Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Sunday, August 30, 2009

Sesi bukak adiah....

Saat lewat aku bukak hadiahkan??? Haiyooo semua tertunggu ka??? Anyway ku baru sahaja dapat lappy ku... terima kasih pidah sbb MEMULANGKANNNYA! Hahahaha... sajer emo2 kat sini yo... kurang sopan kamu cida!

So sorry... sbb lambat sangat nak update entry bukak hadiah ni, gambar bersepah2... kat lappy aku, kat lappy Zamani, kat fon aku, kat phone Zamani (uiks ada ka???) So Baru kesempatan nak buat entry...

Ok sesi bukak hadiah malam esoknya... sbb wedd reception tu habis pun lewat dah kan... nak bukak pagi ahad tu tapi semua tak tido lagi. Infact my relative dr Singapore dengan Melaka dah nak balik dah, so nak jumpa la... tu yang pagi kelibut balik Klang mandi2 terus balik Putrajaya.

So malam, baru la dtg Shah Alam bukak hadiah... oh hadiah tak la banyak sangat... and banyak yang tak letak nama... ermmm anyway thanks alot, alot!

First prezen yang aku dpt from ZY... nasib ko tak mai ZY... kalau idok mmg aku cekik2 ko... how dare you... memula aku masuk umah ibu, nenek kata ada hadiah dr ZY, kat tepi dinding bilik, aku pun gi la... tapi yang aku nampak kotak2 berkat aku je... dan baby gym... so ingat tu Rayyan punya ar, tanya nenek lagi... dia kata kat situ... aku salah nampak ke???? Takkan ni kot... sekali Didi cakap, ha tu la hadiah ZY... pecah perut aku gelak... hawau... but i like! Comel... gambar tak ambik la... sori... aku google je kat internet...Comelkan???? cute... aku suke... rasa tak sabar je nak ada baby... tapi bapak budak dah merengek nak try, bole???? mengada! Yang lain lak kita bukak kat umah mak... jommmm lihat!

Kita mula dengan hadiah ni... erkkk dr siapa ek??? tak hengat la... tak ada nama... tapi tak silap aku dlm tu kain la... tak tahu siapa bagi, bapak sedara Zamani kalau tak silap... hehehe....

Nasib dia bagi kain pelekat... kalau bagi sepasang, kain batik sama??? heheheh... tak tahu la bila nak pakai... seyes aku tak tahu macammana nak ikat kain batik ni. Semua kain batik yang aku terima, ku buat kain baju kurung, bole???? hahah oklah kan?

Set cadar dari bank rakyat... heheheh aku mmg baik dengan bank rakyat... tu diorg bagi hadiah tu... heheheh larikkkkk *Abak tengok aku dengan rotan* muahahah, ampun abak, tak baik marah bulan puasa ni... uhuhuh... dari unit apa eh, diorg bagi ni... sangat berguna... aku suke... bukan murah tau nak beli cadar... save duit laki aku... wakakaka.... thank you... oh sila tahu FIL aku yang berkhimat kat bank rakyat... hehehe patut ni jadi milik abak dengan mak la kan??? hehehe....

Lagi satu set cadar... dari siapa yah??? Hasbanu Razali... familiar ka anda dengan nama itu??? terima kasih daun keladi... suke sangat... toche wooooo!

Next???

Food processor... erm korang semua ni mmg sangat pemurah hati... mmg tak suke letak nama eh? Heheheh tak pa... terima kasih banyak2... elok gak... boleh simpan, tak yah beli eh... gune gune... tocheee oooo....

TAPAUware... pun tuan yang memberi tak letak nama... senang la aku nak tapau lauk umah mak... wahhhhh *mak ketap bibir* heheheh ampunnnn mak... gurau je eh... dok ambik je bawak balik, bila pulang bekas, pulang bekas kosong... bila nak berguru dengan mak masak pun aku tak tahu, asal aku dtg, masuk dapur semua dah siap... suami ai jeling2... dulu agreement sblm kawin suruh berguru dengan mak less than one year... muahahah... tapi til now nan ado...tapi mak nak masuk sup daging ari ni... harus belajar...

Ok yang ni si kembar siam... aku pun tak ingat mana satu dari Neena, mana satu dari Deqna... tapi memula baca kad si Neena, si Zamani bagi tahu "Bukan leh caya Neena ni... mesti nak kenakan kita ni..."

