Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, June 4, 2009

Bagaimana ia bermula....

Aku baca blog Puan Suri... kelik sini eh... baca pasal propose ni la... tetiba akak macam terharu... tengok and baca blog je ni, kalau depan mata, aku yang oberkan?? Even dia ada la sentuh sikit cara si kerry melamar dia...


Zamani baca ni mesti berdebar2... relek la... and apa yang aku nak tulis ni confirm2 adik2 dia gelak... muahahah... but aku nak share jugak kat sini! Tak pedulik... nak nak nak ~drama kena lobeh~

Macam aku... very the uniq... jodo aku dengan dia bertemu than kawin dlm keadaan yang kitaorg sendiri tak pernah pikir la jadi...padahal masing2 setia, cinta mati dengan EX GF and EX BF masing2... paling tak pun aku sendiri ingat jodo aku atas pilihan keluarga... malas nak pikir and cari sbb semua ni buang masa je.

He proposed me dlm YM... tak macam org lain, bagi bunga... cincin, cukulat bagai... tu yang aku geram tu... 'B malam ni buat candle lite dinner! Propose i... cepat!!!!! tuk sanding!'

Kepala otak aku la kan... heheheh...

So tengah buat kerja, aku ternampak conversation aku dengan Zamani... ehem ehem... aku ingat lepas tukar PC benda mengarut ni semua ilang... ada jugak... apa lagi... time tu bukak ceritalah kan... ahak!
Panjang conversation aku dengan dia... but ni ambik yang penting je la...
ana_zamani :- That day u ade post entry "aku mau - once" kan? mlm tu (before u end ur relationship with ur ex) kan kita chat kat ym kan?

suki_cida007 :- Yup, malam 27 NOV, tapi my entry selalunya will auto publish next day. Y?

ana_zamani : yeah.. i know...that nite.. while chattiing with u.. i pasang lagu tu, n the next morning.. u told me the great news...

suki_cida007 :- :)) YER KE

ana_zamani : i download that song and put on my pen drive.. pasang kat radio keta.

suki_cida007 : SWEET

ana_zamani : i sing the song setulus hati...while looking at ur pictures..though i wish u all the best with ur ex that time... sebab tu pagi tu i rasa cam mimpi..

suki_cida007 : I tak rasa u bersunguh2 waktu you luah perasaan u tu. Ingat u sama je macam lelaki yang i kenal. Anyway since bila u suke i eh? Me like "mamat ni sungguh2 ke apa?"... the next day i put on my YM status ~lead me Allah~ suprise you sent me doa tu... sweeet... sangat2

ana_zamani : well.. after i know u had problem with ur ex.. i serba salah... i xnak dituduh pengacau..perampas and sewaktu dgnnya... so ..sebab tu i online n x tegur u.. bukan xnak..tapi srba salah.. tapi.. i gagahkan jugak la.. n i mintak padaNya.. klu apa aku buat ni salah.. jauhkan u dari i.. tp klu apa yg i buat ni betul.. dekatkan u pada i.. n bila nampak ur status..Allah Lead Me.. tu yg i sent u doa tu.. pastu.. mlm tu nyanyi plak lagu tu sepenuh hati..mcm nyanyi in front of u lak kan..asking for ur hand.. hahaha... my bro kata ..along poyo.. bising kat cc tu... and pagi esoknya.. dpt sms from u.. mmg time tu i rasa cm mimpi.. terus terjaga..xde rasa ngantuk.. i tulis alhamdulillah kat status YM i, was meant for u. I say thanks to HIM for brushing aside ur sadness.

Ok itu hanya intro... wah time edit benda ni pun still tersenyum berbunga... ni time dia kata secara INDIRECT... tapi nak tersembul mata aku kat PC akukan...

