Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, March 10, 2010

macam bangang!

Uhhhhh baran sungguh!!! Panas hati pun ada! Ni gara2

1. Beta tak peyed lagi! mungkinkah???? peyed aku sentiasa cepat atau tepat... tak pernah lagi lewat wokeh!

2. Kerja terlalu banyak nak buat! Tapi sempat update blog... tengah2 emo ni seronok menulis!


Tapi ari ni kesabaran ku tercabar! Olehhhhh???? ha ni aku nak cerita! Ctos!Pasal apa???

Ku terima statement ari ni... kawan aku biasalah sore dia mmg macam petir! Dia cakap dia dah bayar payment tuk May - sept 2009... pls check betul ke tak??

Aku check mmg betul.... ku carilah num chq bagai! Sbb sedia tuk bagi maklumat... but this gurl, make my bloody blood go up! Y???

The gurl call Atie

Atie :- Maaf puan boleh sent copy bank slip tak???

Ada la pulak bank slip??? 2009 rekod ma! hagak sikit ko nak aku cari???? Anyway yang buat tu semua kawan aku, dia isu payment, dia bank in terus kat Ctos, itu pun tengok tahap kerajinan dia, kalau ada bank slip dia bagi la kat aku, kalau tak, mmg buat bodo sua! Sbb dia akan fax copy kat Ctos, so bila dah fax buat tak tahu dah la,kan?

Aku :- Cik adik... 2009 punya kes oooo... saya kena cari satu2... saya bagi cek number, u cek la.

Atie :- Oh Susah puan kami banyak customer bank in... Ada aku kisah???

Than what is ur job?? tengok bank statement ko duit masuk??? siapa masuk ko tak ambik peduli??? I do the account la bai! Every each transaction yang masuk tanpa ku tahu siapa yang bank in, ko buat bodo ke pun??? Proper account ke tu??? Wahhh darah naik kat kepala

Aku :- So problem saya ke tu? U kena la monitor... kena la tahu siapa yang yang bank in duit tu

Atie :- Kalau customer tak fax bank slip, kami tak tahu puan...

Mmg la HARAM!!!!! Benda tu anak buah aku pun tahu!

Aku :- Than duit masuk than korang buat apa? ternganga???

Ha! Best kalau marah org nak peyed! Dia pun hangin jugak dengan aku siap 10 kali sebut Ya Allah! tapi tidak mengisapkan aku atau menyejukkan ati yang membara.

Atie :- Customer kami banyak puan, bukan sikit

Aku :- Than Ctos must have gud system than to keep track payment... not by sending statement je... and like my case, i tentu la marah sbb dah bayar and statment u show kita hutang... when i give you the cek number than senang la u mark rite? Now i give you cheque num, pls check!

Korang tahu dia jawab apa???

Atie :- Tak boleh cek puan, tak gune puan bagi sbb Maybank statement tak show cek number bank in...

WHAT THE FCUK! DIA TETAP TAK NAK CARI JALAN TUK SETTLE BENDA NIKAN???

Aku rasa nak lempang je minah ni! tapi mmg betul aku tak faham awat maybank tak ada tulis number cek masuk>>> hehehe perluka aku salahkan dia??? Nak je aku tanya... korang tak buat bank reconcile every month ke????? opsss big company gue tak tahu... but somehow aku rasa mmg perlu adakan? Even waktu aku buat practikal kat Majlis Perbandaran Melaka dulu, macam haram je aku kena buat bank reconcile manually. Ha customer kami??? Tu satu kawasan melaka tengah tu... org dok bayar cukai pintu, cermin bagai... duit kuar semua...

Yang buat aku marah, kot yer pun bontot ko berat nak cek, ko boleh tak at least laaaaa

  • Puan bagi number cek, tarikh cek and amount puan bagi saya cek dulu?????

BUKANNYA!!!!

  • Puan tengok bank statement puan, than fax kat saya amount tu....sbb mmg tak ada figure tu dlm bank statement kami!

Heloooooo u asking ur customer buat kerja onbehalf of you???? kepala otak berjambul hang!

Aku :- Kalau saya jumpa amount tu clear dlm bank statement saya! You watch out! seriously!

GEDEBANKKKKKKKK!!!! akak hentak fon purak2 garang arrrr!

Than cari bank statement! Jumpa that figure! Ku tulis sebesar anak semut yang gemuks nota kat dia! Tinggal tak tulis...

KO BERHENTI LA KERJA! TAK PUN KO BACA BLOG CIK YAYANG PASAL ANAK MELAYU MALAS NAK MAMPUS!

Hahahah termasuk aku! Eh malas aku pun, tanya bos aku bila ada inquiry dari dia atau customer ada tak aku bagi alasan bodo macam minah ni... malas aku pun ko tanya laki aku, aku abaikan tak kerja umah??? ha ha ha!

2 comments:

Cik Yayang said...

Semput aku duk baca entry ni, ngn ikut intonasi font2 tu, sbb nk 'hayati' marah ko tu...alih2...ada pulak terselit kisah blog cik yayang...kah kah kah...

Update la respond si ATIE tu lepas dah jumpa statement tu..nk tgk dia jawab apa pulak..:-))

Psstt...apa notes yang ko tulis? Ko lupa nk bagitau dlm entry..hahaha..:-))

Awien Ghazi said...

cik yayang ni hang pa ni pun batu api gak....

tiba2 aje....

curious jugak ni.. apa notes yg cida tulis :D... hhhhahaha (terbakar terus batu kat sebalah ni) :D