Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, August 12, 2009

Tak leh laaaaaa

Banyak tul entry akukan??? bosan tahap mega....



Ermmm aku tak leh la nak marah2...nak merajuk2 dengan dia... haiyaaaa... suke buat muke tak bersalah tau...ku bermasam muke dengan suami ku... tak mo ar kawan dia... bangun dia buat muke ketat, aku lagi la ketatkan... cheh! tapi dia buat dekkkk je... siap ko! buat tak tahu nampak????


Mogok punya hal... ku redah hujan! mmg sajer tak mo pakai payung... biar dia sakit hati... aku mogok ni mogok... biar demam... mengelabah dia kuarkan kereta... baju ku hampir basah kuyup... masuk kereta purak2 tak ada apa-apa, padahal mengeletar ke sejukan...


Still tarik muke... apa hal tah dia ari ni! Hangin lak... salah aku ke? bangun2 nak buat muke... FIND...kita tengok muke siapa yang hansem dan lawa pagi2 tak senyum... mmg rezeki tak masuk umah... sampai opis ku salam tangan dia. Tunjuk protes lagi ni... kuar jalan pelan2 ke opis... dari cermin pintu opis tu aku nampak kereta tak gerak... dia tunggu aku naik ke? tunggu aku pujuk???? Tak mo! nak merajuk jugak...


Masuk opis lap2 apa yang patut... half an hour lepas tu...


"Ayang... B minta maaf... bla bla bla (rahsia umahtangga tak leh cerita kui kui kui)... jangan la sebab tu ayang nak marah pagi2 ni k?"


Ha! tak suke tau... baru nak merajuk over2... air mata duyung dah mengalir... ha ingat dah tak sayang dah... see tetiba aku terasa dada di sambar petir... tak baik ko buat muke dengan suami ko... dia relex je tak ada apa-apa sebenarnya... sajer je ko panjangkan ceritakan???


Tengahari sajer je tunggu la dia call... heheheh... nasib suami ai call... chewah buat muke padahal hati sudah berbunga2... asmara sudah bergelocak! (ayat FIL and MIL) kah kah kah...


"Ayang marah b lagi eh...."


"Mana ada!" Ayat tak leh bla ko cida!


"Jangan la marah... sori ok..."


Luruh jantung ku... sayang awak Zamani... muah muah muah...


The moral of the moral... jangan la panjangkan gaduh tu... cukup baik dpt suami macam tu,nak jugak la mengalah... kalau dpat macam org lain, tiap-tiap hari makan hati... ko nak merajuk sangat...gi sana... tak pun aku hanto ko balik umah mak ayah ko eh... anyway patut aku syukur since kawin dia tak pernah cari gaduh atau cari salah aku...aku je ober ober cari pasal dengan dia... sbb aku suke dia pujuk aku...heheh aku suke... ambik kesempatan ko yer.... pang pang pang...


Sayang busuk aku sorang ni... lalalalala...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

2 comments:

lidasyah said...

sweet la hubby cida.. terlalu baik kan.. kalau ida..mm hubby let go dulu la sehari.. tunggu jumpa kat rumah then baru baik.. sob sob sob

now ibu dah ok ker??? jgn marah2 er... senyum tau.. you kan cun lagi anggun... wah ayat.. tak hengattt....

Ernie said...

hehehe sampai sanggup redah hujan ye???