tahu suami saya makan harus la berhidang... ermmmm tinggal tak mo saya suapkan sahaja... Actually dia ok je, cume daku je yang manjakan dia... kalau ada anak mau ku suruh ambik sendiri... hehehe... tak mo... not gud! Kang nanti duit belanja kena tarik... kui kui kui...

Balik kerja, panaskan apa je yang ada...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Yer ini makan malam ari Jumaat lepas... ermmm berjuang ku panaskan lauk2 ini tuk santapan en suami... dia??? Mengentel! Heppppp mengentel rokok la... kang lepas makan nak kena isap rokok... hidangan malam tu dah la sedap... kan?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gulai ayam...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Rendang daging *muke velagak, menu hebatkan???*

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Harus la nasik...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dan di lengkapi dengan papadom... wahhhh sangat rajin akukan??? ehem ehem...

Percaya la aku masak... hahahah ni lauk dari umah MIL... dengan muke tak malu mak tengah bungkus makanan untuk tetamu lepas majlis hari jadi Aisyah, beta dengan slumber buat muke sehabis comei...

"Mak nak bawak bekal balik... tuk Zamani esok balik kerja..." Alasan baik tak???

Padahal ku mmg jatuh cinta dengan rendang mak... aaaaaa.... syurgo!!!! Ijat belajor la... pastu ajar kak long... seyes di setujui oleh adik ipo ku si Kent... tu lagi lawak... time datang umah terbuka MIL aku tahun lepas... dia ingat dah tak jumpa rendang macam tu lepas opah dia meninggal, rupanya jumpa di Taman Mutiara Subang... mmg lain dari yang lain...

Ni menulis dok telan ayaq liur! Eeeee nasib akak tak mengandung... time ambik rendang tu, ku di tegur oleh En Suami

Zamani :- Cukup ke?

Cheh laki aku kan suke tanya bagi satu taman dengar... aku tersenyum malu tanya dia balik

Aku :- Cukup lakan? tuk sorang.

Zamani :- Tuk you cukup ke???

Gelak2... cheh! Depan mak lak tu...aku ambik tuk aku! Ko ambik ar sendiri... hahah bule???

Aku :- Hehe tuk ai cukup la... u nak ke?

Zamani :- Bole pulak tanya suami you macam tu?? Of coz la nak...

Tapikan kalau makan dengan ketupat... wahhhh sampai termimpi2... eh seyes ok... ku teringat time sambut raya kat kedah last year... mengandungkan? terkebil2 tengok umah org semua lauk gulai.. apa tak ada rendang ko pagi raya? Sbb dah rasa rendang mak malam time berbuka kat umah che ta... sekali pagi raya, ku gila kose makan sorg je... bule???

Time mengandung... sekarang mengandung ke pun? belasah jangan di lepaskan peluang... eh Ibu pun puji tau... tu rendang apa jenis... hahaha... bule?

Sunday, March 14, 2010

Haloz

Lama tak hupdate blog...

Miss me??? Kindda yer???

Tak pa kasi korang hilang gindu sama Suki Cida...

Gua akhir2 ni Bz... plus mud tak berapa nak baik... sbb banyak benda nak di uruskan... gi kerja macam biasa... dah bulan 3 banyak benda plak mendatang...

Staff banyak call, nak nak manager kat Penang nunnnnn.... minta EA form...sabo la pun... korang bukan summit akhir bulan 4 ka??? Tapi akhir bulan ni gue kena summit borang E... puaka!!! makin bertambah kerje gue...

Bos sengaja nak tambahkan kerja... ALASAN???? Akhir tahun boleh naik gaji ikut kerja... logic ka??? Sekarang ku urus account oversea agent... seminggu ni dok email customer oversea, minta payment... cilakok punya marketing exec yang bla macam tu jerk... account customer banyak overdue since 2009... akak kena settlekan... cirit sbb satu hari dok email diorg minta hutang... pastu eksen nak tahan shipment diorg... wakakaka... depa cerita pasal BL la... apa la... ku bukan tahu... muahahaha... tu yang bz tu.

Balik kerja... tak sempat nak rehat... kena uruskan umatangga... En Suami tak pernah bukak mulut... dia relex je, tak masak makan luar... tapi ku tak sampai hatilah... dia balik kerja kul 3 ptg... bila balik umah ku bukak pintu bau nuget goreng, bau hotdog... naik ke bilik, en suami tido separuh kekenyangan... aku tak sampai hati walaupun dia kata dia ok... yer la alas perut... so apa ku buat??? Malam masak extra... so esoknya dia panaskan lauk makan tengahari sementara tunggu ku pulang kerja masak...