Kita org continue chat... yang lepas tu semua ayat2 jiwang karat... korang tak yah tahu... aku pun seram nak paste kat sini... ahak! But i did mention pasal her EX ectually... so conversation start....

ana_zamani : i love u.. only u... not her.. no more! Previously i was looking for love.. looking for gf.. God sent me her... but now.. i'm not looking for gf.. not looking for love... and GOD presented me ..U, the most precious gift i ever have.

suki_cida007 : U looking for what now? If not love and GF?
TIPS...... buat-buat bodo, dan buat-buat tak faham... ahak walau pun tahu apa dia nak cakap ok... kah kah kah... see ada bukti bertulis di sini...

ana_zamani : Some1 to spend the rest of her life with me... to love me thru good and bad. 'some1 who i can proudly call.. MY WIFE! insyaAllah...i cume nak u sahaja... tak nak org lain. Cume harap u sabar... give me time and i promise kita akan kawin and it will not take more than one year. Just sabar and i will let my parents know as soon i balik Shah Alam.

Time ni aku ingat lagi... aku rasa wahhhh nak pengsan pun ada, nak lari satu opis ni cakap aku nak kawin pun ada... wakakak... walaupun hanya kat YM... tak ada la berlutut bagai... but perasaan tu lain ok... aku rasa sangat lain... rasa nak pengsan kat situ...

Muahahah... and Zamani dah buktikan semua tu... its take less than one year... caya la B!

erm... mmg tak romentik... tak pa... kalau korang nak cakap takat melamar kat YM aku nak vangga???... hello... aku tak jumpa dia lagi ok... bercinta di alam cyber... tukar2 tukar gambar... dia baca blog aku sahaja. 3G pun nan ado... itu pun sbb aku tak pakai fon 3G... heheheh... Zamani balik sini baru aku tukar fon. So bayangkan betapa nekadnya aku terima lamaran seseorg yang aku tak kenal...takat kenal macam tu sahaja.

But of coz la... sblm terima dia, aku ada la buat solat istikarah...kot2 dia jahat, pembunuh bersiri ke, bapak ayam ke,kan? Tak mimpi apa-apa, tapi Allah leads my way... Alhamdulilla...

and now? Menyesal ke aku? Neheeee bete! Mera nam Cida he... hahahah gilo... dah la! Aku dah habis jiwang... nak sambung kerja... daaaaaaa


First pic... first date kira ni... dua2 kuruskan... ermmm i like! Tak silap dia balik tuk raya haji tahun lepas... ermmm berapa hari bulan eh??? 9 December kot...kalau tak salah... balik2 Shah Alam je terus jumpa aku dengan Sue....
26 December dia jumpa parents aku... and mak cu pak cu... ini pun sama... dia sampai pagi, malam jumpa aku.... sampailah kita org kawin... jumpa je kerja... boleh kira berapa hari tak jumpa ok....
26 Jan kita org tunang... but 1 jan aku jumpa all his family member... ketaq ooooo.... but sekali lagi Alhamdulilla... sambutan keluarga dia di luar jangkaan... yer la... dia dengan ex dia berapa lama... family pun dah rapat...takut la aku ni bukan pilihan yang tepat. Tapi syukur la... semua berjalan dengan baik sekali...mak abak mmg bestttttt.... oh termasuk yang lain...


Since than Zamani dengan aku dah macam belangkas... ermmm asal kalau rapat je org panggil belangkas? terang kat aku... oh tak pernah tahu and tengok pun rupa belangkas yer... YAHHH saya jakun... cis! lari lak topic. Selagi tak 3 pagi, tak balik ooooo....

10 may im his wife... plan to get married after 6 month tunang... tapi jodo pertemuan Allah yang tentukan... now aku percaya sangat dengan ayat tu... dulu percaya juga... tapi kena batang idung sendiri... wah terus berubah hidup aku ok!


