Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, June 29, 2009

Ermmm

Bosan... semua org tegur muke aku tak berseri... nampak letih je...tanya la Zamani, aku tido kalah baby... mmg pantang baring sure, posing macam kena tembak... adehhh malas jugak anak aku ni jadi...

Sehinggakan Zamani telah memaksa aku kuar! bagi aku segar sikit!

Nafsu makan membuak2... tapi bila mengadap makanan, ku pandang sebelah mata ajo... tak selera macam org baru baik demam gitu... now makanan aku asam... janji makanan tu masam laju je masuk mulut... hahah suami ku perli, semalam nak makan mangga mude, ambik ko 5 bungkus manga yang potong tu dia bagi... yum yum yum, tuk stok ari ni, dia belikan aku asam boi yang warna merah... habis tangan aku warna merah... ahak!

Lunch dah sakit perut lebih2... terlebih makan asam... ooo kena kontrol ni!

Idung dah semakin sensitip, kalau Zamani mandi aku gedik2 suke bau dia... cube dia kuar, selangkah kaki masuk ku tahu dia kuar merokok... dulu bau rokok la aku suke,kan... sekarang?!!! Katakan tidak... wek! Sekarang sebelum kena maki sebakul tak pun sebelum aku mengetatkan muke aku, dia masuk je basuh tangan dengan sabun than kumur... baju dia tu kalau boleh di tuang pencuci pinggang mangkuk tu aku rasa dia tuang satu badan...malam harus ko mandi dulu sebelum naik atas katil! Ahak! Kijam! Bukan aku... baby... heheheh

Semalam duduk umah ibu, ermmm Shaiful kalau dah masuk toilet, aku mmg buget bau rokok punya... ku tahan la nak terkucil... tapi tak berjaya... masuk bilik air bekal minyak cap kapak... naik kebas idung aku, aku tenyeh minyak supaya tak bau rokok tu... eee ni bual pun ku terbau2 rokok!!!!! tulun tulun....

Malam ni jumpa Dr Umu... ermmm harap2 baby ok... perut ni sakit jugak... but come and go je la sakit dia... tak perut, pinggang pulak... adeh siksanya batin nak jadi ibu,kan? tapi tak pa... tahan sikit sbb aku tak la ada alahan teruk sangat. Takat mabuk2 kucing tu ada... lepas tido dah ok dah... lepas kerja terus gi shah Alam, jumpa en suami di sana... ushhh harap tak ada apa-apa la... nak gi kerja pagi tadi pun badan lemah semacam... ni baru 5 minggu lebih ni...kalau lama, mau pengsan aku,kan?

hope semuanya ok... doa eh semua....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

6 comments:

Fadhlina Budiman said...

'wahhh...tapi jgn ikot pasaan sgt..nnti baby mengikot..
Makan buah byk2,nnti kulit baby lembut bak sutera,tak tumbuh jerawat bila dh dewasa nnti//
*mak i cakap lah..

Che Ta said...

harap bersabar
.. for another FIVE months hehe
bykkan bersabar, moga2 baby pun kuat sabar orgnya

Farah said...

fuuh nasib baik husband i tak merokok ekeke..

mmg bab bau2 ni sensitip skit utk ibu2 mengandung..harap org keliling paham hahaha..

err kalau boleh jgn makan asam byk2 sgt..sbb tak elok utk development baby..

Hasra_Razali said...

Jgn ler makan bnyk sgt asam, ibu..sian baby..tak elok...:-)

Deqna said...

ala cida org tak pregnant ni pun kalau tido pun mengalahkan org yg pregnant tau.. tido mcm terlampau letih sgt..

Suki Cida said...

Fahdlina
Tu la sumetime tak leh nak control tau... hehehe alasan manja sebenarnya...

che ta
insya Allah... harap2 gitu la

Farah
oh yer ke? ok nasib u let me know... tapi tu la... tekak ni terasa sesuatu la nak benda masam2

Hasra
yer ibu! noted

Deqna
hahah yer ke... tu kalau kerja deqna... penatkan being suriumah... nasib kita kerja, kalau tak...membesar bagai juara