Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, May 20, 2009

I love him so much!

~Turn Mud jiwang anda~

Tetiba aku rindukan Zamani... gedikkan? berbual dengan seorg kawan di YM... menceritakan masalah cinta dia...ermmm terasa sama seperti aku dulu... and she worried sbb she getting 28 this year... kerjaya dah ada... pelajaran dah tinggi gunung... cume keseorangan tanpa teman...

Sedih bila BF dia buat dia macam org asing... apa dia lalui sama macam aku lalui 7 tahun lepas... may be more than that... oh 8 year... bukan nak bukak cerita lama... but apa dia lalui dah aku lalui... lagi teruk dr dia... kalau dia, BF dia takat tepis2 je bila dia pengang... than dia kena pulak minta maaf kat BF dia walaupun itu bukan salah dia... i did that before, even more than that kot... macam dia sorg je cinta mati kukan... aku pernah kena tampar and kena pukul lagi... hebat tak? still lagi menunggu macam tak ada lelaki lain... aku pernah kena tengking depan family dia... even depan family aku sendiri... tapi semua tu cinta... cinta membuat semua buta dan bodoh!

But you need to move dear friend...

Aku pun tak kuat... but some how you have to be strong.... lelaki macam ni tak layak di panggil lelaki but jantan! Opsss ampun atuk... see dah main nama arwah datuk sendiri! Haizzzzz Bagus sangat nak kita melutut kat dia? Mana maruah kita sebagai perempuan than? Enuff bila maruah aku di pijak... macam aku ni sampah... and i hate when he did that to her...of coz ko kawan baik aku maaaaa

This gurl ceritakkan kisah dia bertemu dengan sorg mamat ni... mamat ni baik bla...bla...bla... tapi dia tak suke... tak ada rasa cinta, walaupun lelaki tu bagi respond yang baik... tetiba aku teringat time Zamani muncul dlm hidup aku...

yup segala berubah til i meet Zamani... satu keajaipan telah berlaku... actually aku ni kira setia, cinta mati habis la... cume nak lepas tu mmg susah... kita dah berhabis masa, duit, tenaga semua tuk sayang seseorg... but sampai bila nak macam ni... semakin hari semakin tawar aku rasa... so i start chatting with guys... kasi peluang pada diri sendiri tuk mencari kawan... tak bermakna aku curang... it just fun to know ppl... bila diorg tanya dah ada BF ke? aku selalu jawab tak ada... ahak! gila tak? But! When the first time i chat with zamani, aku rasa lain... bayangkan hanya satu hari berbual dengan dia,aku rasa lain... terutamanya bila zamani tanya soalan cepu cemas ... "U dah ada BF ke?"

Time tu aku rasa lain... rasa takut... bukan takut pada BF aku time tu...tapi aku takut dia mengelak lepas tahu aku ada BF...tapi aku kena yakin... jodo tu tangan tuhan... and alhamdulilla, i told him the truth and apa sebenarnya terjadi antara aku dengan BF aku waktu tu...from friend dia jadi advisor... semua berlaku dlm satu malam ok... we chat tak hengat... and dia bagi fon number dia... yang buat aku lagi tertanya2 sbb dia lelaki pertama yang TAK MINTAK number fon aku... bole tak? time tu mmg tarik tali la... kuikuikui.

I told my friend... when u know he is for u... ko akan rasa lain... ko akan rasa selamat selalu, ko akan rasa gembira... ppl can see changes in me... dulu aku down, selalu nak marah, selalu nak emo-emo, but sekarang tak lagi dah...jiwa aku tenang sangat2 bila aku bertemu dengan Zamani. Tak pikir nak gaduh, tak pikir nak tahu dia kuar dengan siapa...memula je la gedik nak jeles bagai... lelama aku jadi percaya kat dia :)

Aku tak tahu when is the last time aku nangis... when i meet him... tak ada rasanya... aku tak rasa sangsi pun dengan Zamani padahal aku la kaki kuat pikir bukan2 dlm relationship... i never trust man in my life... wakakak.... sbb aku rasa sama je... tindakkan diorg banyak buat aku sangsi.

