Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, June 30, 2009

Balqiss

Bual dengan Zy tadi... dia biasalah... ko tanya apa pun, dia bagi jawapan macam aku duduk exam... wakakak...so we talked about pregnancy... so aku ni nak tahu la minggu ke berapa ada jantung, minggu ke berapa dah develop tangan,kaki, kepala semua... so Zy hantar ni kat aku... ini si Insyira Balqiss...


Semalam aku scan,sama macam ni... ada dot kecik kat dlm sarung tu... Alhamdulilla nampak bayang....





Ni Balqiss age 7 week... aku rasa dah besar sikit...so dot tu dah membesar... dah leh nampakkan? dah ada heart beat... uhhhh best

14 weeks... ha terkezut oooo... kalau aku la... dr tak nampak terus dah ada sifat... aku tanya Zy tak nangis terharu ke? Dia kata tak... cis! drama la sikit...


Minggu ke 17... dah nampak tulang belakang, tulang rahang... so cute... sob sob... kuasa Allah.... aku sanding baby dah minggu ke 11 kot... hehehe...tak kisah la... janji baby membesar dengan sihat...


Erm org tanya aku, tak malu ke nampak gemuk atas pelamin? Aku rasa ada org yang gemuk relex je sanding tak mengandungkan? Awat tak tanya org tu? Aku sbb aku ada nikah, ada suami, and ada baby... tak pa... tak lawa pun tak pa... aku dah malas nak pikir nak vogue2... sbb kalau aku tak lawa dulu, aku rasa Zamani pun tak pandang sebelah mata.... ahak! kan yang kan? Janji aku bahagia...


So baby Balqiss... untie tunggu Balqiss dtg wedding pakai gaun merah tau...

NOTA KEPALA KAKI :- Walaweh sori ar tak ambik cerita Rayyan... rayyan punya cerita suruh mama tulis dlm blog dia sendiri... ahak! jangan tak tahu pidah dah ada bloggggg ooooo!!!! org2 kampung sila la sokong blog dia tu eh...

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

gapo dia?

Hendak ku luahkan, takutlah makan diri....

Hendak ku simpankan, meracuni hati...

Hendak ku jeritkan, takut malu sendiri...

Hendak ku diamkan, kau takkan mengerti....

Sila teka apa dia... ahak! Pembawa budak... tetiba je buat entry ni... wakakak tah apa-apa je... sila jawabbbbb! Lagu ka, pantun ka, syair ka... jawab je... aku bosan ni....




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Perubahan Sang Suami

Erm selera sang lelabah sangat mengejutkan, bila aku pregnant ni... kui kui kui... mungkin kah sbb aku tak masak kat umah, so kat umah mak makin menjadi2??? Tapi mak cakap ini perubahan bila isteri mengandung... yer la... aku muntah2 tu tak ada la... tapi mabuk tu tak tahan kadang2... bila dah rasa mabuk nak makan pun tak selera... aku makan baring ok... ha! kalah ular... tak la aku makan nasik baring... maklumlah nak baring je, so kalau makan ringan2 tu, sambil baring la...habis malas anak ibu nanti... kui kui kui

Semalam gi medical check up... baby ok... dah nampak bayang2... suke suke... terima kasih kat mak and abak sbb menemani aku dengan zamani... mak pun masuk tengok, Zamani? Dia menghilang bila adik2 dia sampai... dia mana bole tengok kelibat adik2 kembar dia, mula la tak tentu arah... dia tinggalkan aku dengan mak than lepak luar klinik bole? Tapi aku tak kisah... selama ni pun kalau sakit demam, yang teman aku Ibu... so sama je kalau mak masuk, aku tak rasa lain pun bila mak temankan... kalau di beri pilihan antara Zamani dengan mak... heheh gue pilih mak... ahak! Tapi org kata eloklah suami, so dia terasa sayup sikit tengok kegigihan isteri bawak anak dia ke hulur hilir 9 bulan... ahak!so nak pasang satu tu sila2 la beringat jasa dan pergorbanan isteri tu yer sayang...

Mengelabah jugak la bila tengok aku terus masuk tak panggil dia... mak dua tiga kali toleh nak suruh Zamani masuk... masuk jugak... ku ingat tak puas nak jumpa kembar2 dia kat luar tu... ahak!

