Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, August 3, 2009

Special dady K 3rd To My Dear Friend


Hati aku sangat2 gumbira semalam... aku rasa berita yang aku dengar tu sangat bermakna, dan hadiah paling berharga sangat buat aku sebenarnya... tak tergambar rasa gumbira hati, sampai aku rasa nak jumpa je kawan aku ni tuk peluk dia, sbb im happy for her... that y terdetik nak buat entry ni sbb dalam dia happy, dia still rasa takut sbb aku sendiri tak sangka benda ni berlaku... apa lagi diakan?Tapi aku faham apa dia rasa... ini yang aku rasa 6 bulan lepas.... when Zamani proposed me dua minggu lepas kami kenal...

That time aku tertanya... betul ke Zamani ni chinta sama aku? atau nak gunekan aku tuk lupakan seseorg... soalan2 tu tak lari... selalu aku beria2 cakap, siapa je pinang aku, aku terima... tak kisah rupa dan harta yang dia ada... bagi aku solat cukup, amal baik, ada budi pekerti, pandai jaga hati aku dan family ku, cukup buat aku terima... so aku nekad terima Zamani...lebih kuat bila dia bawak jumpa family dia... 1 jan 2009 takkan aku lupa, saat aku rasa happy sangat jumpa family Zamani... mak dengan abak yang dlm otak aku waktu tu pikir tak akan terima aku sbb mesti la sebagai parent diaorg takut anak dia buat keputusan terburu2...

And now, masa dia pulak... im happy for her... dont wory dear...apa yang kau rasa tu normal... punya la tiap hari dia luah kan perasaan dia, dan akhirnya dia tak la bertepuk sebelah tangan... tiap hari ni YM dengan dia gosip tak suda... dua2 veranggankan? dia berangan je udah la... dengan teman2 sekali veranggan... ahak! tapi dalam masa yang sama, aku pun jadi takut sebenarnya, keep ingatkan dia, jangan terlalu excited takut dia yang jatuh kalau tak jadi...

But yesterday, aku yang paling happy...menyumpah2 aku kat ko kawan bila aku call nak bagi tahu berita gumbira kau lak tak angkat fon...

And im happy bila dia cakap dia nak balik kampung tuk bagi tahu mak dia apa yang berlaku... well kalau riaksi mak ko terkejut, tu normal... mak aku pun gitu memula... suruh pikir sehabis boleh... tapi bila itu jodo ko, ko akan rasa yakin dengan sendiri... trust me... me and zamani been tru that before...

Buang dia yang susahkan kita... cukup2 la siksa dan sengsara yang dia tunjukkan sepanjang dia dengan kita... moved on dan cari la kebahagian itu... tak kenal maka tak cinta...best bercinta lepas kawin ni... ko boleh buat apa sahaja bersama... ko boleh kongsi semuanya sama... apa yang penting??? KERJASAMA??? wakakaka...

Nak cari jodo, carilah mereka yang dr keluarga yang baik2... solat terjaga, anak2 tak terbuang, sbb semua tu mencirikan keluarga bahagia... and kau akan selesa dengan pasangan kau... tuk pengetahuan korang, aku sikit pun tak rasa takut terabai sbb mertua aku sangat baik... kira kalau apa-apa berlaku antara aku dengan zamani, aku masih ada mereka tuk bergantung. Sila tahu perempuan susah sikit yer... bila dah kawin, mak ayah tak boleh masuk campur... dia menjadi milik si suami dan keluarga. Harus ingat tu... bila mak ayah perempuan kalau masuk campur, itu la berlaku perceraian, rumahtangga tak aman. Kalau zamani buat hal pun aku tahu mak dengan abak will be on my side... itu kalau aku baik, zamani yang buat hal... hahaha kalau aku buat hal... mampus ko lakan... kih kih kih... sbb tu la restu ibu bapa tu penting... pengalaman mengajar aku... restu mak sangat2 penting... sbb tu dulu aku ada bagi tahu zamani, kalau mak atau ayah dia tak leh nak terima aku, aku takkan paksa sbb aku sendiri tak nak hidup bermasam muke dengan keluarga suami... anak2 pun jadi mangsa hanya sbb ibu bapa bukan menantu pilihan...