Memang penat... plus umah ada anak kucing 3 ekor... Zazu si ibu ilang dah 4 hari... sian anak2 dia... menumpang kasih la kat aku dan Zamani...

Zamani seblm gi kerja akan pastikan kucing2 bersih... sbb tahu bininya pengelikan??? Aku bangun bagi dah macam ada anak plak... bancuh susu kucing... sbb ibunya nan ado... nak bagi makan makan kucing pun masih kecik lagi... tah la, tak nak buat... tapi tak sampai hati!

Sabtu pulak bawak balik kerja... dan sekarang mata dah penat mengantuk...

Peyed ku lambat 4 hari... tetiba mai macam biasalah tertongeng2... pagi ni konon nak kemas umah... sakit sampai mengigil2... tapi ku gigih tahan sbb baju kena basuh, kena gosok... baju aku tak kisah sangat, baju Zamani... lepas je gosok baju, ku terus baring, tak tahan... sakit macam apa je...kul 3 macam tu gerak gi umah ibu sbb nak ambik barang2 basah yang ku pesan kat ayah... sekali lagi ku tanya berapa??? En rusli kata masuk buku... mmg ku bakar buku tu nanti... muahahaha...

Esok kena hanto suami kul 4 pagi... shiff kul 5 pagikan??? ermmmm nak masuk tido... Ya Allah... jadikan hamboMu ini seorg yang tabah dah sabar dalam melalui hari2 yang begitu mencabar!

Dan En Suami... 10 May jommm cuti... kalau tak ada buget nak melancong, kita berkurung dalam uma... u picit i, u picit i, u picit i... hahahah... ok????

Wednesday, March 10, 2010

10th month anniversary

Last month tak buat dedication pun kat blog sbb frust gambar tak leh nak upload. Tapi walaupun tak update kat blog, but ku masih wish kekanda ku melalui sms and melalui ucapan. Since now ku menunggu azan magrib, sambilt2 tu surf internet, ku rasa eloj buat entry. Kalau tak sia-sia je abang Jamani pasang wimax kat umah ni.  Ok format agak katun sbb update tru E72. To hubby, tak terungkap kata dari mulut ini kerana kau teramat istimewa. Dari awal hingga sekarang. Tiada penyesalan! ku sayang kamu, ku cinta kamu. selamanya..... insya Allah.

macam bangang!

Uhhhhh baran sungguh!!! Panas hati pun ada! Ni gara2

1. Beta tak peyed lagi! mungkinkah???? peyed aku sentiasa cepat atau tepat... tak pernah lagi lewat wokeh!

2. Kerja terlalu banyak nak buat! Tapi sempat update blog... tengah2 emo ni seronok menulis!


Tapi ari ni kesabaran ku tercabar! Olehhhhh???? ha ni aku nak cerita! Ctos!Pasal apa???

Ku terima statement ari ni... kawan aku biasalah sore dia mmg macam petir! Dia cakap dia dah bayar payment tuk May - sept 2009... pls check betul ke tak??

Aku check mmg betul.... ku carilah num chq bagai! Sbb sedia tuk bagi maklumat... but this gurl, make my bloody blood go up! Y???

The gurl call Atie

Atie :- Maaf puan boleh sent copy bank slip tak???

Ada la pulak bank slip??? 2009 rekod ma! hagak sikit ko nak aku cari???? Anyway yang buat tu semua kawan aku, dia isu payment, dia bank in terus kat Ctos, itu pun tengok tahap kerajinan dia, kalau ada bank slip dia bagi la kat aku, kalau tak, mmg buat bodo sua! Sbb dia akan fax copy kat Ctos, so bila dah fax buat tak tahu dah la,kan?

Aku :- Cik adik... 2009 punya kes oooo... saya kena cari satu2... saya bagi cek number, u cek la.

Atie :- Oh Susah puan kami banyak customer bank in... Ada aku kisah???

Than what is ur job?? tengok bank statement ko duit masuk??? siapa masuk ko tak ambik peduli??? I do the account la bai! Every each transaction yang masuk tanpa ku tahu siapa yang bank in, ko buat bodo ke pun??? Proper account ke tu??? Wahhh darah naik kat kepala

Aku :- So problem saya ke tu? U kena la monitor... kena la tahu siapa yang yang bank in duit tu

Atie :- Kalau customer tak fax bank slip, kami tak tahu puan...

Mmg la HARAM!!!!! Benda tu anak buah aku pun tahu!

Aku :- Than duit masuk than korang buat apa? ternganga???

Ha! Best kalau marah org nak peyed! Dia pun hangin jugak dengan aku siap 10 kali sebut Ya Allah! tapi tidak mengisapkan aku atau menyejukkan ati yang membara.