Lepas gi klinik, gi makan ramai2... ni Aliya lak tak nak aku... Rayyan pun tak nak aku... weiii apasal? Anak ku ganster ke apa? hahahaha korang duaorg takut eh...kui kui kui... Aisyah jugak baik kan syah???? tu pun Aisyah baru bangun tido, so nak panas enjin dia lambat sikit... but it ok... semalam mak long mabuk2 sikit... makan pun slow je... tapi yang laju suami ku... sampai fifie kata Along dah naik taraf tempat perlupusan... haizzzz...

oh balik sambung makan bubur dorian... aku semalam dah pening dah bau durian...mak buat bubur pulut itam, fav aku tuh...makan semangkuk, nak tambah dah konyang... tak pa, dah rasa dah kira ok... yum yum... sedap sehingga menjilat jari...zamani kalau sudu tu boleh makan dia dah telan da...

Uhhhh panjang story aku... hehehe dah tu je... nak kojo....

NOTA KEPALA KAKI :- Thanks to mak... semalam mak tak sihat sakit kepala tapi still sudi temankan aku gi klinik... sob sob.... terharu sangat2... terima kasih mak... *Wink WInk*


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Mmh teringin atau mengada????

Kak ina :- Dah, ko tak ada mengidam apa-apa ke?

Me :- Ermmmm tak ada pulak... Asal?

Kak Ina :- Bagus la ko...

Me :- tapi sekarang baru terasa...

Kak ina :- Ha apa dia...



Perasaan ingin tahu... berkobar muke



Me :- Tetiba aku teringin nak makan nasik goreng, masakan ko...



gelak syaiton... hahah tak banyak cakap terus buat... ha tanya lagi... kan dah kena... kihkihkih

On the spot si Marina masak nasik goreng tuk aku... mulut menyumpah tak habis... tapi ku biarkan sahaja sbb ku tahu kakak aku tu mulut je lebih hati baik...



Second yang kena Suami aku la...



Me :- I teringin la B

Zamani :- teringin apa yang?



Tengah leka main game kat lappy dia... tak nak layan aku la tu...



Me :- Nak ribena... tapi nak B buat...i teringin sangat nak rasa u buat...



Dia pandang aku... aku tersenyum... kes malas nak buat sebenarnya.... ohhhh Zamani ku bebel... bebel bebel dan terus bebel... tapi dlm masa sama buatkan tuk aku... plusss buat tuk satu rumah...



Zamani :- Ayang minta benda mengarut!

Minta ribena mengarut... ku mintak jagung bakar yang ko sendiri bakar, hasil tanaman che ta dengan Mr ana baru ko tahu... tak nak hasil org lain nak tu jugak! ahak! Mmg aku kena bunuhkan...lalalalalalalala

Yum yum tetiba nak jagung bakarkan? Oh nanti laki ku tak nampak... JAGUNG BAKAR SEDAP KAN KAN KAN???? U tak bakar pun tak pa, org lain bakar pun i ok je... ahak! (Gara-gara tengok entry deqna makan kat Nandos!) waaaaaaaa.... nandos *Gaya upin nampak ayam*


Apa pun aku sajer je... dah dia leka sangat depan PC tu,kan... rasakan!




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Happy Bithday To Amira Marini

STICKY NOTE! PLS SCROOOOOOOOOLLLLLLLLL FOR NEW ENTRY!

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Happy Birthday Comments & Graphics



Happy bithday to Amira Marini... Dah besar dah anak dara mak long seorg ni... terkenang balik dulu kecik2 dia sangat comel... keletah... dah besar comel gak... Versi paling comel... wakakaka... dah 12 tahun dah usia mu... oh yahhhh... happy belated birthday to Abang dia... Amirin... adehhh mak long sudah lupa la bithday abang ari tu... tak pa tahun depan mak long buat entry ok!

So this year UPSR... Mak long dengan Pak long doakan Mira dapat 5A... kalau dapat 5A tu jangan lupa mak long dengan pak long... heheheh dapat RM 2000 habuan nenek tu bahagi2 la dengan mak long pak long eh!




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Monday, June 29, 2009

Ermmm

Bosan... semua org tegur muke aku tak berseri... nampak letih je...tanya la Zamani, aku tido kalah baby... mmg pantang baring sure, posing macam kena tembak... adehhh malas jugak anak aku ni jadi...

Sehinggakan Zamani telah memaksa aku kuar! bagi aku segar sikit!

Nafsu makan membuak2... tapi bila mengadap makanan, ku pandang sebelah mata ajo... tak selera macam org baru baik demam gitu... now makanan aku asam... janji makanan tu masam laju je masuk mulut... hahah suami ku perli, semalam nak makan mangga mude, ambik ko 5 bungkus manga yang potong tu dia bagi... yum yum yum, tuk stok ari ni, dia belikan aku asam boi yang warna merah... habis tangan aku warna merah... ahak!

