Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, January 11, 2010

Ungkit!

Suami ku ini nampak je okkan??? Nampak je jenis tak kisah... satu bab yang aku tak tahan, dia akan ungkit cerita yang dia tak puas hati 4 ever!!!!!

To hubby baby buchuk comei macam tucing....

Kalau tak izinkan ku ke mana-mana... maka katakan sahaja... usah berpura2 di akhirnya kamu ungkit separuh hari... silap2 kekal berminggu2....

Dia bukan la ungkit apa pun... chewah konon dia tak pernah halang binik dia buat apa je la ni... konon dasar percaya... semalam di atas sebab2 yang tertentu, ku ajak Ijat kuar... maklumlah budak nak masuk sekolah... heheh maka akak ipo dia yang baik lagi chantik... (wakakak sila terberak! ku tensi... timbang berat badan 59Kg... bule???? time mengandung pun tak gini... makkkkkkk helppppp.... kih kih kih) telah bawak dia kuar jalan2... ke mana???

Putrajaya...

Memula tu tengah chat dengan ijat... suami ai tengah manja2 kucing terbaca sama kat msg between me and Ijat... so ku tanya dia...

"Can i bring her out???" Diakan abang yang prihatin...

"Ok pergi la..."

"Mak dengan abak???" time tu mak abak kuar

"Pergi je... kang i bagi tahu u kuar dengan Ijat"

So kami pun bersiap2... dan kuar... niat nak ke tasik putrajaya, tapi tutup sbb renovation... bodos!!!!!! jauh seh aku dtg... tanya ijat than dia kata dia ok... sbb kononnya nak release tention la... so kami ke Almanda... tengok wayang cerita Juon... atas request Ijat... so tengok... sampai la kul 5.00 petang...

Tapi hujang lebat giler2... nasib aku tak giler... ambik kesempatan la!!! Shoping!!!!!! sbb kereta parking kat tempat yang tak berbumbung... kang ai sakit siapa susah???

Bertolak dr Alamanda kul 7 petang... hujan still renjis renjis... akak dengan sopan dan santun bawak kereta... tapi lepas tengok wayang tu akak call abang Jamani tau... bagi tahu i'll be late... perhhh dia cakap apa tau???

"Take ur time... tak pa... " Nak letak siap ber lap lap you... so i tot ok lakan... bukankah dia suke di tinggalkan bersama kembar2nya itu???

Than balik Ijat minta hantar ke kedai gambar nak cuci gambar lagi tuk kemasukan sekolah dia tuh... tetiba dpt msg

"Kat mana??? mak dah bising la... bila nak balik???"

Bila dpt msg tu aku dah ketaq lutut... tapi ku tahu dia yang riso sbb aku dah bilang mak dengan abak... wakakaka... tapi ku tak kisah msg tu sbb nak sampai dah pun... sampai je muke serius... nasib baik ku tak tanya dia mcm TB selalu tanya che ta... wakakak

WHY SO SERIOUS????

Dalam tersengih2... dia cakap apa tau...

"Ushhh kuaq tak ingat suami...." aku senyum je la... than bual2...ku tanya bila nak balik

"Aikkkk ingat tak nak balik klang... maklumlah org happy kuaq ari ni...." Ku sabaq lagi... dah mula cari pasal org tua ni...

Dalam kereta dia buat2 lawak la... sbb Klangkan jam... dia dok marah semua kereta...aku jadi rimas... heheh aku tahu dia cube memecahkan suara dia... nak MC ari ni... ingat ai tak tahu??? yer suara laki ku nan ado... serak2 dek gara2 menjerit... org pergi team building last saturdaykan...

Zamani :- Ayang ni asal nak marah2 ni... B marah kereta2 ni... esssshhh tengok akak ni!! weii balik la jaga laki... merayap je...

Tetiba akak tersentap...

Aku :- Apa hal B ni??? mana tahu dia merayap

Zamani :- Ai tahu la.... dia sorg, laki dia tak ada

Aku :- Mana you tahu dia kawin???

Zamani :- ai tahu la... {gelak}

Aku :- Mana tahu dia nak ambik laki dia ke?

Zamani :- Ha tu la tinggalkan laki lagi... pasal dia jalam jam.... {Gelak}

Gelak2.... ku diam je la... seharian berjalan penat... malas nak layan kerenah laki ku yang bigau2... ku tahu dia nak manja manja...

Zamani :- Eh asal ko diam??? (Sambil cuit lengan aku...)

Aku :- Nak bising sangat bising la... ayang tak kata apa pun...

Zamani :- Elehhhh layan ar suami ko ni... tention ni jam2 ni... tak leh buat apa...

Ku diam... mmg penat pun...

Zamani :- Weiiii asal ko diam??? {Gaya budak2 pelat chakap....}

Aku :- Orang tak ada mud la... penat tau...