Atie :- Customer kami banyak puan, bukan sikit

Aku :- Than Ctos must have gud system than to keep track payment... not by sending statement je... and like my case, i tentu la marah sbb dah bayar and statment u show kita hutang... when i give you the cek number than senang la u mark rite? Now i give you cheque num, pls check!

Korang tahu dia jawab apa???

Atie :- Tak boleh cek puan, tak gune puan bagi sbb Maybank statement tak show cek number bank in...

WHAT THE FCUK! DIA TETAP TAK NAK CARI JALAN TUK SETTLE BENDA NIKAN???

Aku rasa nak lempang je minah ni! tapi mmg betul aku tak faham awat maybank tak ada tulis number cek masuk>>> hehehe perluka aku salahkan dia??? Nak je aku tanya... korang tak buat bank reconcile every month ke????? opsss big company gue tak tahu... but somehow aku rasa mmg perlu adakan? Even waktu aku buat practikal kat Majlis Perbandaran Melaka dulu, macam haram je aku kena buat bank reconcile manually. Ha customer kami??? Tu satu kawasan melaka tengah tu... org dok bayar cukai pintu, cermin bagai... duit kuar semua...

Yang buat aku marah, kot yer pun bontot ko berat nak cek, ko boleh tak at least laaaaa

  • Puan bagi number cek, tarikh cek and amount puan bagi saya cek dulu?????

BUKANNYA!!!!

  • Puan tengok bank statement puan, than fax kat saya amount tu....sbb mmg tak ada figure tu dlm bank statement kami!

Heloooooo u asking ur customer buat kerja onbehalf of you???? kepala otak berjambul hang!

Aku :- Kalau saya jumpa amount tu clear dlm bank statement saya! You watch out! seriously!

GEDEBANKKKKKKKK!!!! akak hentak fon purak2 garang arrrr!

Than cari bank statement! Jumpa that figure! Ku tulis sebesar anak semut yang gemuks nota kat dia! Tinggal tak tulis...

KO BERHENTI LA KERJA! TAK PUN KO BACA BLOG CIK YAYANG PASAL ANAK MELAYU MALAS NAK MAMPUS!

Hahahah termasuk aku! Eh malas aku pun, tanya bos aku bila ada inquiry dari dia atau customer ada tak aku bagi alasan bodo macam minah ni... malas aku pun ko tanya laki aku, aku abaikan tak kerja umah??? ha ha ha!

Sunday, March 7, 2010

terharu

aisyah peluk aku erat semalam, Aliya pulak tak habis meragam, sian che ta melayan kerenah si kecik. aku nak ambik dia, haram dia tak nak kat mak long dia. jadi aku minta tolong aisyah pujuk aliya, tapi si aisyah peluk aku dannnnnn ckp kat aliya, 'ALIYA, AISYAH SAYANG MAK LONG... AISYAH ANAK MAK LONG, KAN MAK LONG'. Aliya buat muke tak heran. Tapi mak long yang terharu lebih. ok ampun. ku update dari fon fomat agak tak elok. kui kui kui.  Ok nak masak. Ari ni ingat nak masak paru berlada. cHow

Saturday, March 6, 2010

Birthday party Princess Arora A.K.A Aisyah -Part II

video

Sebelum majlis.. kami berdua bergurau senda... dia teruja dengan rama2 kat kepala dia... goyang2, mak long gigih ambik video nak bagi dia tengok benda tu bergoyang

video

Sbb tu mak long tak ambik gamba kek... sbb bz jadi video woman... alaaa tak ado nanyi happy bithday... gilo apa! Wan gi surau malam jumaat... kita melalak kat umah pulak... puas mak long nanyi Happy bithday, semua buat tak tahu jer... :( Hahahah...nan ado yang mengfolo plak!

Birthday party Princess Arora A.K.A Aisyah

Apa erti Bithday kalau tak ada Kek... tak ada wish dan tak ada hadiah? It will be normal day... dah tak special lagi...

Aisyah mungkin besar dari Rayyan... Rayyan of coz tak tahu apa itu sambutan ari jadi... but for aisyah, dia juga tak tahu apa tu bithday, BUT! she knew bithday kena ada kek, ada lilin, dan ada potong kek.

