Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, June 4, 2009

Alamak...terlebih suda!

Panic!!!! semua org dah tegur... me and Zamani dah berisi... wakakak... baru je 3 minggu kawin, dah naik badan sekoq2... haizzzz....

Zamani naik tang perut, aku naik tang punggung plus perut... cilakok punya nyonya... dia kata aku mengandung???? sesuai ke?????

Apa kata kalau aku kata..."Aiyaaa Amy, muke you kedut laaaaa" Suke tak ko wahai si tua?

Biasalah org happy maaaa.... (kaber kaber)... mana taknya... our life totaly change... aku belum kawin makan nasik sekali je sehari... malam mmg tak makan la... ni dah kawin, tengahari jangan cakap, memsti kuar makan... nawaitu dlm ati makan buah je... sampai kedai juling mata tengok makanan... ahak...

Balik? Kalau aku tak masak, aku kuar makan dengan Zamani... sama jugak... konon nak duduk... Zamani hilang selera lak kalau aku tak makan... bebel... alah nak mengheret aku gemuk sama dengan dia la tu!Habis baju sanding kami... ayamak.... perut no problem nak kempeskan... lately aku kunyah air batu banyak sangat... so mungkin salah satu sbb perut muncit... yang merisaukan aku... punggung aku naik giler giler... bayangkan seluar yang aku selalu pakai, walaupun stretching, sampai dah habis strectch dah... adehhh siapa nak jawab?

Zamani bila aku cakap aku dah naik badan dia gelak syaiton... how dare you!

Tapi aku ada 8 hari lagi tuk puasa.... tapi tu la... bila nak puasa banyak sangat yang mengoda... time tu la nak makan itu ini... tangguh tangguh sampai ke sudah... tak pa... SEMANGAT!!!! puasa senin khamis...

Apa pun... darling Zamani... meh kita sama-sama berdiet... mulai sekarang kita gi kedai ke, makan kat area kawasan umah kita jalan kaki... amacam??? setuju?

Aku takut aku tak larat je... hahahah terasa siot... naik tangga umah pun aku semput macam aku panjat gunung... bukan bukit ok... gunung... nak pengsan rasa... waaaaaa.... gemukssssss???? gua takut!




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

10 comments:

Mya said...

takpe, itu maknanya dua2 senang hati! :)

Che Ta said...

arghhh me too!! bila tanya Tuan Besar he said 'laa baru tau ke?' cisss.. TB kata bumper ku makin mengembang gebu hehe

iKHMAR said...

Wakakakak...
Aiyok Abg Zam....
Tak tayok..Sape nk jawab tuuuuu???? =p

xaty_D said...

hahahha...xpe2..puasa lah..zaty nie lg lah..x kawin lg pon gemok taw..[ape kna mngena?.]..hahaha..abaikan..diet!..=)

Deqna said...

tgh bahagia katanya kan...
so pasrah je lah cida..

standard lah tu.. mesti naik punya:)

Suki Cida said...

Mya
Tu la... diorg ni tak faham tul... jelez la tuh...heheheh

Che Ta
but you still maintain oooo... anak dua pun kalau kata tak kawin sure org percaya ok!

Ikhmar
bior abang zam jawab sendiri ahak!

Xaty_d
Tak pa en din sayang... wakakak...akak punya jaga badan tetiba naik... oh tidak!!!

Deqna
tu la pasal... tak pa kena maintain ni... heheheh

NeenaAnuar said...

itukan petanda org yg bahagiaa.. huhuhu..

HasraRazali said...

cida, naik sgt ke badan hang ni? risau pulak aku...kita ni sama berat sblm ni, so aku tak sure, skrg ni kita cmner...kalau hang duk citer cmni, aku risau aku ni 2x ganda dr hang lagik...adu..du..du

Suki Cida said...

neena
hahaha... bahagia... insya Allah... u bahagia badan maintain jo...

Suki Cida said...

hasra
tu pasal... naik ar... semua org komplain... tention gue...