Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, March 18, 2010

Cilaka...

Lately my boss bit tamper... asik nak marah je... maklumlah bini dalam pantang... muahahah... jahat aku...

Dia suka sebut 'Cilaka' when ever dia marah... so agak pelik tapi tuk cina tu tak kisah sangat... bunyik sebutan dia very the cute gitu... kalau nak compare org melayu sebut meluat dan agak kasar... but dia agak funny...

Sbb sebutan cilaka dia buka 'Celah ka' tapi 'Cheeee la kah'

So tadi meeting... pasal oversea agent... ku lupa dari mana...

Sila baca dengan ayat pelat ye... pelat cina la...

Bos :- Mana u tahu diorg ini WCA member?

Kawan ku :- Diorg cakap

Bos :- Siapa diorg tu?

Kawan ku :- Org ni la...

Sambil tunjuk nama dalam paper yang dia bagi tu...bos baca

Bos :- Who? This MR Celaka?

Aku terkedu... asal suka2 nak maki org? org tu buat salah apa pun kat hang...

Chewah concern la konon... tak baik bos aku ni, company org tu besar... bla bla bla.... dalm hati.

Melihat muke aku dah sorg lagi kawan aku macam tercangang badak... bos aku perasan...

Bos :- Asal muke u macam tu... nama dia mmg 'cilaka' la!

siap tunjuk paper tu dengan muke serius... aku dah tak tahan nak gelak...

Awat mak mung letak nama mu Cilaka ha MR CHELAKA...

Jangan memain, CEO ooo nama org tu... tapikan teringat waktu practical kat MBMBB dulu... nama pengarah urusan dan nama pengarah atasan sana semua pelik...

Ada seorg tu, aku tak ingat dato ke apa... kang kena saman lak aku... nama dia

BULAT... aku ingat org dok perli nama dia, dah nama dia Bulat... yang best diorg kata... bukan aku kata... sbb aku tak tahu eh... nama dia BULAT BIN LONJONG... bule???ha! aku mmg bantai gelak la... apa la nama tu... adik2 dia apa lak? segi tiga? empat tepat?

Ada yang nama Buruk... hahahah Shilaaa forgive me...but ku teringat si Haziq mangkuk tu la kecik2...

Me :- Haziq nak gi mana??

Haziq :- Nak balik umah nenek la...

Me :- Nenek mana?

Haziq :- Umah nenek buruk...

Me :- Tak baik haziq...

Haziq :- Betul la... dah nama nenek haziq buruk!

Me :- apa haziq ni???

Mak lang aku gelak... yer la... nama mak mak lang 'Buruk'

Wah terasa kena tembak.... cheh tak leh jugak... arwah atuk ku... Jantan... wakakak uniq... jangan memain...

Ayah ku truely pure anak JANTAN ok.... berani gelakkan???

3 comments:

NeenaAnuar said...

hahahahahahahaahaha.... adoiii.. ilang boring aku kejap baca entry ko nie cida!!

mai said...

nama arwah ibu mertuaku juga dikenali sbg "mak ngah huduh"..me xpasti dr mana dia dapat panggilan tu.

Awien Ghazi said...

whhhahaha... pecah perut awien baca entry ni tau :D

kalau lah ada entry terbaik cida sepanjang tahun... awien pilih entry ni ;D