When chat dengan kawan aku ni... aku rasa Tuhan tu menguji... dan terus je kan rindu kat zamani... ahak! confirm dia terkujat, tetiba aku sms dia tadi... tell him how lucky i am to meet him, kawin dengan dia... walaupun dia bukan sempurna tapi dia melengkapi hidup aku...chewah

And i make the right choice to choose him...biasalah human tak semua sempurna... kadang2 suami ku ni emo jugak, kuat merajuk jugak... but so far he never hurt me, tidak secara mental, fizikal jauh sekali... biasalah merajuk manja,kan? laki korang pun gitu,kan?


Ermmm dah kul 520... he on the way to pick me up... tak sabar nak jumpa dia... thanks friend... perbincangan dan perbualan kita membuatkan aku terpikir sejenak... aku perlu menghargai hubungan ini... and kalau dulu aku boleh hidup tanpa lelaki... but i guess now... i really cant leave without him... kena ingat... BF tu takat pilihan je... tak suke ko boleh buang... bila jadi suami, tak suke kena bincang... oh itu nasihat Puan Suri... thanks darling... love you..

So jommm sama2 duduk... ingat balik kenapa kita kawin dengan pasangan kita... apa yang buat kita pilih dia tuk hidup bersama selamanya? So balik ni, sila lompat dan peluk suami or isteri anda yah...
To you my friend... be strong... ingat semua ni ujian... setiap org ada pasangan. And remember... memcintai bukan untuk di sakiti... gud luck and aku akan selalu doakan kebahagian kamu... hugzzz gurl friend





The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

15 comments:

Deqna said...

boleh jadi pakar kaunseling lah pn cida nie...

nampaknya cida telah pun begitu matang dalam hubungan suami isteri ini walaupun baru saje bergelar isteri ..gud gud..

to ur fren tu... sabar lar... masih ada masa utk membuat keputusan, sekiranya ada perasaan dalam hati yg anda rasakan dia bkn cinta sebenar anda, lupakan saja dia.. tapi dalam hati kuat mengatakan dia memang cinta sejati anda teruskanlah.. perhubungan masih boleh dibaiki..

Suki Cida said...

deqna

tolong mana yang patut... sharing is caringkan? yah... sian tengok dia sedih2... but apa pun pangkalnya keinginan dan kehendak diri sendiri kan?

Liyanaroxx said...

Kak suki...
suka bangat sama entry nih...yup~!! liyana pun penah rasa benda yang sama....sakit kan kak?CINTA MATI LAH KONON!!!Tapi kena tipu idup-idup!!! *what the!!* Mmg btol orang cakap LOVE IS BLIND...my stupid ex siap dah couple dgn girl lain...pastuh baru break wif me...isk....mmg rasa nak side kick je dia masa tuh..tapi skrg me dah ada YANG BARU & MUCH MORE BETTER THAN BEFORE....alhamdulillah...
Takpe kak,yang penting akak dah bahagia dgn ur hubby kan?*smile*

Che Ta said...

yang datangg...
hanya untuk untuk mengujiii...
there are times when we need to stop, and stares.
we never know how strong (or how lucky) we are until we survived

HasraRazali said...

Aku juga mendoakan kebahgiaan kawan2 aku...:-)

lie_nurulz said...

thanks kak..suka baca entry yg ni..
buat nurul sedar seketika,nurul pun antara yg bertuah..Amin

bak kata kak suri,"suami..kalo xsuka kena brbincang...sokong hndred %....

moga kwn akak tu akan bertemu dgn org yg betul2 hargai dia...Insya'allah.

mai said...

tetiba me rasa sedih sbb smlm tdo xberbantalkan lengan hubby...hubby minta ampun!!

