Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, October 29, 2009

Tak semua hati sama

Erm perlu ke aku tulis benda ni??? Well aku tak nak kotorkan blog ni dengan cerita yang tak best... tapi kalau dah tak puas ati dengan aku... aku rasa korang patut tahu kenapa aku privatekan blog ni... sbb aku tak nak mereka yang tak puas hati dengan aku meninggalkan kesan di mana kesan tu bukan pada dia tapi pada blog ni...

Aku tak approve komen dia sbb aku tahu kalau aku approve, ramai reader will kondem komen dia (wahhh confident je akukan???) tapi kat blog aku... untuk apa??? Ni bukan gelangang nak cari gaduh...

Dia mention dia nak baca sampai muntah berdarah... kata aku poyo ingat aku je bahagia... dah ni blog aku,kan??? Takkan nak cerita pasal ko lak... siapa ko? Tunjuk la muke sikit... dan dia kata aku jeles dengan kebahagian org lain??? Setahu aku la... the last entry yang dia nak marah tu, aku cume cakap JANGAN kutuk org... sbb org perhatikan kita... yang buat dia tak puas hati tu, sbb aku cerita pasal kawan sekolah aku ni... she read my blog... and she is one of my follower... so mmg salah aku tak tegur dia directly... sbb dia tulis status kat FB dia... takkan aku nak komen terus... aku pun tahu nak jaga air muke dia... rite? So i used my blog... tujuan kot2 dia baca dia sedar dia salah, sbb aku dan few friend kenal siapa suami dia... salah ke tindakkan aku tu? Tapi di salah ertikan...

You olz just view this blog... ok may be aku poyo...mungkin aku banyak sangat cerita kebahagian aku dengan family and husband... aku jugak manusia biasa... kalau aku kata aku bahagia selalu ko nak kata aku poyo yer... aku mengaku... my marrige bukan selalu gembira... but kenapa aku nak mention kat blog kesah hal umahtangga aku? Itu pun aku ada la selitkan part gaduh2 dengan zamani ke adik2 aku TAPI selepas aku dah settle dengan diorg than i blog the story... apa aku buat tu salah ke? Org kata aku plastik... tapi tolong la faham... blog aku di baca oleh macam2 org... korang lebih suke ke aku cerita masalah rumahtangga aku di sini??

Tak pa la... aku tahu tak semua suke aku... mungkin dia antaranya... tak kisahlah... tapi tak pa la aku mengalah... aku malas nak gaduh... diam tak bererti takut atau kalah... its just aku tak ada niat nak cari musuh...sikit pun tak ada... bila aku baca blog dia tu, aku tertanya jugak...apa salah aku... dia kata dia komen sbb nak aku rasa sakit hati tak sbb itu yang org yang aku kutuk tu rasa... tah... pada yang lama ikut blog aku ni, ada ke aku kutuk org directly? at least ppl know siapa aku... tengok la gamba2 aku tu... at least aku kalau salah pun aku berani berhadapan... tapi org mcm ni, gambar tak tunjuk, komen pasal org... bukak blog tak open komen rasanya cukup tunjuk dia pengecut... better than me,kan???

But i still prefer to private my blog... akan di bukak... cume masa tak tahu bila... as for now... biar la blog ni macam ni ok... aku minta maaf sangat sbb kalau aku ada buat korang terasa... kecik ati, mungkin ini jugak balasan tuk aku sedar akan kesilapan aku itu... tapi percaya, aku tak ada niat nak sakitkan hati mana2 pun...

P/S :- If the blogger open coment satu hari nanti... korang tak yah la nak maki2 dia... biar la dia... cara dia macam tu... aku tahu satu hari Tuhan akan balas juga... dia buat cara diam kat org, org akan buat cara jelas dan nyata tuk dia... siapa tahukan? kita duduk dia dunia ni tak semestinya di atas selalu... sbb dia jugak cakap "kerana mulut badan binasa..." jangan apa dia cakap tu kena pada diri sendiri... sbb aku selalu percaya... Kun Fa Ya kun...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

Cik Yayang said...

Ermm...siap ada blog khas tu..boo layan je la org cmni, cida...Dah la tak de gambar, tak tinggal komen, so skrg siapa yang tak berani kena komen? Sendiri pikir la ek..:-)

NeenaAnuar said...

yea.. just ignore it lah..

as u said... org camnie satu hari tuhan akan balas jugak atas perbuatan dia nie.. cumanyer kite tak tau biler & bagaimana cara pembalasan tu kelak kann..

Awien Ghazi said...

bawa bersabar cida... and yup, biar lah dia nak kata apa...

yg penting cida terus be positive and terus memberi inspirasi ;)

Suki Cida said...

cik yayang
tengah boh layan la ni... hahah... tak pa la... tuhan akan balas setiap perbuatan dan niat.. so tuk aku sendiri cara terbaik, org tak suke... tapi nak jugak baca blog kasi rivate suda,kan?

neena
yah me agree with u dear

Awien
Thanks for the advice awien... heheh i know banyak lagi yang care,kan?