Sbb ayat Neena [Gunakan ia berpasangan seperti mana Cida dengan Zamani berpasangan]... ha pelik tak ayat tu??? Bukak hadiah dr Neena, tengok aik... bowl je... apa yang berpasangan?? Rupanya Deqna bagi bowl yang sama.... thank to both of you... cida akan make sure, gune dua2... harus ok... thanks alot...

Jug set... thank you... tak tahu dari siapa ni... but bagus.... boleh gune... tapi tak tergune lagi... kena tunggu turn... sayang oooo nak gune.

Ni lak dari Adik Hafizah... thanks adik... 11R tu... bole la ku letak gambar kawin kat sini... thanks yah adik... thanks also sbb sudi dtg majlis akak malam-malam... baca blog dia macam susah je dia nak dtg... but manage oooo to come.Thanks alot.

Jug kettle pun tak tahu dari siapa... semalam baru gune... itu pun after PIL dtg umah tapi air masak tak ada... bole??? hahahah.... bodos tul... malu tuan umah... terus kuarkan benda ni, sbb umah aku air panas bole la... air sejuk mmg beli je kat luar... but kebetulan ari PIL dtg mengejut air nan ado???? gelabah ayam aku dengan Zamani... terus arahkan Zamani pakai benda ni.

Album gambar yang ku tak tahu dari siapa jugak... time kasih eh pada pemberi hadiah... hehehe.

Ni pun aku suke!!!! sangat cute... baju baby... heheh alaaaaa bestnya korang... at least ada yang ingat jugak kami sanding 3 org... so baby jangan kecik2 ati ok... ada jugak hadiah tuk ni... ni pakat nak elak bagi hadiah time aku bersalin ar ni yer.... hehehe tak pa... suke sangat... berbunga ati ku mendapat barang ni, walaupun tak ada kena mengena dengan hari persandingan. Ini dari kawan kolej ku dulu... Marhana... thanks mar... love it!

Jam dinding dari erkkk pun tak tahu... no card... but anyway thanks... macam tahu2 je kan i need one... Zamani belum ada kerajinan nak pasang...malas! Nak kena rotan laki aku ni... hepppp! Sila marah dia kalau korang datang umah aku jam tak ada eh...

Lagi jam dinding... i like, thank you

Tuala mandi... pemberi tak ada nama... anyway terima kasih ya...

Yang ni dari Awien and Rudy... toche... lagi cadar... bagus tul... i like... thanks alot...

Ni lak dari Za, Lie dan Darwish... thanks... nak letak kopi, teh, gule... sbb kotak tin ni beranak2... so thanks ye Za and Lie...

Esprit perfume from adik bos aku... kiki how... thanks Kiki... heheheh i like!


Oh ni nak bagi tahu ni... kawan2 aku ni semua mmg pakat beli hadiah sama2 kat sogo eh??? Hahaha sbb Awien, Za, Neena, Deqna and Hasra, masing2 tag Sogo tak buang... Komplot! tak ajak pun gi sogo sama-sama... hahahah... tapi aku betul2 hargai dengan kehadiran diorg... plus tak lupa bawak hadiah tuk aku... terima kasih korang... sob sob... *Kesat hingus kat baju Zamani*

Ok ada lagi... tapi tak ambik gambar... to kak Fidah Ismail... pun terima kasih sbb bagi cadar... tak pulak ambik gambar sbb hadiah tu terasing dengan hadiah2 ni... to bibik sebelah umah aku... jiran aku tu siap aku bagi card kawin, tak datang aku tak kisahlah, tak adalah nak wish ke apa ke, bagi tahu sori tak dpt datang, tengok aku dengan Zamani macam nak gaduh... hahahah bak kata ibu, laki dia frust ko dah kawin... wakakaka... belah kanan dengan kiri dua2 tak mai... tak mai tak cakap sori ke apa... bukan la nak ungkit... tapi nama pun jirankan? Bibik dia lak bagi hadiah import dari Indon ok... anak2 dia bagi aku baju tido[nite ware ok] *wink wink*, sejadah, cadar. Than Family in law adik aku Fidah, terima kasih atas sejadah.

Time nikah pun ada yang bagi... cume tak buat entry...lama tul dlm fon aku... sekarang baru nak buat entry...

FRame from ex opis mate... kak Juhaila... thanks kak jue... ada dua frame aku dapat... boleh letak gambar sanding and nikah... heheheh... yer sila tahu aku mmg kedekut... heheheh tak suke bazir2 ni... menyemakkan rumah aku je dengan banyak2 barang...