Farah said...

setuju!apape pon semuanya kena bawak berbincang elok2 dgn suami..eii rase malu tau bila kite ternaik suara padahal husband tak pernah pon tenking...ahakss org pompuan ni cepat emo..tp tu bleh jadik alasan kan!

.cek mira. said...

OMG!!
damn!
so sweet.
sentap ayat las2 skali tu.

i mish mymok rite now.
waaaa. xsaba nak jumpe pas abes keje ni.huhu

Superstar said...

i'm speechless. you wrote it well my dear! and yes... kena hargai pasangan kite selama2nya baru lah cinta tu ada selama-lama nya juga!

alhamdullilah kepada yg sudah mendapat pasangan hidup memasing.. pada yang belum, its never too late to move on.

dont be stupid hanya kerana lelaki ni ayat power. remember girl power!! kepada kawan kau tu cida.. aku harap dia dpt buat keputusan yg betul and fikir masa depan dia gak. kalau tak, aku tatau la nak kata apa... nak kena jumpa bomoh berubat kot? heheheheee mandi air bunga!

hani said...

best baca entry neh..:)

Anonymous said...

i think this is your best entry so far...very simple words but very deep meanings...taniah!

NeenaAnuar said...

Good Entry Pn. Cida!

Just wanna share something here, khasnyer buat 'kawan cida' tuuu..

kite kene ingat... ngan lelaki nie.. kalau before kawin pun kite dah di perlakukan macam2 apatah lagi kalau dah kawin nanti... susah beb! coz, biler dah kawin... kite sbg pompuan kene ingat... kuasa CERAI itu di tangan lelaki yer!!

waktu tuh.. kalau kite mati2 nak mintak cerai tetapi sang suami pulak dgn amat jahat sekali taknak jatuhkan talak kat kite...

sementara dia pulak ade kuasa tuk kawin 4... ye sila ingat.. 4 yerr qouta nyer... dia senang2 kalu dah bosan ngan kite... dia akan kawin lain jer, gi jer kat thailand.. dah sah2 dpt bini baru.. tapi yg kite org pompuan nie buat apa & dpt apa? pikirkan!!

And 1 more thing... kite sbg org pompuan nie kene ingat... BIAR SUAMI KITE MENYINTAI & MENYAYANGI DIRI KITE LEBIH DARI KITE MENYINTAI DIRI DIA!! hahaha... cam jahat jek bunyi kannn.. tapi tuh lar hakikatnyer..

wahhh.. terlebih sudaa aku punyer comment kat sini..

Suki Cida said...

liyanaroxx
dear... cinta mmg bute... tapi tak pa... belajar dr kesilapan...trust me, bila kita gagal, kita akan lebih kuat lagi :)

che ta
yup... agreee with u... cabaran perlu di harungi... pilihan sentiasa ada... to b happy, kita perlla pilih jalan yang bijak ;)

hasrarazali
yah... aku sentiasa sayangkan kawan2 ku... hope this will help her to keep strong

lie _nurul
Harap begitu la... berbeza kawin dengan bercintakan? kalau dah kawin, kita perlu usaha memperbaiki... tapi kalau takat gf bf ni, tak sesuai gud bye!

Suki Cida said...

mai
go go go peluk hubby... tell him that u really love him...

farah
tu la... akak yang baru kawin ni pun.. every nite b4 tido tengok muke suami, rasa bersalah je tengking dia, marah dia... tu la perempuan... emo nak marah tak akan habis

cek mira
yah... hargailah pasangan anda.... hug him and tell him that u really love him... so biar dia kembang sikit

superstar
yah thanks darling... learn lot from you... aku pun harap dia bahagia satu hari nanti;)

hani
thanks darling

anonymous
thanks alot... teruskan beri komen yang membina yah

neenanuar
oh thanks darling... ur rite...let him love us more...sbb kalau kita tunjuk sangat kita tak leh hidup tanpa dia, naik minyak... terutamanya pada mereka yang bertitle BF ni kan... kalau suami mungkin kita dpt bonus dr dia... ahak!