Lunch dah sakit perut lebih2... terlebih makan asam... ooo kena kontrol ni!

Idung dah semakin sensitip, kalau Zamani mandi aku gedik2 suke bau dia... cube dia kuar, selangkah kaki masuk ku tahu dia kuar merokok... dulu bau rokok la aku suke,kan... sekarang?!!! Katakan tidak... wek! Sekarang sebelum kena maki sebakul tak pun sebelum aku mengetatkan muke aku, dia masuk je basuh tangan dengan sabun than kumur... baju dia tu kalau boleh di tuang pencuci pinggang mangkuk tu aku rasa dia tuang satu badan...malam harus ko mandi dulu sebelum naik atas katil! Ahak! Kijam! Bukan aku... baby... heheheh

Semalam duduk umah ibu, ermmm Shaiful kalau dah masuk toilet, aku mmg buget bau rokok punya... ku tahan la nak terkucil... tapi tak berjaya... masuk bilik air bekal minyak cap kapak... naik kebas idung aku, aku tenyeh minyak supaya tak bau rokok tu... eee ni bual pun ku terbau2 rokok!!!!! tulun tulun....

Malam ni jumpa Dr Umu... ermmm harap2 baby ok... perut ni sakit jugak... but come and go je la sakit dia... tak perut, pinggang pulak... adeh siksanya batin nak jadi ibu,kan? tapi tak pa... tahan sikit sbb aku tak la ada alahan teruk sangat. Takat mabuk2 kucing tu ada... lepas tido dah ok dah... lepas kerja terus gi shah Alam, jumpa en suami di sana... ushhh harap tak ada apa-apa la... nak gi kerja pagi tadi pun badan lemah semacam... ni baru 5 minggu lebih ni...kalau lama, mau pengsan aku,kan?

hope semuanya ok... doa eh semua....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Aksi paling ganasssss

video

video

Nazmi dengan Naufal datang Putrajaya sambut bithday Mira... biasalah diaorg kalau jumpa Zamani, macam jumpa Ultraman... kah kah kah... kali ni korang saksikan...kot2 dia boleh jadi bapa contoh... anak org larat nak layan... anak sendiri pas kat aku... harus kamu....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Sambutan Hari jadi lagi????

Birthday lagi... kali ni siapa punya? Ehem ehem...

Balik Putrajaya sbb Kak ina anto askar dia kat umah ibu... since Monday birthday kak Mira, so in advance la menyambutnya...

Dah 12 tahun dah anak dara aku... cepat tul...

Dah sama besar dengan aku dah... happy bithday yer sayang.... hehehhe... oh! Sila tahu budak ni tahap IT dah sama dengan aku, name it apa pun program... semua dia register ok... so sekarang tahu bukak blog aku... siap bukak tuk mak ayah dia lagi... haizzzzzz.....

Tetamu ari tu aku dengan Abang nizam sekeluarga... agak meriah... wah Nazmi dengan Naufal dah tak malu dah... so boleh la jadi flower boy eh Nazmi... *wink wink* mau tak?

Majlis belum mula, Nazmi dengan Naufal dah mulakan dulu... ahak! Kak Mira dengan cepatnya suruh nyalakan lilin... nak makan ayammmmmmm....

Bersedia sudahhhh

Happy Bithday kak Mira....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Sambutan Birthday Che Ta

Sambutan hari jadi che ta di sambut kat Secret Recipe kat Shah Alam...Malam tu che ta dengan Mr Ana nak balik kampung nak makan dorian... tapi sempat menyambut hari jadi dengan family...tak pa drive sendiri... so tak ada hal nak bertolak kul berapa pun... just make sure rehat tu cukup...

Mcm tahu jekan, aku teringin nak makan SR tau hari tu... Ais belen cukulat SR mmg best oooo.... aaaahhhh syorgaaa.... tengok2 mak dengan abak dah tunggu situ... rezeki baby... heheheh... gedik kan????

En suami ku dengan kembar dia ni tak leh nak pisahkan... jeng jeng jeng... Achik Fifie sekarang malu2 la... muah muah muah... dah ada secret admire la katakan... ahak!

Malam tu Cik Aisyah kita demam la... so mud tak ada... sian je mak long tengok dia... tetiba sedih lak tengok Aisyah kelemahan malam tu... selalu nampak dia lincah je...