Periuk ni dari kawan aku, Noraslinda Othman... thanks linda... senang jugak kerja akukan... aku tahu dia perli aku, sbb akukan RAJIN masak... eh aku gune la kuali2 periuk ni... ha seee... baikkan aku?

Cadar dari kak Nadiah and Abang Nizam... hahah cadar ni dah siap gune dah... dah siap cuci jugak... terima kasih...

And last to Abang amir dan Kak ina sekeluarga... yang menaja Honeymoon kami ke PD jerk... hahaha menyesal aku tak cakap nak gi jauh2kan??? Tapi bukan hotel cikai yer... aku mmg duduk kat bilik je... heheheh hotel taraf 5 bintang Avillion... itu pun sbb cuti aku dengan Zamani tak banyak time tu... ambik 3 hari je... so ingat nak jalan2 la makan angin tapi nak dekat2 sbb jauh2 kang penat, itu pun aku dengan Zamani plan gi balik ari, than ingat nak tido semalam je kat hotel mana2 kat PD tu... bagitahu Kak ina... dia suruh ambik cuti 4 hari... dia sponser... arrr sangat suke... thanks kak ina... ni pun dah gune da ok

So Encik Zamani jangan suke sangat... awak janji isteri awak tuk honeymoon eh... but aku tahu plan tu dah bertukar to family trip. So i really look foward vacation lepas deliver baby nanti... heheheh....

Ok itu je... tapikan kejutan yang aku hargai sangat2 bila mak dengan abak buat bilik pengantin tuk aku dengan Zamani... padahal nikah dah dekat 3 bulan... siap dah mengandung dah aku, but still mak dengan abak buatkan bilik pengantin for us... sangat suka dan sangat teruja, bila abak cakap mak yang buat semua ni....

Time dah habis majlis tu, dalam keletihan nak masuk bilik, tengok bilik macam ni... arrrr syorga... aku dengan Zamani mmg terus tido... terima kasih tuk mak dengan abak sbb dah banyak sangat tolong uruskan majlis, tapi still boleh buat bilik pengantin tuk aku? Rasanya bilik pengantin ni yang selalu heboh pihak perempuankan? Bilik pengantin aku pun tak macam ni punya hebat ok..ahak!

Apa pun... terima kasih semua... semua barang2 yang aku terima ni mmg sangat berguna... idoklah semua bagi pinggang mangkuk jekan... sampai tak tahu bila nak pakai... apa pun yang aku tak mention nama tu, kalau atas tu hadiah kalian, pls inform me ok... daaaaaaa


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

Hasra_Razali said...

Bnyk ler tu hadiah kawin..apa yang tak banyak nyer kan..huhuhu..:p

Anonymous. said...

salam cida. ala kamu tak payah la beli-beli air kat luar lagi, apa kata beli water filter saja, kan senang dan lebih sihat? fikir long term je :)

bagitau kita kalau nak ye. i'm selling NANO techology water filter Bio-Aura yang macam iklan dalam tv tu. it's awarded SUPERBRAND and it's definitely the best in its group! dalam blog saya ada letak info, come visit ya! :)

NeenaAnuar said...

Hahahahahahahahahaha.... bonggok nyer org SOGO yg tak buangkan TAG tu bebetol! Kantoi Kiteorg!!

Tapi tak per... tu menunjukkan yg kami2 nie semua mempunyai SATU ingatan yg sama!

LubLy said...

hahaha;p...tharu seyh...adik tunaikan janji adik...mcmana pun adik akan dtg wedding dinner akak...walaumcmana skalipun...syg akak...ltk pic baby kalu muat...ahaks;p...muahhh

Deqna said...

wah seronoknya dapat byk2 hadiah kan... yg advance pun ada kasi tuk bakal baby.. bagus betul...

lagi yg best MIL cida wat bilik pengantin tuk cida dan suami.. mesti rasa sungguh terharu kan..

MahaSayang said...

hadiah aku ada dikalangan yg tak letak nama...ko rasa aku bg ape??? hahahaha...fikir2 le ye...! tapi percayalah...aku ada bg hadiah..hahahaha

Ernie said...

banyaknya hadiah die.... boleh tranfer sikit tak hehe

Deqna said...

haah lah neena bukan kita dah pesan kat budak2 yg wrap kan tuh to remove the label.. apakah? hahahaha