Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, August 13, 2009

Kenangan

Tetiba aku terdetik tuk buat entry ni...kerja dah ok sikit...sekarang time makan gaji buto...

Tak sangka lately blog aku ramai rupanya silence reader... dan silence reader aku ni terdiri dari kawan2 aku sendiri... sedar tak sedar la... kes promote blog kat YM la ni, so kawan2 yang dok silence kat YM tu, rupanya gatai tangan tak mo tegur aku sangat tapi join masuk baca blog aku... heheheh noty...tinggal la jejak... sia-sia je aku open coment to anonymous... komen ler... tapi lalat-lalat yang sakit jiwa tahu nak kondem org tak yah... jangan tambah dosa anda di sini yah... not gud! not gud!bawak-bawak mengucap kalau dengki tu... tak yah nak cari musuh kat sini...

Terharu la jugak, bila diorg baca than tegur aku kat YM... suke baca blog cida... heheheh kembang hidung akak dikkk nonnnn... rasa boleh masuk jari kaki kat idung ai ni... suke baca cerita cida dengan suami... eh ni diorg kata tau... bukan aku kata...tapi very the terharu la. Sbb aku buget banyak tak suke... aku tahu korang bukan jeles sbb aku tahu korg masing2 ada pasangan sendiri... but mungkin meluat ar dengan cerita-cerita aku... tapi aku tak kisah... meluat jangan baca... itu je... sila tanamkan prinsip tu yer...kat mana pun, kalau ada blog yang korang tak suke baca,jangan baca, tak perlu cari pasal...aku pun kalau meluat baca blog org, aku buat tak tahu je... tak kose aku nak masuk lagi dah blog org tu dah... gud bye to you lakan... buat apa nak kacau idup org???

Apa yang best PIL aku pun baca daaaa... hehehe... malu2 ai rasa you...but kalau tak support dr sang lelabah aku tak mungkin kot continue menulis sbb aku tak leh org tegur... mula la tak sedap la apa la... buat so far Alhamdulilla sokongan kuat dr suami aku sendiri... iyolah dia nak menekal aku pun baca blog aku ni jugak...

Anyway ada seorg kawan sekolah aku dulu... dia tegur2 kat ym... agak terkejut bila dia kata dia baca blog aku... dan ayat dia yang aku ingat sampai ni... dia cakap

"Cida tak ubah... mmg sukekan menulis dari sekolah lagi???"

Tetiba teringat saat sekolah... hahahah aku mmg suke menulis... tah apa-apa je aku tulis... aku suke buat short novel... tapi karangan sekolah hancus! hahah percaya tak? jadi supplier lak kat kawan2... siap bagi pinjam, lepas satu2 cerita aku pas kat kawan2... yang best aku suke gune nama kawan2 aku, konon watak utama, pantang je ku dengar diorg ada scandle, mule la aku guna nama diorg dengan org yang diorg suke tu... tu yang semangat sekor-sekor nak baca nak veranggan jadi watak utama...

Mmg lawak... aku mmg lupa habis sejarah time sekolah... kerja sekolah tak mo buat... duduk mengadap tah apa-apa je...

Than in year 1995 lepas PMR, ayah beli computer... wah sakan ko print lagi... 24 jam aku menulis... habis je print... supplier kat kawan2.... yang ku pelik diorg suke lak bacakan...terasa aku penulis terhebat...ahak! padahal mak cu siap gelak2 aku lagi cakap macam2 pasal penulisan aku... ha! since situ aku terhenti...kan aku cakap aku tak leh terima kritikan...

Than aku stop menulis... aku start dengan diari... tulis tulis tulis... kalau time sekolah hanya imiginasi aku je... tapi belajar tulis diari... sbb aku tak ramai kawan... aku tak pandai nak luahkan perasaan kat org yang aku sayang.. so diary la tempat aku tulis semuanya...

But of coz diari tu private la... than tahun 2003- 2004 macam tu aku tengok friendster ada application blog... so aku start sana... tulis tulis... tah apa-ape je aku tulis sampai tengok ada je yang komen... Jay... Zy... dua org mahluk ni mmg suke je menyebok cerita aku... hahaha... mungkin sbb jauh... so tah pasal apa tah... friendster aku telah di delete oleh perempuan giler lagi sewel... Ex GF Ex BF aku... hahah korg faham???? Boleh dia delete... aku pun tak tahu macammana dia boleh masuk delete account aku...puaka...sampai sekarang ku takkan maafkan kau ular kepala 18 juta!!!!! habis dah cerita2 aku... aku create balik friendster tapi Zy rekomen suruh pakai multiply.... oklah not bad...