And till today... 3 minggu lebih je baru... mmg baru la... tapi gemuk dua2... hahahah... bahagia oooo... now kami tunggu tuk naik pelamin... sbb semua dah di uruskan on 1 Aug... so kome yang di jemput jangan la tak datang yo...
Ok end! kali yang ke 10 aku kata nak buat kerja tak buat2...
Ermmmm terpikir la macam nak buat tag... Tag bagaimana ia bermula.... nak tak? Ok aku Tag... kalau kome rajin, kome buat la... buat la macammana pun... cerita bagaimana kekasih, tunang atau suami kamu melamar kamu... mcm best jekan?
Suri mmg nak buat, dia yang nak buat sebenarnya... aku gelik folo... ampun eh suri.... ho ho ho... so kalau korang baca blog suri ada cerita ni, bukan dia tiru aku... aku yang gediks tiru dia... ha! ambik kenyataan bertulis... AWAS kamu yang nak jadi batu api eh... tampo laju2 nak?!!! tetiba je nak emokan?Aku nak tag minah2 yang mesti nostalgia best gile the bassssss....
  • Deqna
  • Neena
  • Hasra
  • Xaty_d (Me and along sibuk nak tahu gak ni!)
  • MayaSayang
  • Che Ta... (kasi Mr Ana vangga dan bervungga)

kalau la kome rajin... tak ada paksaan...may be entry ni bermakna... dok tahu pasal org je... cerita la... ok ok....


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

12 comments:

Che Ta said...

alamakk..kena ke..
if i citer, mesti MrAna had another version haha

xaty_D said...

oh no!..hahahaha...alaaa....En.Budak x melamar zaty lg lah...hehehe...lmbt lg...

whisperingmoment said...

sis..cam anna la plak..ea la xpenah2 pon jumpe afeez..bercinta kt fs,ym,kt tagged,then kt blog,kt hp jek..gado2 pon dalam hp gak..n tetibe afeez nk make it seyes..hopefully jadik cam akak gak la..end with happiness..no wonder ler afeez suke tgk blog akak nih kn hehe

atty's said...

salam ziarah..sonok baca..kisah lamaran nie..hehhehe

Suki Cida said...

Che ta
Tak pa kita percaya version che ta sahaja... muahahah...

Xaty_D
Well cerita la macammana leh kenal dia... tak semestinya lamar tuk kawin sahaja... nak jadi GF pun kena lamar per...

Whiperingmoment
Wahhh... bestkan? kita antara yang bernasib baik... ada sesetengah dah buat perangai dah.. anyway hope u and afeez bahagia selamanya

Atty
hehehe... time nak jiwang karat :p

Deqna said...

kalau dah jodoh kan....

tak sangka yer thru YM sajer.. memang kuatlah jodoh korang...

alamak kena tag lah pulak... nanti kena ingat btl2 balik nie..

Suki Cida said...

deqna
tu la kalau nama jodoh tu...kat celah lubang kalau dah tertulis pasti bertemu... wahhh mesti best cerita deqna, baca entry yang deqna ada gak mengimbau kenanagan lama, tapi tak fully...pasti tersenyum2 bila ingat balik saat terindah tukan?

NeenaAnuar said...

walahhweeeyyy.. aku dah kene tag.. huhuhu... errmmm.. memang ade ingat nak citer gak kat blog.... tapi masih belum ade kesempatan.. OK.. insyallah i'll do it.. tapi lambat sikit ar kott... coz pengembaraan kite ke maldives lom abis lagi niee.. huhuhuhu... rite after that i'll do this tag yah.. TQ!

Superstar said...

hahaha laju nyer ko buat eh! potong line aku. hehehe tapi takpe la.. bagus2. aku lak dok delay pasal nak kumpul gambo2. maklumlah, bende dah 5 tahun lepas tah mana2 aku nak korek gambo 5 tahun lepas yg aku sendiri tak ingat simpan kat mana.. hahaha..

HasraRazali said...

aik? nama ku pn ada yer? Layak kah utk aku bercerita sekiranya cerita yg gembira berakhir dgn kesedihan? ermmmm.....sanggup kah aku? :-)

Suki Cida said...

Neena
yah habiskan cerita mu... nanti2 sila buat yer... nak jugak tahu... kuikuikui

Superstar
sila cari yer puan suri...kisah anda pasti buat aku tersentuh... ko dengan kerry selalu loving2 tak nampak org kan? hahahah... aku jeles! zamani kena ambik tuition dengan ko dan kerry ni...heheheh

Suki Cida said...

hasra
kalau tengah duka, tak perlu cerita... kalau bahagia kongsi la bersama... alahhh jangan la sedih2 ok... kalau menyakitkan jangan buat... hugzzzz