Zamani :- OOOoooo penat??? Ai pun penat jugak...

Aku :- Alah u buat apa je ari ni....

Zamani ;- You mana tahu... dah la tinggalkan ai sorang2....

Alaaaaa manja bucuk2... ku pelangkung dengan handbeng ni kang...opppsss dosa2....

Aku :- Hey you yang suruh ai kuar tau...

Zamani :- I tak suruh pun... i benarkan u kuar je... {Gelak syaiton}

Aku :- Alaaaa i kuar dengan adik you la... bukan dengan lelaki atau kawan2kan??? i not having fun out there... u know rite???

Zamani :- Mmg la... tapi you tak bawak ai... you lupa suami you kat umah...

Aku :- Uhhhhh ungkit B ungkit... cheh! ajak tapi poyo tak nak gi... ehhhh ko rindu aku eh???

Zamani :- yer aaaa windu ko ah!!! ko tinggalkan aku sowang2 kat umah mak...

Gelak2....

Alah sian... terharu je dengar... ku ingat ko tak kisah dia tinggalkan... the other AnaS kan ada... setia menemani... rindu jugak ke???

Tak pa sayang eh... seminggu ni ai promise tak tinggalkan u... melainkan gi kerja...

yer pembaca2 sekelian... sila muntah hijau!!!



Anyway To my little sista Ijat...

Akak sayang ijat... i wont lets ppl hurt you in any ways... u still have me, che ta and cik yayang. And we will not let anyone hurts you. when u need us... just roger... heheheh... tau la kami nak cakap dengan abang2 kamu tuh... kan??? Anyway hope u had fun with me semalam... lagi syok kalau ada che ta dengan cik yayang... pasti lebih happening... muahahah gurl power... tak masuk anak dara che ta berdua tu... che aisyah dan cik Aliya... kih kih kih... so dont feel lonely... sbb u not lonely... dulu yes! hang sorang... ku tahu kamu bosan dengan abang2 mu itu... hahahah... kalau akak jadi ijat pun... bukan best sangat abang2 ijat tu,kan??? ha ha ha larikssssss! Now you have ur own sista... who can share anything, everything... so chill baby!


From The Half Blood Princess...with me, u never walk alone

5 comments:

i j a t said...

ku tersentap!!..eh..bukan2..ku tersentuh...hahahahaha...ijat betul2 happy smlm even bnda tu x lekang dr otak ijat..memang seolah mimpi ngeri yg x leh lupakan..but dont worry..ijat happy sgt2 ari nie..bayangkan eh..bangun tdo pon boleh tersenyum taw.waahh..siap boleh gelak sorg2..mcm org gilaa.hahaahaha...tp mmg ijat da x igt apa dah..jiwa ku kosong tanpa setitik kenangan hitam tu lg...hitam??..x mau cakap hitam lg bole?..ku elergik..hahahaha

Cik Yayang said...

AHakss...Cmtu ek org nk manja,nmpak cm ok jer ek...:-))

Ermm to Ijat jugak...
Semalam kita dh dkt kan, kalau la ku boleh call ptg smlm, confirm kita leh jmpa sekejapan...tp dan2 tu pulak la tak leh nk call..apa2 pn hari ni mulakan hidup barumu,dik..:-)

Nnti nk kuar2, leh je roger...

Sang Lelabah said...

UIKS!
SAPE CKP KITORG X BAGUS?
CARIK PASAL EH???

Che Ta said...

incik sepaidemen.. mintak laluu..
aaa.. semlm kan.. depa pakat gelakkan puan presiden tau!
siap ckp ku nyesal tak ikut bagai..
eleh.. memula tu yo yo la ckp takpe pegii abang ajies jaga anak..bla bla
tp cukup 3o menet mau masuk angen satu badan..kan.. kan?
bila ku tak pegi siap ckp la ku sia2kan peluang la.. abg sayang ayang laa..
helloooo... i've been around them long enough to smell their tektik ha!

Suki Cida said...

ijat
thatz the spirit... lupakan dia yang buat kita sedih... hehehe... tak pa bukan ada org nampak pun kita gelak sorang2...

Cik yayang...
nanti kita hang out all the ladies...

Sang lelabah
ai la cakap... ada siapa lagi yang tulis kat sini??? uhuhu

che ta
tu la... awat tak gi?? ku macam confuse jugak... kejap nak gi kejap tak... kalau kak ngah pergi confirm kita shopping jerk... hahaha... sbb laki kukan ada setahun tuk memenuhi impian ku gara2 kalah beating dengan aku ari tu... heheheh..next time kita kuar all the ladies... dua2 org tu kasi abak dengan pakcik2 dia jaga... baru diorg tahu... mcm senang je nak jaga eh silap volunteer bagai...