Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, December 9, 2009

Tayen... oh Tayen...

Lately aku miss sangat dengan Rayyan... well dia je la cucu tok li nampaknya buat masa ni... makin mengada2 bila dah besar ni... pandai mengampu... geram je tengok...

Teringat time dia melawat aku... i mean pidah, kent dan Rayyan of coz... mulut rayyan ni dah bijak nak berbual... time tu lepas kebumikan Aryssa... aku pun dalam mud sedih time tu... dia bukak mulut kuar suara, bila Pidah marah dia suruh senyap, dia macam terkejut, cepat tutup mulut dia dengan tangan dia yang gembol tu...

Than dia tenung aku sbb nangis... and Kent pun hulur la dia kat aku...

Pidah :- Sian mak long... mak long tak mo la nangis2... Tayenkan ada...

Tahu tak Rayyan buat apa??? Keajaiban telah berlaku... dia yang tak pernah nak aku, pelok aku cium aku berkali2... hahah bule??? berkali2... pastu gelak2...

Sampailah aku gelak... comel sungguh... nampak aku gelak suruh buat lagi tak nak... hehehe... clever boy...and now aku rindu sangat dengan dia...teringat2... sekarang jadi kewajipan call pidah tanya Tayen...

Tayen dah pandai tepuk tangan... pandai bye bye org... dah pandai sebut PAPA... bila Pidah ajar panggil MAMA... dia sebut PAPA... satu lagi selalu sebut DAH DAH... refer to Raudah (didi) minat sangatt dengan mak su dia... umah putrajaya dengan umah dia lebih kurang sama, kat putrajaya bilik yang number dua bilik Didi... Pidah cakap kat umah naik walker masuk bilik ke dua, sebut Dah Dah... siap cari belakang pintu lagi... tah asal dia boleh rapat dengan si Didi...

Buat 3G pun sama... muke aku tak pandang, tapi muke didi, tergedik2 gelak... Dah DAh.... tampo nak Rayyan???

Anyway ni video time aku kuar hospital.... nampak aku yang buruk kat belakang tu??? Uniform org lepas bersalin... suke lak dengan pak long dia... ku pelik awat anak buah aku semua sekarang sudah beralih arah kat pak long... Rayyan since dia lahir, aku ni dia buat musuh... hahahah... nampak pak long macam nampak apa je... happy bukan main lagi..

Ni buat beta terasa ni... sian suami saya... i will give u one, two, three later ar.... semangat aku nak anak :(

Now i miss my dear Aryssa... :(

video

From The Half Blood Princess...with me, u never walk alone

2 comments:

Che Ta said...

see.. like i said baby ni boleh paham kita tau! so we better treat them as adult, include then in every conversation/occassion

Suki Cida said...

che ta...
hahah rayyan kepoh suke dengar cerita org tua... hahaha... pantang tengok sesiapa gosip... duduk mcm nak dengar cerita....