Aku sampai bit late... since kerja Khamis tu... than Zamani balik kerja pukul 2 petang, so dia ambik kek dan cupcake yang kita order from kak pnut... thanks kak pnut... mmg bagus berurusan dengan kak pnut ni... dia tolong aku saat akhir sbb mak order kek hari Ahad... actually kak pnut dah banyak order sbb budak UKM order cuke cake dengan dia... so minggu tu mmg dia tak sepatut ambik order

Tapi aku tak sanggup nak buat Aisyah sad on her birthday... walaupun dia tak tahu lakan? But aku tahu she would be happy to see her 4th Birthday cakekan? ingat sampai bebila... mummy belikan kek snow white... heheh walaupun mak long tak sponser apa-apa yer...

Than Zamani di tugaskan ambik kek umah kak pnut. Selalu kak pnut anto umah ibu... tapi dah nak cepatkan? harus kena tumbuk dengan kak pnut! Org dok sibuk nak suruh mengantor plak!

Sampai umah mak tengok semua dah siap. Aku??? Aku biasalah... menantu hantu! Aku ingatkan mak masak sikit jer, yer la kot antara family je la... sekali macam kenduri daaaaa....kalau ku tahu boleh la ku ambik half day.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gooooodiesss beg for kids... banyak jugak la isi dalam tu... mak dengan che ta buat tuk kanak2... and buat tuk kawan2 sekolah Aisyah yang lebihnya

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Zoom dekat sikit... nampak tak? Air kotak ribena, cupcake yang ada snow white, coklat dan belon permainan tuk kanak2...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Makanan yang nak di bawak ke surau... mak buat dlam 50 bungkus kot. Yang menolong cik yayang... bagus jugak dia ada, boleh tolong my MIL... kalau nak harapkan teman... ermmm selalu fail! Heheheh sbb tu mak tak harap sangat kat menantu dia ni... suruh baru buat, tak suruh tak tahu nak buat... tapi seyes kalau ku tahu ramai, ku ambik half day... tak tolong masak, tolong pack pun oklahkan? Sian mak baru baik demam, demi anak cucu sanggup penat... kalau org lain dah ambik katering dah... tak kose nak penatkan? Tapi hehehe kalau mak ambik katering aku rasa tak sesedap dia masak kot... sbb bila ku lihat rendang mak... ku teringat time mengandung dulu... raya kat Kedah... gilerrrr seh kerjakan rendang mak jo! Uhhh terbayang rendang mak di umah ku sekarang.

Sementara itu, org kuat yang banyak buat kerja....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mrs Harv.... aikkk Mrs ke??? Hheheheh Misss... selagi tak sign tak leh panggil Mrs... muahah... rajin ko! Goreng nuget banyak2... tuk bebudak... and! Ku tak tahu adik ipo ku teror buat muffin!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ok... not perfect... tapi oklah first time buat... rasa pun ok... tak la tak masak... janji masak! ok ok dah boleh kena pinang ni... kui kui kui

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Muke Happy... semua beres!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ini dia! Maskot bithday Aisyah... hahah... kerja laki aku! Tak senonoh!

Around 8 bithday gurl sampai... teruja tengok belon2 tergantung... semua wish bithday dan bagi ciuman... of coz akukan fav auntie... terus pelok aku... hehehe... since che ta nak solat, me volunteer gosok baju bithday gurl... dah tu siapkan dia... solek lite2 je...

"Aisyah nak jadi Princess Arora!"

Idok la pulak mak long kenal... berulang kali dia sebut... selalu make up Aisyah dia nak make up sendiri... malam tu agak susah sbb dia nak make up sendiri... but ku pujuk

"Aisyah nak jadi princess Arorakan? Kalau aisyah make up org cakap aik asal princess tak cantik ni? Buruk macam hantu..."

"Ha macam antu kat uma aisyahkan mak long..." adoi budak ni... tak pa layannnn. Idok la mak long tengok antu kat umah mu itu... tu la aisyah ni mmg suke sangat tengok citer hantu. Hanya satu satunya budak yang aku kenal berani tengok citer hantu... tengok macam tengok katun!

Aisyah ingat dia nak menghadiri majlis org... sbb memula dia main2 dengan aku macam seronok... bila tengok org datang, pemalu dia pun mai sama... heheh... tengok muke dia terima hadiah.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Actually tu second hadiah... first Aisyah terkujat bila Acik Edy datang hulurkan kasut tuk dia... malu2 nak ambik...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kasut tuk birthday gurl... still tak leh nak senyum sbb terkejut apahal semua bagi aku hadiah ni. Hahaha...majlis bukak hadiah sebelum majlis harijadi... hehehe... dah sorg mula bagi, yang lain pun bagi sama la

Tapi ku tak transfer la dr fon Zamani... dia yang banyak ambik...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kesian Aliya... tercari2 bithday prezen tuk dia... asal aku tak dpt? Sbb apa dia pegang aisyah ambik balik... 'kak long punya aliya'

