Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, May 16, 2009

Keciwa!

Hari ni sabtu... malas tul nak gi kerja... nasib baik suamiku sangup nak menghantar gi kerja... suci je...ari ni nan ado sarapan... bangun lewat... tak la lewat mana... macam biasa je... tak sempat nak buat sarapan... Zamani pun tak kisah... dia darhagakan kasih sayang kat mamak tu... muahah...

Sampai opis punch card... aku suruh Zamani orderkan aku bihun goreng and milo ais... than aku naik tuk punch card and on kan PC...

Turun2... aku tengok bihun dengan telo mata yang lembek2 tu... adehhhhh suami ku... 5 bulan kawan, tiap hari jumpa, masih lagi tak reti apa yang aku suke ke?

Aku :- I ada bagi tahu ke nak telo mata
Zamani :- Asal? makan je la...
Aku :- Ada tak?
Zamani :- Tak ada... napa tak makan ke?

Frust tul! Whyyyyyyy guy tak sensitif macam perempuan eh.... oklah tak pa, hal kecik je... tak makan letak je tepi... tapi telo kuning tu pecah!!!! membasahi bihun aku.... terus darah menyirap! cancel la nak makan....tapi tak la cakap dengan suami aku tukan... mau dia mengamuk kat situ....tapi nasib baik dia sedar isterinya mara... kalau tu buat tak tahu jugak... tak tahu nak kata apa la....

Rasa2 kalau aku suruh dia list apa yang aku suke dengan apa yang aku tak suke... rasa2 dia berjaya tak?!! ngeh ngeh ngeh...

Ok bukan isu besar pun... kecewa sikit je... tengok muke aku nak hijau hijau sikit... dia terus orderkan aku yang baru... dan dia habiskan bihun aku tu... hahahah yer!!!! saya mmg very the manja...janju saya tak manja dengan laki korang sudah...hua hua hua...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

atty's said...

betui tu..kty yg berabad kawen nie pun along tak alert..anggap tu semua small matter..hehehhe ..

iKHMAR said...

same la!!!!
ikhmar tak suke telo mate kobau, mate lombu, mate kambing, segala mate tu tak suke... Hahaha. Telor yg hancur je suke. Hahah~

Farah said...

hehe terbalik lak ngan saya..husband know mostly what i want...tp saya tak tahu ape yg die suke...sbb bila tanya..abang suka ape?? apape je..tak kisah pon..so cemane nak tahu??

idanizam said...

dulu mula2 kawen...aku pernah makan kat satu kedai mamak nie...time tu aku order mee goreng mamak...punya la lambat...last2 aku nangis kat situ jugak sebab sakit hati....asben aku buat derk je....dalam hati, aku terpikir...dia nie tak nak bela nasib aku ke? marah tul time tue...actually mende kecik je...boleh je gi suruh mamak tue wat cepat sikit...lastly, rupanya aku preggy...masa tue baru sebulan nikah...macam ko gak..nikah gantung...gelabah iguana gak la time tue...sebab mak aku dah warning..kenduri belum...jangan nak ober.....:)

Suki Cida said...

atty
aah kan... kena tolak ansur... learn from that :)

Ikhmar
tak sedapkan?! Bluekkkk

farah
Oh ur lucky... oklah tu... mungkin ada kontra... i know zamani tahu, tapi sengajakan...dia suke binik dia marah... heheh (ayat nak sejukkan ati)

Idanizam
Motip?! Ko kata aku mengandung ke? waaahhh alhamdulilla... aku mmg nak baby... hehehe... awal lagi la ida. Aku baru je kawin ni... tapi tak kisah la walaupun sebelum majlis... kalau Allah dah bagi terima je la... kalau tolak sama kita menutup pintu rezeki... hang doa aku ada baby cepat2 eh :)