Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, September 2, 2009

Lawak laki aku...lawak ke?

Pagi ni suami saya macam biasa mengantor aku ke opis... sori aku mmg tak berani nak bawak kereta, sbb sabtu lepas aku malas nak kejut Zamani sbb dia tido lena sangat... bawak kereta, kaki kiri aku boleh kebas.... oh dia tak tahu... ni baru aku cerita sbb tadi baru bagi tahu dia... nasib baik kebas time dah sampai umah ok... sbb sabtu tu aku dok bayar bil semua lepas kerja... tu yang lama sangat drive, jam lagikan... sampai umah kebas semacam... tak berani mak cik nak oiiii...
Ok today dengar siaran Sinar... biasalah Zamani menanti je lagu Mat Salleh tu... version Salleh Yacob nanyi bahasa broken english... so tah apa tah topic pagi ni pasal pasangan ni, perempuan ni tak tahu sama ada nak minta cerai dengan suami dia ke tak? sbb suami dia ada perempuan lain... the thing is dia dah benarkan laki dia kawin, tapi laki dia tak nak... bole? nak main2 je... so dia kata dia tak tahu kenapa suami dia buat macam tu... than biasalah kak engku kalau bab pasang2 ni dia mmg membangkang... so perempuan ni relex je cakap...

"Saya pun nak dapat payung emas"

Laki aku terus zazzzzz tanya...

Zamani :- Payung emas?

Aku :- Yer baby, payung emas...

Zamani :- Kenapa payung emas?

Aku :- Dah itu janji Allah bagi isteri yang mengizinkan suami kawin lagi...

Zamani:- Ha? Nak kawin kena bagi payung emas kat isteri? wajib ke??? mmg semua dpt?

Dia dr sekolah agama ni! Macammana leh tak tahu...aku balik confuse...

Zamani ;- Mana lak nak dpt payung emas?

Aku :- Ini janji Allah pada perempuan yang mengizinkan suami kawin satu lagi... Allah janjikan payung emas kat akhirat nanti...

Zamani gelak...

Zamani :- Ooooo time matilah nanti... ingatkan undang2 sekarang... nak kawin kena bagi isteri payung emas, mmg confirm aku tak dapat kawin lagi satu sampai mati, mana nak dpt payung emas tu...

Aku :- Apa??? so dah confirm ke???

Tangan dah sedia nak jadi ketam ni... how dare you hubby!

Zamani :- Tak la... ingat diorg dah buat undang2... terkejut jugak b... mana nak dpt payung emas tu... curi kat agung? agung pun pakai payung kuning...

Gelak lagi...

Zamani :- Ayang tak nak payung emas ke????
Gelak lagi

Aku :- Banyak la B!jangan mengada dan berniat mahu pun bermimpi nak pasang satu lagi!

Emo di sini... and suami ku biasalah gelak happy la buat lawak pagi2...


Seronor arrrr????


Sebelum aku smack down ko... baik lupakan niat tu ye... muah muah muah... tapi hati isteri mana yang tak hancur melihat suaminya berzina dengan perempuan lain di belakangnya... nampak sangat maruah perempuan ni tak ada nilaikan? Kalau perempuan tu minta nasihat aku, jalan angkat kaki je... dia sendiri tak dpt bimbing kita dengan sempurna, macammana nak hormat dia sebagai seorg suami ketua keluarga??? zaman sekarang... dah kahwin lagi berani melakukan kejahilan... tipu suami tipu isteri... yang tipu isteri tu tak pa la... boleh la faham, lelakikan... nafsunya satu... yang sedih bila ada isteri yang sanggup berzina dengan org lain di belakang suami... Nausubilla... dengan alasan? suami aku bole buat? Itu bukan penyelesaiannya... bukan mengadai maruah sendiri... kat situ je, dah tak layak bergelar isteri, apatah lagi nak bergelar ibu...

Aku mmg buta pasal agama... tapi Alhamdulilla, org kata, kalau kita tak dpt kemaafkan dr suami, dari ibu bapa, tak semudah itu Allah maafkan... maruah suami jangan di jaja... aku dah buat satu kesilapan dulu, mengajar aku tuk terus berhati dan jangan mudah percayakan sesiapa... so no to third party termaksudlah ibu ayah sendiri... niat aku hanya nak menceritakan masalah tapi lain lak jadi... walaupun Zamani dah maafkan, but bila aku ingat balik, aku jadi takut... bayangkan kalau dia tak maafkan aku... ha jadi isteri durhaka la ko cida!

Tapikan laki aku ni dia dah tahu aku fobia word Durhaka... dia suke tau sebut...

"Ha ayang... jangan jadi durhaka... besar dosa dia tau..." Jahat kan???? sampai adik2 ipar aku semua gune ayat tu... jangan durhaka kak long... insap aku 5 minit... ahak! 5 minit jerk... pas tu wat lik...sbb tu apa pun perbincangan tu perlula... apa yang aku belajar nak apa-apa, bincang... suami kita bukan la teruk sangat... mungkin penyampaian tu salah sometime... kalau tak berjaya, pujuk lagi... heheheh... kan?

Ok talk to much... kalau apa yang aku cakap ni salah, than sori... tak yah la nak ambik point apa-apa... ignore je...tapi kalau ada salah, than minta la maaf kat suami tu... heheh aku kalau gaduh dengan Zamani, dah cool baru minta maaf, bole? kalau tak selagi boleh tarik mukekan? hehehe...i know my husband la... dia kalau cool than boleh la minta apa je... tengah panas tu, muke ko pun dia tak nak tengok... silap2 mintak maaf, dpt pelempang... uh yer ke? tak takut... hehehe... larikkssss



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

7 comments:

Hasra_Razali said...

hehehe..lawak ar dialog suami mu itu..:-)) kena bagi payung emas ek..huk huk huk...

Ernie said...

kalau laki aku kata nak macam tu bukan setakat tangan ketam yang keluar... muka aku pun bertukar jadi singa hehe

Suki Cida said...

hasra
tapi bagus jugak... yang gatai nak pasang 2 ni syarat bagi payung emas kat bini... dunia nak akhirat pun nak...

Ernie
hahah tu la pasal... nasib baik kita tak cucuk mata dia... hahah... nak berniat tambah satu plak...

fealize_eleanoer said...

hikksss...

kalo i,i bagi payung tembaga kat laki i...

siap ketok ketok ketok die lagikk...

hahaha!

Deqna said...

dia buat2 tak taulah tu kot...hahahahaha.. biasanya lelaki bab ni memang teror giler..

NeenaAnuar said...

Hahahaha... patotnyer cida ckp jerrr.. Yg Allah bagi tu dah confirm kat akhirat nanti... But yg tuk dunia skg nie pun Zamani kene carik jugak payung emas tu sampai dpt... for sure dia akan lebih advance dari Yg DiPertuan Agong! ahakss!!

Suki Cida said...

fealize
hahah kan... tembaga bagus sikit

Deqna
hahah tu la, tetiba baikkan zamani jadi?

Neena
hahah idea idea... nak sangat pasang 2-3, sila cari ayung emas tu sampai dpt... tak dpt jangan harap dan mimpi nak kawin...