Antara Menu malam tu

Me AND Zamani kongsi je... sbb aku kalau makan kat SR mesti tak habis...

Acara potong kek... Happy Birthday Che Ta... oh sori yer, che ta terkekujat bila suami ku yang tak berapa nak malu tu menjerit di akhir lagu... nasib baik Che ta tak jadi Ismet Ulam Rajakan... sebut Allahhhhhh than pengsan sakit jantung....ok ijat... next month will be ur turn... rasa2 Along buat gitu, kita sumbat mulut dia dengan pisau... ahak! Kasi kejam sikit.... kih kih kih.... ampunnnnn bunny....


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Sunday, June 28, 2009

Award from GrennzHeart....

Terharu menerima award from blogger yang bernama 'Grennzheart'... saya dengan bebesar hatinya menerima award ini dari dia... thanks darling... semangat tul bila tengok ada jugak yang sudi membaca blog aku yang tak seberapa ni...i like...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Saturday, June 27, 2009

Aksi paling manja....

[Turn mud sedih... cerita sedih ni]

Dulu kami rapat... ke mana pasti berdua... dia sanggup tinggalkan segalanya di sini tuk bersama saya di Penang... makan sepinggan, minum secawan... tido sebantal... lepas saya kawin dia dah tak ada kawan... so.... minggu ni saya balik umah mak... saya paling rindu dia....

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>


Pengakuan iklas dr sang lelabah...

Wa terkedek kedek lariksssssssssss


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Zamani's childhood

First of all, nak minta ampun kat suami sendiri... kot2 la dia terasa aku ni memburukkan dia, atau membukak 1001 rahsia pasal dia... but tah eh... kindda like cerita mak dengan abak pasl Zamani waktu kecik2... and make me think, baby aku ni ikut perangai abak dia ke? Atau ibu dia... wakakakak...

Cerita pasal aku tak yah la tahu... tapi aku nak bukak cerita Zamani ni... gelak habis puaka oooooo....

Mak bagi tahu aku... kalau teringin nak mkan apa-apa, beli jangan buat tak tahu... akibatnya jadi macam Zamani, air liur melimpah2 kuar... sampai 15 kali tukar kain nak lap air liur dia... aku mmg gelak nak pengsan kat situ... buruk la hai perangai suami aku... tak leh nak bayangkan kalau dpt anak,ikut perangai dia... wakakaka... yang best bila abak kata... kalau hujan tu, air liur dia kuar sama deras dengan hujan... gue cakap dengan lu, aku mmg gelak tak hengat punya. Sampai sakit2 perut ok...

Than Zamani manja, biasalah anak sulung biasalahkan, makanan lembek2 tak nak makan... mengadas... sila jangan ajar anak pilih makanan ok! menyusahkan mak je nanti....

Demam... aku tak tahu lak dia jenis yang 'merengek' ahak! ala busyuk2... susah jugak kalau nak berhadapan dengan budak macam tukan? Actually aku pun sama... kalau demam, aku mmg akan nangis... and suke kalau demam ibu ada... macam puteri raja ooo... ibu akan sentiasa di sisi... walaupun aku tahu ibu rimas...so kat situ ada persamaan,may be anak sulung kot... perhatian lebih sikit. So rasa kalau aku dengan Zamani ada perangai yang sama macam tu, confirm2 anak ikut perangai sama... just look and see... kalau panjang umur blog ni, aku sure cerita punyakan... time tu korang tengok sama ke tak,kan? Zamani siap warning mak dia ooooo... kalau mak bangun sembahyang ke buat kerja, dia mati macammana? ngeh ngeh ngeh.... very the manja...

Abak pulak cerita, Zamani kuat nangis! ahak! very the sensitive punya jiwa... selalu gaduh dengan anyah kecik2... dan anyah selalu bagi penumbuk kat Zamani, lepas tu menangis tak hengat... very cutekan? kena buli dengan adik sendiri ke? muah muah muah...

But sifat dia yang aku suke... dia suka beralah dengan adik2... that make him special as big brother... mak cakap dia banyak beralah...yer ke? Adik2 sila jawab.... ahak!

Abak dengan Mak nasihatkan aku... kalau ada anak, bila salah sorg cube mendidik anak, marah atau pukul, jangan masuk campur, anak akan besar kepala... ermmm bit difficult sbb aku jenis lembut hati...anak buah aku kena marah, aku yang macam nak rak melalak... but betul la kata mak, jangan sesekali masuk campur, pujuk anak...banyak contoh yang dah jadi sekarang...hati mak tu selalunya lembut,kan? Maklumlah kita yang melahirkan, sakit kita yang tanggung... bila suami letak tangan, mestilah kita jadi marah...aku bole rasa benda tu, walaupun aku belum jadi ibu...tapi kalau kita nak tengok anak tu jadi manusia, maka kita perlu tegas, perlu tanamkan sifat hormat... kalau tak anak smack down ko nanti...

