Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, September 19, 2009

Laporan Pra Raya

Chewahhhh... bunyik mcm syok ooooo.... idoklah teman happy sbb kat sini ada line celcom... i like... senang ku bersiaran langsung membuat liputan (statement MIL) ngeh ngeh ngeh...

Well after 29 years... baru jejak kaki ke Kedah, bole??? Eh pernah la holiday dengan family kat langkawi...heheheh lupo lak... tapi gua tak ambik port... yang aku tahu aku nak ke Langkawi itu je... so this is my first raya with Husband and In law... dan first raya jugak aku raya tanpa ibu dengan ayah... sob sob sob... poyo... kang raya ke tiga balik ler jumpa... haisemen....

Semalam balik kerja kul 4.00... laki ku tak kerja, tapi gagal mengambil aku tepat pada waktunya... dalah teman kebosanan nak balik umah secepat mungkin... dia lagi lambat... nasib baik alasan mung lewat sbb basuh baju... kalau ko jawab main game... harus ko abang Jamani!

Sampai umah packing apa yang patut... hantar Zazu and Pumba kat Vet, than Zazzzzzzzzz ke umah MIL... laki aku bawak kereta laju giler sbb dah nak masuk waktu buke... nasib baik sompat.

Lepas buke kita org gi Jusco... MIL nak cari barang tapi nan ado... punyalah ketat mata aku nak bukak... sampai umah je tido sat sementara tunggu abak balik dari terawih...

Kul 12 kami memulakan perjalanan... haiyooooo...jam yang sangat2 teruk ok... akak dengan ijat dah pengsan da kat belakang... tapi mmg dr Rawang sampai la ke Perak, mmg jam... semua pakat balik kampung... bayang kan.... tutup mata dan bayangkan... dr Rawang ke Simpang Pulai, 4 jam bole??? Sahur kat sana... aku pisat2 bangun ingatkan dah jejak kaki kat Kedah... tanya Zamani, dia kata masih kat Perak... apakahhhhhhh????



Punyalah banyak umat kat semua RnR... sedis aku... nak gi toilet pun berebut... hangin satu badan...



Tempat mmg penuh gilozzz... akhirnya kami berkelah kat tepi kereta... Menu sahur hari ni ialah nasi tomato, eh??? heheh ku tahu makan jo... kah kah kah... hawau you cida! Bikin malu je... tapi mmg layan la... sian aku teringin nak makan paru... tapi kata org tua, mengandung tak elok makan organ binatang... sbb apa??? acik tak tahu... acik hanya menurut perintah... Paru oh paru... sob sob... Encik Zamani bertindak kejam terhadap biniknya... langsung tak kasi chan oooo...bencik! bencik! * hentak kepala kat dinding... dush dush*

Ush siapa gadis di sebelah MIL aku tu??? *Tanya dengan muke velagak*... Gadis ke pun??? wakakak....

Yahhhh tu dia! Exclusive tuk kalian semua... Si Cida sudah insap ka???? Amacam??? Mengancam tak mak dugung??? mak DUYUNG!

Kih kih kih... sedap melayan ayam masak merah mak... arggg nak lagi! nak lagi! *hentak2 kaki*

Suami ku haruslahkan menemani biniknya... posing... jangan tak posing... thanks Ijat for taking our pic... muahahaha...

Actually aku pakai tudung sbb nak balik kampung Zamani, yer la jaga la sikit maruah air muke suami and in law kan... takkan nak terdedah sana sini... tak kisah la yang nak kata aku plastik ka apa... yang pasti aku hanya nak menjaga hati suami dan menghormati permintaan dia tuk pakai tudung waktu kat kampung dia... mana tahu lepas ni terbuke ati aku nak pakai tudungkan? Korang pun doakan la... benda baik ni nak buat ni perlulah mendapat sokongan...

Aku paling lambat makan... cis! ni gara2 tak tahan nak terkucil la ni... ramai giler org kat toilet... aku dtg semua dah nak habis makan... terkial2 aku... Zamani dengan kembar dia sesi halau nyamuk... tapi malas nak ambik sesi halau nyamuk tu... hahahah... penting ke pun??? Penting ke tak sempat snap??? hahahah... ni pun hasil sumbangan kerja si Ijat... lepas isap rokok, haruslah minum milo bagi segar sikit mata dan badan... kan kan kan???

Lepas makan, kami meneruskan perjalanan...aku mmg tido je lepas tu... penat siot! Bangun2 habis tudung ke mana aku ke mana... kaber kaber cepat... sebelum org lain nampak muke ko buruk! wakakak...

Ok... itu je laporan ari ni...jap lagi ku sambung lak pasal homestay yang mak abak ambik ni ok... lah ni aku nak mandi... penat... pastu nak tido...

Laki aku sekarang dah selamat dah berlayar ke alam mimpi... che! tak ajak dinda pun... dengkuran kanda satu kampung boleh dengar ok...

Kih kih kih... aku nak mandi... lepas tu join Zamani tido... hahaha aku jeles dia kuak lentang sorang2 atas katil... mana leh jadi... kang lepas bangun aku uphate ok... eh uphate lak... update... chow!

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Hasra_Razali said...

Rawang-Gopeng 4 jam??!! huhuhu....mmg kejung kaki la duduk..usah kan yg drive, yang duk dlm keta pn smua sama kejung ek..aku jugak sedap tidur tak hingat dunia..ahaks..!

Awien Ghazi said...

cida...
..u didn't show your tummy :(... tiap kali buka nak gak tgk cida the latest with baby inside... update ler sini satu ;)

selamat hari raya...

Cik Wanie said...

Mak ai lamanya stuck dari Rawang - Gopeng sampai 4 jam....Blh krem kaki,
hik hik hik...

Apapun alhamdullilah dah selamat sampai dah kan di Alor Star:)

Suki Cida said...

Hasra
tau tak pa... teleng kepala aku dlm kereta...

Awien
alah awien..nak sangat tunjuk, tapi bila ambik gambar bukan nampak sangat... jangan risau ok... kalau dia dah nampak i will show... heheh

Cik wanie
Ya alhamdulilla... thanks... selamat hari raya to u to darling

NeenaAnuar said...

gilerrr arrr rawang gopeng 4 jam... neena balik awal pagi sabtu tu ok lagi lar jalan tak teruk sgt.. still moving but slow lar...

but memang happening bersahur tepi lebuhraya!