Tapi Alhamdulilla aku bersyukur sangat dengan apa yang aku kecapi sekarang... cume satu nasihat aku, kawan ku... (aku tak sabar tul nak announce nama minah ni tau)! kalau jadi apa yang di rancang, jangan cepat melatah dengan apa yang ko akan tempuh bila di alam perkahwinan... secara adilnya, Tuhan permudahkan jodo tu tuk kita, tak sempurna rumahtangga tu kalau sentiasa aman tanpa gangguan... aku rasa ko pun tahu apa yang aku lalui lately? Tapi macam ko ajar aku, percaya pada suami... buruk2 dia pun suami kita... dan kau jugak tak akan terkecuali di uji...

Aku tak paksa kau terima dia... but gunekan masa ni tuk kenal dia lebih rapat lagi... hapuskan duka dengan air mata kau, sbb Allah dah mula membukak jalan tuk kau sahabat tuk meniti jalan bahagia... Tuhan mendengar kalau kita benar2 iklas. Kan aku dah cakap... kau akan rasa tenang satu hari nanti... dan kau akan kecapi bahagia... tapi ingat teruskan istikarah, kerja baik ni, lets Allah leads our way... berkat sikit rumahtangga tu... kalau ada benda buruk yang jadi pun kita redha, tak la kita salahkan sesiapa... tul tak?

Dulu aku pernah pasang angan2 tuk cari suami yang kaya... tapi semua tu tak gune kalau diri tak bahagia... Zamani suami yang baik... penyayang... dan aku bahagia sangat dengan dia... so... pilihan di tangan kau... kalau ko dah ready... aku lak tak sabar nak temankan ko SHOPPING!!!!!! wakakakaka... over sudah!

Motip gambar??? suke gambar si drawish ni... comel kan sayang * wink wink kat Zamani*
Heheh sori eh Hasra... mesti org ingat ko... ko dengan Fifi tak ada apa-apa ka??? lariksssss


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

10 comments:

fealize_eleanoer said...

tahniah hasra..**in advance** wink wink!

Che Ta said...

wahh bukan hasrafie ke wakakakaa!!!
terbeliyak mata kujap tadi
err kalau ye pun apa salahnya kan sanding pun dah sudah, hehe

Fie, amponnnn....!!!

NeenaAnuar said...

Errrmmm.. rasanyer mcm ku dah boleh hidu2 larrr... sapakah wanita yg bertuaahh ituu... huhuhu...
Apa punn... memang sesuaiiiiiiii....

Hasra_Razali said...

Hishhh ada je org nk ambik gmbr akukan, aku saje je nk lepak duk kt atas kerusi ko tu kan...haha..

yup..darwisy sgt comey dn sgt baik budak nya..mummy dia blik kul 12 malam pn, maintain....:-) apa pn kesimpulan dr entry ko ni...JODOH, PERTEMUAN hanya lah ditangan NYA...:-) Semoga kita semua tabah menghadapi dugaan drNYA...amiin

mai said...

ehem..ehemm ..ehemm..
sila beri kebenaran pd me utk umumkan..hehe

Singnals3 said...

Tahniah harsa...in advnace ... wink wink!!




Get More Details

Singnals3 said...

Hishhh ada je org nk ambik gmbr akukan, aku saje je nk lepak duk kt atas kerusi ko tu kan..



Get More Details

Precious said...

Waa ... panjangnya n3. Bercakap melalui pengalaman,kan! Kunci kebahagiaan ialah kesabaran ..

Anonymous said...

congrats hasra! cida, ko mmg matchmaker unggul! cepat benor...
-ZY

Deqna said...

sape lagi ni..ni tak lain tak bukan cik hasra kita lah ni kot....