Dr sana banyak org baca blog aku... hahah kata ayat aku sempoi dan giler2 kadang2... kalau marah main lepas cakap je... iyokan je la... aku rasa bosan sbb aku jarang baca balik apa yang aku tulis... macam melepaskan geram... but tengok respond sangat mengalakkan...

Than punya bosan kat opis ni... aku tengok kat cozen sista aku punya MSN ada link add blog dia... ku baca... jadi seronok lah... from blog dia ku jump jump la... blog pertama yang menarik perhatian aku blog Chempaka nona kita... baca2... tengok eh best la sbb dia ada few link to other blog... second ku jatuh cinta dengan blog budak yang Ntahapeapaaje... aku pelik gak... asalah nama blog ni begini... so baca, baca baca... seronok lah... maka create blog sendiri yang pada mula nya tuk personal view je...

lelama... ambik ko...aku rasa aku ni sumber berita diri sendiri...hahahahaha.... bak kata puaka besar dulu dulu "U tak malu ke jaja cerita sendiri kat org????" Ehhhh bukan aku cerita benda tak baik... aku cerita pasal family aku semua...

ha sekarang sedara2 aku yang jauh... korang rasa dekat tak dengan aku sekarang ni??? we share banyak info ok... tapi sometime malu jugak bila entry2 aku di utarakan balik bila jumpa sedara mara ni...nak2 pak cu aku tukan... ada je nak kenakan aku...

Aku happy dengan menulis... dengan menulis aku boleh tulis apa sahaja... well tak di nafikan ada yang terhiris terguris dengan kata2 aku... but aku tak maksud pun... niat aku satu... aku menulis bukan kerna nama... hahahah ok ok... aku menulis sbb aku suke... walaupun sometime ayat aku tunggang langgang...bahasa tak betul, spelling berterabur... tapi aku suke... suke bercerita... suke kongsi cerita ku di sini... sbb kalau umur panjang... ada lagi blog ni, maka aku nak share dengan anak2 aku... macammana perjalanan hidup ibu, abak... and macammana family dia sebenarnya...

Wah mcm drama lak... dlm drama mak nak mati siap kuar buku dr bawah bantal.... aku nanti nak bagi macammana? buat rantai link add blog pakaikan anak aku... wahai anak ku... sebarang kemusykilan... sila layari blog ibu... http://sukicida.blogspot.com/

Wakakakak... ok tak??? Dah aku mengarut je lobeh ni... oh thanks to my old friend Nurarfieza Rashid, kerana mengigatkan aku siapa aku sebenarnya kat sekolah dulu...kah kah kah...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

7 comments:

Hasra_Razali said...

Haha...gitu ker kisah nyer? padan ler siap dialog dlm gmbr pn ko leh imagine kan..hahaha...teruskan la apa yg dh dibuat ni...jgn lupa, krn blog jugak kita semakin ramai kawan tau..:-)

Deqna said...

begitu kisahnya yer...

betul2.. kita menulis bkn kerna nama.. tapi kerna kita suka kan..

teruskan menulis yer.. tapi kan cida sejak peknen ni cida memang rajin update ok.. biasanya org kalau peknen lagi tambah malas.. tapi cida sebaliknya... keep it up:)

Ernie said...

teruskan cerita anda... saya adalah peminat setia untuk terus berkampung di BLOG anda... hehe (ayat tak boleh bla)

lidasyah said...

aku pun jua salah sorang peminat setia blog mu cida.. teruskan...

Suki Cida said...

Hasra
yer gitulah kisahnya... hahah tul aku happy dapat kawan2 macam korang semua... very supportive... tak ada nak sentap2... sentap2 je terus cakap... i like!

Deqna
sila tahu... rajin update blog...malas buat kerja kat opis... melambak2 kerja ku...hahahah....

Ernie
hahah tak pa... suke je... terima kasih sbb berikan sokongan... chewah ayat mcm ambik award!

Lidasyah
hahah org2 mcm ko aku suka... wakakak... hang pun update la blog... boleh kenal2... bila jumpa kita buat exam bertulis... hahahah ok tak?

NeenaAnuar said...

baru ku tahu apakah history mu... hehehe.. bagus2.. teruskan berblogging yeaahhh...

Suki Cida said...

neena
hahah sila tahu yah.. :P