Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, October 7, 2009

Ari ni aku luper diri

Ari ni aku luper diri... pagi ni temankan zamani sarapan... aku tak tahan godaan...bukan godaan laki aku... korang ni... godaan roti telur mak ar... konon nak kawal satu je makan, than stop, ku sebat 3 keping... than hentam nestum...




Sampai opis ku ingat kenyang... tetiba lapar... turun beli tosei... kul 11 lebih....minum annum, makan calsium sbb aku dah rasa kaki aku cramp... since aku tak leh nak minum sembarang sbb kencing manis.



Lunch makan... ambik suku je... sayur kobis goreng, always be my favkan... lebih dari nasik... than ayam goreng cili padi... perh...ikan masin pembuka selera... lepas makan minum tea herba yang mak bagi tu...



Petang lapar lagi ulozzzz... aku beli betik... sbb aku tahu kalau aku ambik ubat iron ni, aku akan kena sembelit lagi... adehhhh macam2kan??? Tapi macam mak cakap kata aku semalam, semua tu akan hilang bila tengok anak yang kita kandung berada di depan mata kita...semua sakit hilang... dan hanya di pikiran seorg ibu anak...anak... anak...



Aku leh rasa benda tu... frust every time gi check up tak pernahnya doktor nak puji aku ok semua... ada je kurang... ada je tak kena... but tengok baby gerak2 dlm perut... dengar degupan jantung dia... melihat wajah suami tersenyum teruja... aku sanggup memikul bebanan dan risiko itu hanya tuk melihat anak aku sihat, suami ku tersenyum bangga...



Dan kesan dr banyak makan, aku nak jalan punya la sakit... bole??? rasa macam ada air bergelodak dlm perut... jalan pun dah seslow da... haizzzz.... tak pa... 4 bulan je lagi... tabah dan sabarlah cida oiiiii...



Hubby sms, still kat Kangar... lepas tu baru gerak balik... nampaknya malam la tu sampai... miss him la pulak... nasib dia tak tido sana... apa pun dia akan balik jugak ari ni... waaaa semangat la ibu dengar...



~Abak rindu ibu dan baby... insya Allah abak balik malam ni ok... {love sign}~



Ibu dengan baby menari hungga! hungga! we'll wait...


Gambar terbaru ku... ok sudah nampak kah perut ku yang cumil itu????






The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

12 comments:

Wahidah said...

alahai sweetnya cida ngan preggy dress tu..so comey la...huhuhu..

kencing manis time pregnant eik..control mkn taw..:)

tengkujuh said...

comey nye akak!!!!

Haneem said...

cateknye sis.
dah nampak perut comel :)

Suki Cida said...

wahidah
hahha cumel ke??? aah la kena control sangat makan...

Tengkujuh
hahha tq yang...

Haneem
aah dah lima bulan dah... so dah nampak perut...

hani said...

kak cida...
abg zamani ada kat perlis????..huhu..sy kan org perlis..tetiba terkejut lak..haha..semalam seharian sy kat Kangar..hihi..

nway, sweet la kak cida pakai preggy dress tu..:)

chempaka said...

wahhhhh!!! cute... jom wat scan 3D nak?

chempaka said...

Ooo...sorry! nak buat dah yer... teruja lebih plak mama ni...hehehe!

Suki Cida said...

hani
hahah kalau akak tahu suruh awak spy on him... hehehe...

Chempaka
18 ni saya buat... saya pun tak saba nak tengok baby... jom jom... awak dah buat ka??? update la kat blog awak...

LubLy said...

hotttttttttt maaammaaaa la u sissss

Suki Cida said...

lubly
thanks darling... hot ke piza???

NeenaAnuar said...

alalalala.... cumeeyyy nyerrr... cam ade ura2 nak dpt baby girl jer yek coz cida pakai dress warna pink! hihi...

Suki Cida said...

neena
hahahah gurl pun ok jugak... boleh ku modelkan anak ku sendirikan???