Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, May 20, 2009

Cerita semalam

Hola!

Nak blogging jugak... gile aku,kan? Gila blog tak pa, jangan gila lain... tak tahu la lately suke bebenor nak menaip... maklumlah PC baru kat opis ni... jadi buat semuanya laju giloz... i like!

Ok semalam nak masak tapi niat terbatal sbb peyed pain yang macam haram! time lunch makanan tak terusik langsung, aku tibai air suam sbb tak tahan... sampai muntah2... so pada mulut puaka yang tak tahu aku PMS macam haram nak kata aku mengandung... sila jaga mulut anda yang bau longkang tu ok! Alhamdulilla kalau aku mengandungkan... so semalam agak frust jugak bila tetiba org wish congarate la... ada yang perli2 sbb tengok YM status aku, sakit nak muntah!

Lepas kul 2 dah teruk dah... tak senang duduk...

Kul 530 Zamani call cakap dia on the way from opis dia... so dah start merengek dah... cepat!!!! dah tak tahan dah ni...


So sampai umah terus baring... tah mana tah ubat synflex aku... last month baru je beli... Zamani selongkar semua laci cari ubat... sian suami saya... dah la tak makan lagi... aku lak tak tahan... so dia terus gi farmasi cari synflex tuk aku sbb lepas mandi, badan aku dah mula lemah + nak demam.... mmg macam palat!

Time macam ni rindu kat ibu... siap nangis2 ni call ibu... ibu gelak je... tetiba rindu nak balik sana... sbb kalau aku sengugut, confirm ibu dah siap2 tuang air panas dlm botol, than suruh aku letak kat perut... wahhhh syurgaaaa ooooo... mmg sedap gitukan???? air panas pun dah siap tepi katil... ubat pun ibu dah siap2 sedia, sbb anak2 dia kalau peyed pain mmg menyusahkan!

Tengok muke Zamani, mmg dah naik hangin dah... serba tak kena... semua dia hulur semua aku tolak... last2 tak tahu nak buat apa terus turun bawah... tak naik2... umah lak berserak... cukup aku tak leh nak tengok! Haizzzz.... lepas makan synflex... bole la bangun sikit...gosok baju and kemas dapur...sbb lepas tu mmg nak tido!!!! gue tak tahan!

Aku suruh Zamani makan luar... dia ajak aku, sblm aku pengsan kat kedai makan tu baik aku dok umah... 10 minit macam tu dia kata Mak ajak makan luar... seyes aku tak larat... so aku suruh dia gi sendiri... sekali lagi Zamani tanya nak apa-apa tuk tapau, aku tak nak... tak selera.

Than bila Zamani kuar, aku tido... heheh mengadakan tetiba je jadi takut kat umah sendiri... bodo punya kucing, tikus (what ever thing yang berlari2 kat atas bumbung tu).... menakutkan aku... so turun bawah... tengok koleksi DVD Zamani... terus bukak cerita CINTA PERTAMA... oklah cerita yang bosan membuatkan aku terlelap sampai akhir cerita aku tak faham... sbb aku membuta... ahak!

Sedar2 Zamani balik... dia pun terkujat asal aku tido bawah... and yang terharu bila dia kata Mak order nasik tuk aku sekali... pluss bekal mangga.... buat susah je,kan...

Barulah kesan ubat berjalan... and baru la boleh nak gurau2 gelak2 dengan suami ku tu... kalau tak... dia claim aku buat muke 'ketat'... sampai sekarang tak faham macammana tak 'ketat'kan muke... dah muke aku macam ni... dah kawin banyak lak komplen... than terus tengok DVD ayat-ayat cinta...

Muahahah tangkap syahdu memalam sampai kul 2 pagi.... Zamani lak biasalah dengan game manager dia... balik2 masuk umah, bukak lappy sambung main game... gasak la... janji depan mata,kan????

So pagi ni malas nak bangun gi kerja,tapi ku gagah jugak bila kenangkan banyak sangat benda atas meja... ermmm... ok nak sambung kerja...

Nota Kepala :-Yuhuuuuu Neena, Deqna, Suri, Hasra... plan ahad ni jadi ke tak? Zamani dah bagi kebenaran tuk bersuka ria dia luar bersama kalian semua... let me know yah!


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

9 comments:

Superstar said...

ok, seperti yg dibincangkan dgn ko tadi,ahad ni seperti tak sesuai. kite tunda ke sabtu minggu depan. tetapi tak boleh la putrajaya.. minta maaf yer kawan2.. suami ku tidak memberi keizinan ke putrajaya.. sekian time kasih!

Suki Cida said...

superstar
ok... no problem... kena aply dengan en suami application tuk next week... heheheh

masviona said...

teruk gak ye peyet pain tuh...sian...xperla kuatkan diri jerla kan dah nasib...:)

Deqna said...

takpe2.. kita tunggu sampai sumer org available... penting tu mintak ijin suami tu...

NeenaAnuar said...

alamak.. so ssoorryyy darling2 ku sekalian.. hambo tak dpt nak joint lar kalau next weekend.. coz hambo tak dak kat sini... nanti kite plan out balik yer bilakah tarikh yg paling sesuaiii gituh!

HasraRazali said...

Ohh...? Kira nya tak jadi la ni ahad ni? ermm....okeeyyyy....

Suki Cida said...

masviona
aah... mmg teruk sangat :9 tak tahu la apa ubat nak baikkan... every time pms je seram sejut tak tahan sakit :(

Deqna
yah tu yang penting! ijin suami

Neena
tak pa we plan when every one dah ready...

Hasra
no dear... suri kenakan kerry main pintball ;)

Che Ta said...

dear,
senggugut kalu jgn mandi/sejuk2, it might get worse
me pon jenis sakit nk mati, tp takpe, take it as rehearsal, nnt esok2 beranak kau lepak je hihi

Suki Cida said...

che ta
ha kena tunggu nak beranak pulak... heheheh.... mmg siksa je bila PMS ni... :(