Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, July 29, 2009

Akak Kedai Makan

La ni aku dah malas nak bawak kereta gi kerja... Zamani volunteer nak hantar ambik... tak pa, aku stay opis sampai kul 7 *sob sob*...sekarang nekad nak mengular lepas kul 5.30...tapi bole ke???

Ok ni ada citer terhangit di pasaran... every morning sblm aku nak opis, aku dengan Zamani gi sarapan kat kedai bawah opis aku ni... akak ni kalau tengahari, dia duduk masak dapur je... pagi dia jadi mem besar kat kaunter... aku notice memula tu layan baik je... senyum... siap menyampuk kalau aku dengan Zamani berbual... so aku tak kisah may be dia being friendly ajo la...


Second day aku sorang, Zamani tak sempat nak sarapan sbb lambat... dia buat muke ketat... sebut harga pun garang... tak pa la...


Next day aku datang dengan Zamani... dia act macam first day dia layan... ermmmm something wrong somewhere... tersengeh2 dengan Zamani... aikkkk.... sudah lain ni...aku bagi tahu Zamani, dia cume cakap... "Perasaan u kot...may be semalam dia muddy..."


Ok terima pakai... so esoknya aku tolak perlawaan suami ku nak sarapan... pagi tu rasa mual... so Zamani beli kuih je... pastu berapa minit lapar la pulak... aku gi kedai tu... sama layanan dia... suara berubah.... and muke masam. Aden tak puas hati ni... apa salah adennnnn??? Why why why.... che che wahhhhh drama lebih...

Esok ku datang dengan Zamani...

Aku :- Ayang rasa dia suke B la...

Zamani :- Mengarut la ayang ni

Aku :- ok kita tengok...


So duduk... dia dtg mcm biasa tersengih2... tanya order... siap cakap ada makanan yang tak siap lagi... bla bla bla... what ever....


Tetiba dia hulur kat Zamani surat kabar... laki aku tak minta ok!!!!!! aku pandang Zamani...


Aku :- See i told yah!!!!


Zamani gelak besar kat situ... suke ko ada secret admire...

Dan ari ni tapau je kat kedai tu... aku dah diri kat kaunter awal2... heheh tunggu laki aku la bayar... tapi Zamani still dok tengok2 makanan yang ada... akak tu dah mula kira aku punya makanan...

Aku :- Jap tunggu SUAMI saya...

Dia toleh tengok siapa eh laki ku... dah Zamani je sorg lelaki berdiri ambik makanankan...

Dia :- tunggu cik abang eh...

Aku senyum... malas nak jawab... Zamani datang kaunter... slumber ku cakap

Aku :- Bak sini nasi u sayang... akak ni kira...

Akak tu pandang muke aku... HA HA HA *aku gelak syaiton* dalam hati... Zamani pandang aku...


Zamani :- Tak habis2 you ni...

Bluek!!!!



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

11 comments:

ana izzati said...

eeee...seriously ijat meluat plus nk muntah dgn orang yang macam tu kak..akak tu cantik sgt ke???..hahaha..for me lah akak kan...kalo nk keja/niaga..wat cara nak keja/niaga..x payah lah nak ngorat bf org or laki org..haish!..kalo ijat kat tmpt duk dah lama ku menjerit perli..example :

"SAYANG!!..I SANGAT SUKA KAWIN DENGAN U..U MMG HUSBAND PALING BAAIK!!..

hahaha..tapi kalo wat mcm tu..dah ter-ober plak kan..hahahaha...so,dilarang utk berbuat sedemikian..ekekeke..

noktah.the end.

Suki Cida said...

ijat
well kinda vangga jugak la sbb org tengok suami kita... hehehe... nak kata lawa... erm kena tanya mata along ar... kalau lawa dah lama abang mu minta number dia kot... wakakaka... tak kisah la ijat sbb dia hanya boleh melihat... but can not touch... heheheh... touch along ku touch muke dia... amacam nak join??? heheheh

E.L.L.Y.N said...

hahaha...

gigit jari la akak tu nmpaknye....

Fadhlina Budiman said...

Bahaya jugak ada peniaga mcmtu...macam jual minyak daa...

Cida,i pun penah alami sendirik..bila ada peluang,kenakan orang itu habis-habisan..hahahaha*gelak jahat

ana izzati said...

hahahaha..u touch her face..i touch her stomach..wakakakaaka...

Sang Lelabah said...

hahahahahaaa... x abis2 x puas ati dgn akak tu.. :P

tp i suke doughnut kat kedai tu...arini xde la plak! hish!!

Awien Ghazi said...

hhahaha sememangnya gosip terhangat..

la akak tu tak perasan ker... setiap kali cida ada... zamani pun mesti adenyer... dr situ dah leh agak... suami ke, BF ke... still nak tersorong2 pipinye.
org cam ni pun ada gak. Cida, baik elak sarapan kat situ... kang 'diguna2kan' plak... huhuhuhu "D

Suki Cida said...

ellyn
hahah kalau jari dia tak cukup, boleh gigit jari kaki cida... ahak!

Fadhlina
welll seronokkan? bukan la jeles... but i sakit hati sbb dengan i buat muke... ambik ko...

ana
hahah giler samseng kita... hahaha

sang lelabah
ermmm alasan je tu... malam ni kita buat tag nak... "saya suami org" pakai kemana2 u pergi tanpa i... wakakak larikssss

Awien
ha?? gune2??? ushhhh takkan sampai gitu kot... tapi kalau orgh niat jahatkan?

masviona said...

uhuksss gatal nye org tuh...huhuhu

Fadhlina Budiman said...

Cida,

Tu namanyer peniaga gatal???ngeee ngee

Wahidah said...

huhuh,...ade fan la husband cida...
tp bgs gile cida soudn die direct mcm tu...ckp yg zamani tu husband cida..:)