Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, July 27, 2009

Less than 5 days!

Less than a week majlis bersanding... kalau tak may be time ni aku tengah kecut perut nak nikah... ahak! mesti rite now aku ambik cuti seminggu terus nak uruskan wedding aku ni...

Semua dah hampir ready... belah Zamani dah tip top ar MIL aku uruskan dengan menerima bantuan dr PA pakar plus rajin Cik Ijat kita tu... bz oooo ijat sampai esok Birthday dia masih tak dpt arahan MIL tuk balik menyambut... ahak! giler kentang... anyway me and along belum sempat nak cari hadiah tuk Ijat... Zamani cakap tak perlu sbb dia dah ada benda nak bagi ijat ingat sampai bebila... ermmm nanyian sumbang dia tu la... tak best tul!

Side aku.... last minit baru confirm nak ambik Yanti bridal tuk photographer... kali ni tak ambik custom album... buget lari track! ahahahah... anyway kan dah buat tuk nikah... so banyak2 pun bosan...

Erm...

  1. Pelamin, baju, hantaran - Check semua ku serah pada Sri Yanti Bridal... mesti dia pening dpt customer macam aku... macam2 hal... ini nak cancel itu nak cancel... last minit nak tambah itu ini... haiyoooo kalau bridal lain dah kena dah...but she still layan aku baik... jangan lepas geram on that day yer yang? Sian la kat ai... sob sob sob... lucky jugak she become close friend la... sbbnya nite nak pasang pelamin tu, dia kata dia boleh deal dengan owner kampung pengantin, so me and Zamani tak perlu ada kat sana... dtg sabtu je nanti... sbb aku tak leh penat... kang ter wek wek la pulak... lately kerap pulak morning sickness.
  2. Pengapit - ok dah ada volunteer... thanks to???? biarlah rahsia... nak tahu siapa than dtg wedding eh...
  3. Video - Last minit Pidah dptkan Syam... haiyoooo... kawan Pidah... waktu pidah dulu cost RM 450... but now RM 600 tu pun dpt best price... lepas pidah bertungkus lumus mengurangkan harga... ok la... agak murah lagi bagi aku... janji dpt tunjuk anak cucu aku,kan? Ok all guest kena buat ucapan... kali ni aku minta dia select few family member, relative and friend tuk buat ucapan dlm video... now aku pun tengah dok buat skrip... ahak!
  4. Kek kawin - Pidah and Family sponser ooooo... tocheee sista! last min semalam baru order... and Pidah pun volunteer sponser baju ibu, ayah and didi tuk reception tu nanti... bonus baru dpt maaaa... ahak!
  5. Berkat tuk kanak2 - MIL kata for Kid buat 60 bungkus... takkan nak ambik berkat org besar pulak... so MIL dah beli plastik... agak kurang ajar jugaklah kalau nak suruh MIL beli isi barang dlm tukan???? so ibu dengar MIL dan tolong belikan, dia suruh aku beli barang2 tuk isi dlm beg tu... so siapa ada anak kecik bawak la... dpt la jugak... so tu tak beli lagi... ermmm malam ni ke TESCO or Giant beli la... segan sbb semua mak mertua dengan bapak mertua aku uruskan, padahal ni majlis sama2... combine... dah la ayah dengan ibu tak sangat membantu... haiyaaaa....
  6. Telor - MIL dah beli bunga telor dan pahar... pahar MIL beli baru ok... so bahagian telor tu aku kena la beli... and family aku akan buat... syok syok...jumaat ni umah putrajaya confirm sangat the bz...
  7. Bunga rampai - kawan ibu buat... so on friday dtg ambik ajo....
  8. Fitting baju - Rabu malam gi Sri Bridal... ermmm hope muat... ku rasa perut ku dah nampak sangat ni... *wink wink*

Soooo plan minggu ni...

  • Isnin - Yakni hari ni... erm beli barang2 tuk berkat kanak2...( aku tak tahu la kat sini cenderamata korang panggil apa but kami panggil berkat, tak tahu dtg dr mana, aku hidup je kat dunia aku tahu da benda tu ada)
  • Selasa - Birthday Ijatkan??? So mungkin buat packing terus tuk kanak2 tu
  • Rabu - fitting baju
  • Khamis - tak tahu
  • Jumaat - Gigit jari
  • Sabtu - posing atas pelamin... ahak!

Ok tak ada apa nak update... itu jo...daaaaa


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

ana izzati said...

hahahahahaha....banyak betul list nya..hehehe

Fadhlina Budiman said...

wah..tahniah tahniah...ni kira bersanding bertiga yeh?

Hasra_Razali said...

tu posing kt pelamin tu, aku joint sekali leh? silap2...kami2 para blogger yg PANTANG nmpak kamera ni ler...(Lee tak dpt dtg ler malam tu...eishhehh)

Che Ta said...

gud ada list, at least i know gak mana dah siap/tak siap
me oso blur nk tolong buat apa!! soriii!!!
nk letak apa dlm berkat tu? kat giant ada patong otomen kecit2 tu, okay kah? haha
bila nk bungkusnye? Mr Ana sedia membantu ekeke (suka suki lantik laki aku haha)