Chewah... aku cakap mcm hebatkan? bole ke buat? Jangan aku pun sama lembek macam sesetengah org, sayang anak over2... lelama anak aku jadi si tanggang.... ahak! But aku percaya, Zamani will be gud father, insya Allah... sbb dia suami yang baik... tegur setiap kali aku lakukan kesalahan... jaga aku sebaik mungkin... and insya Allah , dia boleh jadi ayah yang baik....kita kena yakin dan kena ada SEMANGAT! So semangat sikit anak aku nak membesarkan... heheheh... emosi lebih2 ni tak elok tuk bayi... So mak cakap, "Cida kena kuat! tak leh lemah semangat..." Heheheh tu la, akukan very the mengada sikit... pelakon air mata yang fofular....Ahak!

Ok nak tido...esok balik Putrajaya... lama betul berkampung kat Shah Alam...kih kih kih... sila komen... siapa lagi cute? aku ke Zamani? hehehe... rasa2 baby ikut siapa? wink wink....


Zamani... cengeng ar dia... hahahah...

Me... baby berjiwa kental.... hehehehe.... Ibu selalu kata aku kepala angin...


Again Zamani.... aku tak nampak tang mana jadi muke dia besar.... betul ke dia ni? ke gambar adik dia? Ahak!

And me... ganas tak? heheheh...

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Happy Burfday Che ta....

Nota Melekat Sepanjang hari....
tuk entry baru? Sila rajin2 sekerol ke bawah

free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts

Me and Zamani nak buat special wish sikit hari Jumaat ni... jeng jeng jeng... kalau live suami ku itu dengan tak tahu malunya, dia kompom menyanyi lagu wajib dia...dlm 3 abdul tu... ahak! memekak je kalau makan kat luar... suami siapa yang suara nyaring tu? nama aku jugak di sebut...

see...see... aku suke ke laut tangkap ikan tau... make it short will yah cida?!!!!

(Gelak syaitonnnn!) Nak wish happy birthday to my beras... kuikuikui... Biras... Happy birthday yang ke???? Ehem ehem ehem... Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki selalu... rasanya tak dpt nak sambut sama ari nikan coz che ta satu family balik kedah makan dorian kat kampung... heheheh...

Have fun today yah... sambut selagi boleh...

Pst pst... Mr Ana bagi apa ari ni? heheheh being kepochi! ok che ta... happy birthday dan smile all day tau...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

Friday, June 26, 2009

Ucapan Sang Lelabah

Delete
Sang Lelabah said...

st and foremost,

Alhamdulillah... Syukur padaMu Ya Allah di atas keselamatan isteri & anakku...Lindungilah keduanya dari segala bahaya. Sesungguhnya Engkau Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani. Amin.

To Mak, Abak & Ijat...
Terima kasih along ucapkan di atas pertolongan, bantuan, sokongan & nasihat yg diberikan pada isteri along. Tak dapat along nak balas jasa kalian...especially mak.

To my 3 bros, sori x dpt join hangpa last nite & thanks for understanding.

To All the Ibu, Pida, ZY, kwn2 & readers yg turut memberi sokongan moral serta doa pada isteri+baby ku, thank you so much!

To my lovely wife...
Glad to hear both u & baby sihat.. and it make my day to hear ur happy voice!
xmo runsing2..risau2. I'll be there by ur side, always.

last but not least..

"Alhamdulillah syukur nikmat,
kepada Tuhan yg memberi rahmat"
...nyanyi sambil gelek2 cam dlm citer Ali Baba Bujang Lapuk..heheheee..


Aku tahu mungkin ramai yang tak perasan komen dia... so buat entry... susah oooo sang lelabah nak jiwangz karat mcam ni... ahak! But kami benar2 terharu dan terima kasih atas sokongan semua... we love you all....

Oh ayat ni buat beta tangkap cinta oooo....
Delete
Sang Lelabah said...

Sabar syg.. Byk2 berehat & sama2 kita berdoa byk2 pdNya. I know the baby means alot to you..to me too.. but if given a choice between you & the baby.. i'll choose you. So..be strong k.

I love you.


Thanks bunny... ur the best! Terbaik dr ladang....


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-