Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, August 4, 2009

Suami ku terchinta....

Selalu inai di jari pengantin siapa yang pakaikan? mak? adik? sepupu? kawan?

Aku rasa aku je lain dari yang lain.. Jumaat tu dah agak kelam kelibut... sedih tetiba tak ada org nak pakaikan aku inai... MIL offer but rasanya tak yah la kot sbb susahkan je... tahu sbb semua sibuk2 belaka... maka dengan tu, suami ku volunteer nak pakaikan... so sweet...

Bukan takat pakaikan sahaja... dia buat dari A-Z... percaya tak??? Mampus aku kena sebat dengan MIL aku laju2 sbb dera anak dia pakaikan inai... sudah terbalik??? Ampun mak.... bukan salah cida, Zamani yang volunteer nak buat... dia kata cida buat kerja lembab... alah dia tak sabo nak pakai sama... heheheh


Tumbuk la suami ku... tumbuk sampai lumat daun2 tu...

Sila tahu Zamani mmg manja kan aku... sbb dia tak bagi aku buat kerja umah... haiyooo agak bosan... tp seronok... sayang mak ka? Risau baby?? Well teruk la, aku buat kerja sikit je, tapi penat aku macam aku buat kerja banyak... than malam nak tido mula la tak sedap badan... dia malas nak dengar rintihan aku... baik ko duduk jangan buat apa-apa... hehehe...


Hasil tumbukan...


Kalah mulut Aishah tau... heheh aku lak kalah aliya tak leh duduk diam... penat la... nak manja manja... wek wek wek... si Zamani naik hangin.. dok cakap "Ayang jangan gerak boleh tak??? susah nak pakai la..." sampai tertido2 akak di buatnya...


Sangat teliti hasil kerja suami ku... wakakak i like... Tengah buat tengok jari dia dah merah gilozzz... wakakak can not help la yer... secepat kilat cari sarung tangan

Sarung tangan yang aku gune tuk cuci baju... heheheh akukan mengada... kembang2 tangan ni tak sesuai ooooo... heheh janji aku buat kerja aku,kan... macammana aku buat lantak aku la... kan kan kan?? Tapi laki aku biasalah, kena posing dulu kalau nak buat...

tapi tak selesa... dia tak rasa pun inai tu... aku dah mule rimas dah... mata dah mengantuk, badan pun dah loteh... akhirnya dia bukak sarung tangan tu dan terus sambung kerja nya....

Seyes oooo suami saya... sila takut.....

Hasil kerja dia yang 20 minit tuk satu jari... pengsan aku....

Ha bole la tu... kira halal la... ko nak expect dia pakaikan elok2... silap la kan???? anyway aku suke... buruk ke tak lawa ka... aku suke... Love you sayang... wink wink...
So jari di inai ku pada hari kejadian adalah hasil kerja suami ku...hehehehe... dan jari dia? dia buat sendiri... betapa kejamnya aku sebagai seorg isteri... hehehehe.... i know he lovezzzz me... so Fifie (laaaa sebut lagi!!!) Sila belajar to be caring macam ni... sbb Hasra dok mengidam nak terima layanan istimewa dr seorg lelaki yang di chintai nya....

Sekian...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

lidasyah said...

wah bestnya.. alangkah indahnya dunia... bukan senang tau sang suami nk membantu sebaik ni.. untung cida.. harap kekal selamanya... amin...........

Deqna said...

wah bagusnya sampai tumbuk inai sendiri, we all dulu pakai inai tiub tu jer.. senang kerja..

tapi ingat gaklah waktu kawen belah shah (3 minggu selepas belah pompuan), so pakai inai balik, time tu samalah cam cida, suami isteri bekerjasama memakaikan inai kat satu sama lain.

Hasra_Razali said...

Persoalan nya: ada "org tu" baca ke pesanan terakhir ko tu..:-))

Suki Cida said...

hasra
amboiiii... sbb aku tahu ada yang report! hahahaha