Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, August 24, 2009

Sahur di umah sendiri, berdua2an

Sabtu sahur umah mak... Ahad sahur umah ibu... dua hari jadi pemalas ubi, kobar nak bangun tolong mak, tolong ibu... ambik ko terlajak tido... tahu2 ada org lak sedia ketuk pintu kejutkan kami laki bini... sungguh tak sesuai...Tapi ari sabtu tu aku tido tak cukup... En Zamani demam kuat, aku tido pun kejap2 bangun... bila ijat ketuk pintu aku rasa baru je nak lena...

Ahad lak??? Hahah anak manja...kaki ni masuk jejak umah ibu je automatik jadi sangat manja... dok berbual dengan ibu sampai kul 2 pagi mau tak buleh tido... tapi ibu relex je bangun sediakan sahur...

Isnin... hati sudah gunda gulana... macammana ni??? Kang terlajak tido, kesian la laki aku tak bersahur... ibu bekal lauk buke tuk aku sahur laki bini... thanks ibu... mengadas lebih...

Kunci jam kul 4.30 pagi... ayoooo... sampai umah kul 11.00 malam... suami ku mengada tak mo pakai seluar satu lagi... nak seluar yang dia selesa... iyo la...hambo menurut perintah. sebelum tido aku gosok kejap...pastu gedebooommmm tido... tapi yang tak syok bila Zamani kat bawah tengok Tv tak reti nak naik... akak dok tak selesa tido sorg kat atas... terjaga2... nak turun tengok, malas pulak... call dia cakap jap lagi dia naik... time tu aroung 1230... bayangkan... tido 11 than terjaga dia tak ada kul 12.30... terlelap balik... ku tersedar kul 130 zamani naik... laki ku tu dia ada attitute, kalau tutup pintu nak satu taman dengar... kalau tersedar... dia senyum sehabis comel...."sori ayang... B tak sengaja..." buat ati ku lulur... che wah...

Kalau tutup pintu bawah, main door tu... org ingat kitaorg laki bini gaduh... gedebang gedebung.... kadang2 naik hantu jugak... nasib baik suami...kalau anak dah lama aku kurung dlm bilik kasi sekolah sikit... ahak!

aku dah la jenis tak leh dengar bunyik bising... ganggu an telah berlaku... tengok fon kul 120 pagi... dia naik atas katil... bunyik macam2... sampai aku tersedar, nak gurau pulak... ahak! ku layan je...sian suami saya... tu mmg tak leh tido la tu... layan dia sampai 2 lebih... time tu mata mmg tak tahan ku terus tido...

Baru nak terlelap...jam bunyik... aehhh tutup terus bangun...kalau tido lelama jadi lain lak... turun bawah kuarkan lauk ibu bagi semalam, panaskan... buatkan milo...panaskan nasik... buat air... nak buat ribena tuk baby tua tu... habis pulak...nasib ada sarsi...layan je la...

Around 450 semua siap... ku naik atas nak kejut ni lemah!!!!

Tapi nasib sekali tepuk bahu je dia dah bangun... senang kerja mak cik nak oiii....

Habis makan, dia isap rokok... aku tak larat nak tunggu dia minum Milo dia...

"B basuh cawan tu la... ayang tak tahan nak lelap jap..." Naik atas ingat nak lelap kejap sbb nak subuh terus... erm subuh ke mana aku ke mana... 5 min lepas tu aku sedar Zamani naik... hahah tapi ku pejam mata... see sometimekan aku dengan dia leh jadi budak2 tau... ahak! Tapi ku sedar dia main2 rambut aku... hahahah... sajer feeling tutup2 mata ni... siap tarik selimut, selimutkan aku sbb pagi tadikan hujan lebat... sejuk bangat! and aku dengar dia cakap...

"Time kasih sayang... i love you..." Cium tepek kat dahi... ahak! i like... terima kasih kenapa??? ilang sakit kepala aku...hehehe...terus tetido sampai la pukul 7 jam bunyi sekali lagi, aku tak sedar tapi ku sedar dia kuar toilet kejut aku mandi...

And until now aku mengantuk... ermmm menu sahur malam ni apa???? nantilah ku pikirkan... heheheh


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

Fadhlina Budiman said...

alololo..sweetnyer...baby tua?????wakakakakakaka

Hasra_Razali said...

Selamat bersahur, berpuasa dan berbuka yer...:-)

lidasyah said...

ala comei nya laki bini ni... hihi

Suki Cida said...

fadhlina
aah... baby paling tua suami ku itu la... nak ribena la, nak coco crunch la... layan jeeee

Hasra
Thanks... same goes to u

Lidaysah
Heheh comel ke??? tq

Ernie said...

makan coco crunch ke? macam sayur anak-anak aku je hehe

Deqna said...

hahaha ialah memang manja lah zamani tu siap nak ribena ngan coco crunch tuh..

tapi kan shah pun suka ngan ribena gak lah.. maknanya dia pun baby tua gak..hahaha

Suki Cida said...

ernie
hahah tu la pasal... very mengada.. tak pa... layan je... hehehe

Deqna
hahaha... tu la... welcome abord... sama je dengan si shah... nuar nak join tak???? kang senang raya kalau dtg umah cida sedia ribena je...

nasaoji said...

senang menjaga sahur en zamani ya...;p