Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, May 18, 2009

Pestime Dinner ^-^

Balik PD, singgah Putrajaya umah ibu... sian ibu, bosan tak ada buat apa...TV tak ada, nak masak pun tak ada benda nak masak sbb ais box tak ada (time tu)... so menantu dia prihatin sblm gi umah ibu, gi beli lunch tuk mak mertua tuk... wahhhh syabas bete'! Confirm jadi menantu fav ni...uhuk! Sorry gamba tak ada time tu... miss my mom to much and aku dengan Zamani sampai je terus terlelap... hahah sungguh penat...

Bangun je terus gi batu 3...tp sebelum tu gi Giant beli iron board... uhuhu... dah dpt printah tuk gosok baju dah... ahak!

Dah beli iron board, and beli barang sikit tuk umah, so kitaorg gi umah Shah Alam...

Ah! I sangat nebes! Hahahahah.... bak kata suami ku "Tengkorak hang nak nebes..."

Cis! Suamiku.... sungguh kurang ajar bahasa kamu,kan... hahahah nasib baik dia cepat2 cium dahi aku, tanda dia gurau...kalau tak! Awas kamu! Tapi mesti la nebes... waktu tunang2 dulu ambik je... nak makan pun segan2... takut menyusahkan semua...

Sekarang dah jadi isteri... lain la... apa daaaaa itu pun tak faham ke suami ku? Tapi mak dan abak mmg best.... hua hua hua... macam2 soalan mak dengan abak tanya... yang utama....

"Senang nak kejut Zamani tido?" Wakakakak.... Laki ku kamu bikin bini mu malu dahhh... susah kan nak bangun???

Mak masak sodap... hingga menjilat kaki ooooo.... nasib baik belum sanding... adehhh semput nak jaga badan da!padan la anak mak yang sorg ni nak makan umah mak je... ambik masa 10 tahun nak rasa sama macam masakan mak dia ni... tahap hebatla... aku??? aku tahap nak buat bubur... masak bukan minat utama aku.... hahah blogging...kalau blogging boleh mengeyangkan... waaaaaa confirm Zamani gemukz,kan??

Adeh memalu lak... sebelum tu dia pandang camera. Haizzz.... ni adik Zamani... along dah kawin masing2 rindu dia eh... kalau rindu dia, meh dtg klang... tak ada org pun... Zamani pun without them dia jadi mati kutu... sian dia... kebosanan dengan aku je 24 hourskan?

Abaikan laki aku tu.... eshhhhh org nak ambik dia bebual dengan abak dengan Fifi... tak leh dok diam... jadi Aliya lak... hahahah...

MIL dengan Aisyah... Aisyah tetiba je jadi malu2... tak mo nak ambik gambar.... main bunga...

Aisyah and Aliya... besama ultraman pak long yang di beri nama ultraman Yati....wakakak... aku mgg gelak la...ultraman tu aku beli tuk Zamani time dia balik dr Peneng... konon welcome home ar... ahak! Poyo.... tapi biarlahkan....cinta maaaaaaa....

Zamani dengan puteri-puteri kesayangan dia...

With Aliya ^_^

Ni Acu dengan Aliya... Ni adik bongsu Zamani... cantikkan ? Sori taken already... heheheh... habis dia kena dengan abang2 dia... termasuk laki aku... menyakat je...sbb dia yang bongsu plusss the only doter in the family...so bila dia balik tu, semua happy... and mmg kecoh la time makan... sori eh Zaty akak hanya boleh tolong gelak je... sbb abang2 mu semua mmg kuat menyakat and akak suke gelak sama... hahahah...sekarang dia nak final exam... so gud luck sis! Nanti see you lepas 28 nanti ok... boleh hang out shopping sama2, may be? atau double date dengan alongs mu.... ahak! larikkksss....

And menu tuk ari tu, ayam sambal, sup ayam or sup Aisyah, Ketam masak kari... ok lepas makan aku main dengan Aliya and Aisyah.... kul 10 Zamani ajak balik sbb dia tahu bini dia ada shiff malam basuh baju plusss baju kerja dia kena gosok!

Mak masak mmg best! Zamani suruh aku berguru dengan mak... i no problem... heheheh... mungkin mak boleh bukak kelas masak tuk menantu2 dia.... hahah so che ta? wanna join? May be Cik Aisyah boleh jadi setiausaha... And Aliya since nak pandai cakap dia boleh jadi pengerusi majlis. Ahak!



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

10 comments:

Che Ta said...

i dah berapa kali belajar.. belajar tengok je la haha
antara resepi wajib kena belajar ialah nasi daging (sedap sampai nk pengsan okeyy!)sambal petai goreng (fav along), kari ikan, dalca, sup tulang/kaki alamak banyaknye.. aan lagi along suka makan 'hati berulam jantung' hehe

Suki Cida said...

che ta
cida teror menu last tu... hati berulam jantung... hahaha... tapi last jadi fav makanan kita pulak... makan banyak2 boleh kena kencing manis... muaahah


wahhh mcm best je... tak pa slow2... susah tul kalau jaga suami ni eh... kui kui kui

Che Ta said...

eh, i always think ijat looks like katie holmes, dont you?
hehe ijat, sila bangga diri

HasraRazali said...

Nak masuk jugak kelas masak ngn mak mertua ko leh tak? ;))

Suki Cida said...

Che ta
Katie holmes? wahhhh.. aah..ada sikit... vanggan en din kak ta.... hahahaha....

Suki Cida said...

hasra
Nak berguru? hahah ko kena isi borang dulu...haahah... noted that the first son and second son dah ada isteri so ada dua lagi... prescreen dengan MIL aku...lulus, ko leh masuk clas.hahahah tul taj che ta?

Mr.Ana said...

hmm...zamani kan kosong 3 lagik tuh.....hahahahaahaha

Suki Cida said...

MR ANA
amboiii... bagaimana dengan anda? dah full ke?

Che Ta said...

heppppp!!
incik Ana nk kena babap eh!

Suki Cida said...

che ta
hehehe... perlukan bantuan? kita leh minta bantuan mak... bluek!kan che ta?