Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, August 13, 2009

Kesedihan ku...

Poyo je title... next week puasa... haiyoooo mmg takleh la nak bayo puasa yang 8 hari tu... semalam aku mengadu la kat Zamani...macam biasa suami ku ini sangat prihatin... tak boleh nak puasa macammana? Bayar je denda... tapi tak sedap la, hutang dengan org pun buat aku tak leh tido malam... apa lagi hutang dengan Allah...

Aku tak leh nak bayangkan kalau bulan ramadhan aku tak leh puasa langsung...

Zamani :- Ayang cube ok... kalau tak leh tak yah la puasa...
Me :- Nak ganti banyak tu... tak dpt i nak bayangkan 30 days + tertunggak tahun ni 8 hari... pengsan nak bayo...

Zamani :- Alah... pelan2... macam B cakap cube... sahur bangun, makan, ambik ubat, minum benda berkhasiat... kalau tak leh jugak, than buke la... janji kita cube...

Aku tetap jugak dengan ke panikan aku tu kan!!! keras kepala nak jugak cakap tak leh... tak leh...

Zamani :- Tak pa, b temankan ayang puasa ganti nanti...kita sama-sama bangun sahur...

Ku tersenyum sebijik kambing kampung....

Aku :- Alah... B nak temankan ke?

Zamani :- Kita buat la sama2... puasa Isnin dengan Khamis... i teman u... ok? Seminggu 2 hari sebulan dah 8 hari... pelan2 la... ok?
Terus pujuk bini dia yang degil ni!
Sweet suami saya... tapi adakah ini hanya kata2 mu sahaja wahai suami ku????

Minggu depan... dlm sejarah hidup ku, kena bangun sahur sendiri... kena minta Ibu buat stok sambal goreng ni... senang sikit bila sahur goreng telor, than ada la jugak sambal ikan bilis tuk makan... tapi laki aku ni baby la... kena makan lauk yang berkuah, kalau tak dia tercekik (statement manja dia)...
Barang dapur pun kena beli la... at least ayam ke, daging ke... ooo kena start masak balik ni... pujuk baby supaya jangan buat hal... bagi ibu laksanakan tugas sebagai isteri... sian abak mu, baru kawin, sambut puasa sama mcm zaman bujang... tak mo tak mo... be gud ok... and bodi!!!! pllsss be strong...jangan la dok nak mabuk teruk2... tuk buke tak ada masalah kot... bazar banyakkan??? Sahur je... ermmmm.... pikir2 menu apa nak buat...
Last week beli serunding daging kat Terengganu... boleh jugak buat stok tuk sahur nanti...
The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

9 comments:

Mya said...

alahai.. so sweet zamani..

takpe cida, slow2. tgk keadaan mcm mana kan.. :)

lidasyah said...

baiknya en zamani ni.. proud of you la...

cida, beruntungnya ... bertuah badan.. semangat la camtu kalau hubby turut support camni...

Hasra_Razali said...

Insya Allah...boleh puasa..jgn set dulu dlm mind tu ckp tak leh..cuba dulu, cm ckp ur husband, try dulu, kalau dh tak leh, tak per la..berbuka..mak aku dulu lagi la...bersalin kan aku 2hari b4 ramadhan..

Farah said...

hahaha saya mcm kenal je ayat2 tu...bln pose last year byk kantoi jugak sbb mabuk haha husband ckp takyahla pose kalau tak larat..pastu kunun nak teman jugak la ganti pose sesama hahaha

but actually tak merbahaya pon puasa time pregnant..yg penting kite bersahur..tp kalau mabuk dah muntah..takleh nak wat ape la kan..

Suki Cida said...

MYA
thanks yah mya... doa la semoga leh puasa sebulan terus

Lidasyah
harap sangat la ida... heheheh jangan dia cakap je... harus ku smack down dia!

Hasra
alah macam ko tak kenal aku... juara pikir bukan2... belum apa-apa dah gelabah... tapi tu la insya Allah

Farah
hahaha suami lain2 kan...tak pa la doa2 la kalau dia nak meneman... dia tak ikut puasa sama pun tak jadi masalah... janji dia sokong... itu je penting

ღ lie _nurulz ღ said...

kak,nurul masa yg 2nd tu sebulan tinggal..hr pertama pose lak tu bersalinnya...
nak ganti mak aiii...tuhan je yg tahu..kali ni bulan posa gak kuar bbnya..
oh tuhan,kuatkn la semangatku nak ganti posa nnt..

tp akak untung taw,asben support gitu..bertuah dpt suami gitu..

ala sahur nnt senang je..kalo nurul stok telur masin tu kena sentiasa ada kat rumh time posa..hihiii...
nak kuah2 kan..sawi ke,kobis ke buat sayur air..uh senang nya..heheh
gud luck ye msk utk sahur nnt...;p

nasaoji said...

hehe,,senyum den baco..;p

asben kt pun tak leh mkn tak dak kuah....;p

NeenaAnuar said...

hah! sama lar si nuar pun before kawin dgn ku memang seleranyer berkuah.. daku pulak suka lauk2 yg kekeringann... tak suka kuah2.. maka lepas berkahwin dgn ku... dia pun dah suka kekeringan jugak.. tapi biler rasa nak berkuah... dia bantai tuang kicap sampai banjir pinggan dia... hahahaha.. sila tahu laki ku itu sgt suka akan kicap lemak manis cap habbal! hehehehe...

Suki Cida said...

nuruz
masalah abang zamani tak makan benda2 masin... ikan masin telor asin makan tapi bukan fav... erm sup sayur? ok jugak... senang jugakkkan? heheheh

nasaoji
ha! asal eh???? kering la sedap kan kan kan?

Neena
ha nuar dengan zamani leh satu umah... ku ketentionan... kalau cida semua bedal tak heran sangat kuah... janji sodap... ni tak... tak tahan boleh cakap mati tercekik tak ada kuah... ohhhh zamani pun makan harus ada kicap... hahahah