Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, December 22, 2009

Ia datang lagi!

Nak pengsan... rasa nak tercabut nyawa pun ada...

Sengugut aku sudah mai dahhhhh... ku sangka lepas bersalin plus makan ubat tradisional munasyfa tu menghilangkan sengugut... tapi harammmm... kali ni makin teruk... semalam rasa sakit sikit... petang tadi macammana aku rasa nak bersalin, macam tu la aku rasa balik... tapi darah tak kuar pun...sakit dia mmg tak tahan... menongeng2 aku... tak cukup dengan tu, aku tuam perut dengan bantal yang panas tu... tak jalan...

Serba tak kena... tido pun tak leh... parah ni...minum air suam pun tak jalan...

Selalunya peyed, aku mmg sakit macam ni, tapi darah kuar...so buleh la tahan, kalau tuam ke apa...ni nan ado... perut aku buncit macam time pregnant dlm 3 bulan macam tu... argggg sangat buncit tau...

Synflex nan ado... tak terpikir la secepat ni nak peyedkan?? Nasib ada ubat tahan sakit time aku bersalin dulu... ingat tak aku cerita kat korang aku kena inject dengan ubat tahan sakit? Dalam masa 3 minit je aku dah pengsan di buai mimpi???? Ha....aku terpaksa makan ubat tu... dlm masa 10 minit aku dah berlayar... dan sakit pun kurang... Ha Ha Ha...

Aku tido dari pulul 5.00 sampai la ke pukul 730 malam... perhhhh kesan ubat yang sangat kuat... tapi sebelum tu aku sms Zamani suruh carikan synflex tuk aku...

Dia sms pun, aku tak larat nak bukak mata... mmg tak tahan...

Ermmmm tak leh pakai la mitos yang cakap lepas bersalin sengugut ilang... nampaknya sampai bebila la macam ni... tak rasa sakit time mengandung je...

Hehehe mcm ni nak mengandung la... selamat sikit... kui kui kui... tiap2 bulan nak menangung sakit ni... habis la akak.... waaaaaaa.....

Nampak gayanya kena ada bekalan ni dlam beg tiap bulan... Synflex...

Ubat tahan sakit yang paling kuat... 5 minit dah pengsannnnn....

Jangan korang memandai nak makan ubat ni... kalau bule tahan sakit tu tahan la... aku cube jugak tahan sakit tapi... tah... badan tak kuat kot...manja lebih2... tu yang terpaksa jugak ambik... kalau tak aku mmg tak leh nak buat kerja... sampai nak deman2... now pun dah terasa lemah badan sampai muntah bagai... dasyatkan??? tak leh nak bayangkan... sakit siottttt!!!!!

From The Half Blood Princess...with me, u never walk alone

6 comments:

Liana said...

cida dah try makan ubat HPA tu? Paramaria ngan senggugut..cuba la..alhamdulillah saya lepas bersalin x de senggugut dah...

mai said...

mmg pon mitos tu X leh di gunapakai kt badan me jugak!!

kdg2 me rasa lg sakit compare sblum pegnant dulu..hehe

Che Ta said...

oitt kaklong tak 'lepas' lagi kan? rajin gi jln2 no...bentan urat peha ke turun darah ke haaa

err.. tu sakit perut mmg dah period eh? awainye.. tp me dulu pun ngam2 28 hari terus dtg period.
mmg senggugut lepas beranak laagi sakit la ku rasa. tp ada masa tak sakit sgt.
kalau boleh tahan la, tak elok ambil pain killer.
kan dr.jay kan? *tetiba*

Suki Cida said...

liana
yer ke??? bole jugak... kang ku gugel... mmg tak tahan sakitnya...

Mai
Ha, kan??? rasa baik beranakkan??? heheheh...

Che ta
Hehehe... Alhamdulilla tak ada la pulak... eshhh minta jauh... ku jalan selambat yang bule... bukan apa rasa kebas je kaki ni duduk je kat uma...

mmg peyed... sbbnya memula pun ingat bentan sbb sakit tapi tak ada darah... tapi hari ni... perhhhh lega habis, banyak jugak 'kuar' lega sangat... ermmm kalau ikut pengiraan 24 hari dah peyed... terpaksalah kak ngah... sakit macam nak mati... tak larat nak tahan... ku telan jua pain killer...

Che Ta said...

huih 24 hr dah period?
ke tu saki baki darah kat dlm baru nk kuar? harap2 clear semua lah ye kasi cuci habis..
lepas ni kena stat track and monitor period days to identify new cycle.
ok, take care! mkn ubat bagi habis tau..
(hr tu kantoi dgn mak nah jumpa ubat ku tak abis makan hahah)

Suki Cida said...

che ta...

uhhhh typo la... 34 hari... sbb 19 nov til 21 dec... heheheh... tapi ku stop makan ubat sbb takut lak sedah tengah kuar lancar tersekat lak...

hahah mak nah mmg jaga baikkkk punyakan???? kalau cik tipah, buat muke kesian, semua lepas... hahahah