Akhirnya???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tengok kak long pakai kasut baru, dia pun gigih pakai kasut lama dia jugak... org pakaikan kak long... Aliya pakai sendiri ar!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hadiah tok mama... sangat chantik huruf2 tu

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tok mama belikan baju, pencil box dan hangbeg tuk aisyah... semua barangan princess

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hadiah dari Abak! Boleh jadi cik hasra dah besar nanti.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aliya mengemas sebleum majlis... hehehe

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Banyak hadiah dia dapat sebenarnya. tapi mak long tak dapat nak letak kat sini banyak-banyak.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dalam pukul 9 lebih... tetamu datang... ramai jugak la sbb semua macam berjanji datang serentak plak!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Anak buah kesayangan pak long... paklong kacau macammana pun, sayang jugak!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kami yang nan ado kerjo!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Yer kami datangkan khas badut tuk majlis yer...

Badut???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Yerlah... dia la joker hati ku... sayangggg ku terima mu seadanya... hehehe

Friday, March 5, 2010

Rayyan At hospital bangsar

Rayyan masuk hospital... batuk tak baik2 lagi... so doktor suspect jangkitan kuman pada paru-paru...

Actually time birthday dia tu, dia mmg tak sihat sangat... tpi semangat dia kuat nak main jekan?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Siapa yang sakit sebenarnya ni?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Rayyan tengok pak long je, mesti nak manja2kan? Siap tunjuk kaki dia letak tag nama... Fidah pilih deluxe room... boleh berkampung kat sepital

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Walaupun sakit, ia tidak mematahkan semangat tuk makan.... heheheh

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Di beri ubat oleh doktor... sian anak mak long...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mendengar dengan penuh teliti instruction nurse... cara2 pakai ubat....macam tahu je... ngeh ngeh ngeh


video

Enjoy la video ini ya kawan2... tak perlu risau... Rayyan sihat alhamdulilla

Happy Birthday Aisyah!

Sticky Note For Today!




zwani.com myspace graphic comments
Myspace Happy Birthday Graphics
Dear Aisyah...
Mak long and Paklong wish you happy Birthday... Semoga Aisyah jadi anak yang baik, dengar kata mummy and abak... semoga Aisyah jadi anak yang soleha dan kakak yang boleh jaga adik2...
Sekejap je dah 4 tahun... since aku jumpa dia, dia baru je 2 tahun... malu2 lepas tu sikit2 dah jadi geng... If Aisyah could read mak long's blog... mak long nak aisyah tahu... mak long sayang aisyah...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Happy Bithday sweetheart!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Semoga Aisyah jadi anak yang soleha... kakak yang baik... tak mo gaduh2 dengan Aliya ok!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

And to Che Ta! You got beautiful doter... and congrat melahirkan anak2 yang begitu comel dan keletah...

Thursday, March 4, 2010

Tq tuk hadiah semua

Banyak Tayen dapat hadiah... tapi tak done la nak upload semua gambar... hanya few sahaja yang dapat Tayen kongsi...

Yang excited mama dengan papa... Tayen relex je... tapikan umah nenek dah macam toy r us! Tayen pun pening nak main yang mana satu kawan2.... heheheh...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Seeee banyakkan hadiah???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mama yang terlebih happy

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Papa tukang pasang je...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ada org bagi baju jugak tuk Tayen... tapi Tayenkan belum kerja??? hehehe

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hadiah dari mak long marina... hahahah mak long marina bising sbb dia kata hadiah tu mahal... tapi kalau dia jadi budak bosan nak main! Hahaha tahu tak pa... sbb Tayen suke???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Main benda ni sbb dia bisng... best!!! umah nenenk memekak malam tu!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tayen suke yang ni! heheheh... best oooo... tolak tak hengat... tapi entah apasal semua org jerit2 bila Tayen tolak walker ni... apa la

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tayen sangat Happy... Tq Tq Tq

Tapi yang best hadiah dari Atuk! wahhh atuk best la... tahu tak dia belikan Tayen apa???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Motor!!!!!! syokkk ooooo

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tiba2 je Tayen rasa nak jadi Rock!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Best ooooo

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tayen suke! Best gift ever!!! tuk setahun ni la... esok gi umah Ummi tak yah mama dengan papa anta... tayen leh gi sendiri...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Pak long dan mak long tayen... org bz ambik gambar Tayen sbb Tayen bitrthday boykan??? Gedikssss.... heheheh

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mak long dan Tayen...

Allahuakbar! Muke mak long kotor sangat... heheheh tak pa... nanti mak long claim kat mama... nak gi SPA ka... Facial ka... boleh kan mama????