Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, October 12, 2009

Pertama kali ke umah Biras and BIL

Cerita last 2 week... tapi nak jugak cerita... hehehe...2 minggu lepas mak buat makan2, aku tak update sbb tak ada gambar...hampeh... so cerita tu terpaksa la akak skip naaaaa....


Tapi ahad 2 minggu lepas, buat pertama kalinya aku gi umah BiL aku Mr ana dengan che ta tu la... Mesti korang tertanya... awat aku panggil BIL aku MR ana sedangkan ada 4 org MR Anakan??? dah tu dia je yag comercialkan nama dia MR Ana, yang lain ambik nama sendirikan... so kita panggillah Mr Ana... so jangan confuse yer... Sebut Mr Ana, korang ingat Che Ta iyo?



Tak ada rancangan pun nak gi umah diorg... aku ada la tanya Zamani, how far umah dia compare to us kat Klang ni... Zamani cakap Klang lagi dekat... mmg jauh jugak la... mak tetiba tanya aku nak gi tak... aku ok je... dengan berbaju T shirt dan seluar track, aku beraya umah org... tak sopan... heheh umah aku dengan Zamani??? erkkkk jangan la terjah macam tu yer... kot yer pun bagi la notis... mak buyung nak jalan pun tak larat... kang paling tak pun oder je kat kedai dopan tu ha!



Baru sampai kat umah mereka... snap dlam kereta...

Haaaa baru nampak!


Actually gambar tak banyak la... kemalasan lak nak jadi blogger... umah org tu... ko nak snap... Che ta tak bertudung so tak leh masuk blog... Mr Ana memalu kucing... dok gerak2... hahahah susah ku nak jalankan kewajipan aku... PA aku si Aisyah bz jadi tour guide... banyak cerita... gamba di ambik pun afew yang tak ada kena mengena... wakakak...


Gambar kegegaran... MR ana memalu... time ni tengah buat air kot... tak mo la gangu...kang ilang skill buat air... heheheh... oklah kan ada ni... janji ado dr nan ado...

Ni dr tangan blogger kecik kita Che aisyah... 2 gambar je dia snap... sbb sampai2 je, macam2 dia nak aku buat... nak mandikan dia, bule??? Alamak kalau umah tok mama ok la... malu la mak long...

Aliya yang baru bangun dr tido... nak kat mak su je... tak mo kat mak long...


Solat magrib kat umah Che ta... than turun makan malam... wahhhh nasik tomato ( i guess) dengan ayam masak merah... very the sedap... sepantas kilat diorg masak... aik boleh bukak kedai ni... ehem ehem... Mr Ana cakap nasik lembik... mak agree... tapi aku yang tak tahu apa-apa melainkan makan, tarammm je... janji tak sakit perut sudah...kira lulus...


Terkebil2 suami aku... ayang tahun ni tak leh buat open house eh??? erkkk erkkk erkkk.... next year baby... after bersalin aku nekat la nak masak... actually dah boleh dah masak... tapi balik kerja je pukul berapa dahkan???


Aku sian dengan laki aku... tak semegah je sejak kawin ni... sama je makan luar....nak makan best sikit makan umah mak... sob sob sob... taklah aku kata aku masak sedap, but at least belajar sikit2 lelama jadi terorkan? buat air pun dah buat sendiri... sarapan pun sarapan luar je... dulu rajin la goreng nasik tuk dia, nuget paling bangsat pun... now???


Tempoh 4 bulan sepatutnya dah lepas, dah sihat da... tapi tak jugak... badan asik letih dan sakit2 je... tu pun aku paksa diri tuk gosok baju...kesedapan tiap minggu dia yang basuh baju tuk binik dia... sian suami aku... gosok baju pun nak suruh dia ke? Dia ok je... Zamani kan suka manjakan binik dia lebih2...


Badan ni pun manja... tak mo ikutkan takut lak jadi apa-apa yang aku sendiri menyesal nanti... nak tak nak kalau rasa tak sedap je, aku tak berani nak gerak... naik tangga pun org eskot... baikkan suami saya... sedih je rasa... bila dia tido, aku rasa sedih sangat... im not a perfect wife... tugas sebagai isteri menjaga makan minum suami... aku tahu sekarang aku tak lagi offer buat air malam2 waktu tengok TV... aku tak goreng keropok ke, nuget ke tuk dia lagi... sbb setiap kali balik kerja, badan aku dah tak sedap dan tak selesa...


Apa pun, Zamani tetap suami yang penyabar... thank you darling...


Apa daaaa simpang lak cerita... tapi masakan diorg mmg best la... uhuhuhu... cume beta yang kena control makan... kalau idok mmg tambah buat kali ke dua...


Aisyah lak mud tak ada... mmg dia menyumpah mak long sebakul... mak long ni semua tak nak... dia nak aku buatkan dia susu, mandikan dia... alamak yang... tak syok la sbb ni umah Aisyah... takat susu mak long bule la buat... mandi sori naaaa....



Member terus naik hangin... aku ambik gambar dia pun, dia cakap tak payah!!!! Aisyah tak mo!!! Aisyah nak mak long mandikan... eheheheh... last2??? Tok mama turun padang... nak tak nak senyap la...


Anyway tak kesempatan ucap terima kasih kat Mr Ana and Che ta... ok insya Allah, next raya, kalau ku dah yakin nak memjamu org, aku buat open house ok! Heheheh... Zamani buat muke... iyo la binik ku... ku tunggu... jangan youuuuu... tuk u je, i sanggup bersakit sekarang... apa la sangat kalau terkena percikkan minyak tukan??? wakakka....


Statment isteri yang soleha konon... konon je laaaa.... wakakakak...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

6 comments:

Che Ta said...

wahhh malu den!!! rumah ku yg 'takde barang' tu pun sepah mcm pasar malam je! nasib baik byk 'stor' hahaha
masak pun semua instant je haha
nasib baik rempah sumer dah ada, siap masuk dlm piyuk je
nnt ku udah ada rumah proper ku wat open house hari2 ya! tp kalau tak reti2 nk balik (bak kata fifi kalau rumahku cantik mcm dlm paper itu hari, hari2 dia nk lepak situ hehe) ku buat open hose buleh? wakakakaa

Suki Cida said...

che ta
Oklah tu... murah ku bukan takat tak ada barang, barang ku lagi bersepah2... muahaha... amboii statement afifi... meh sini kang dia kawin, kita buat kemah kat dlm umah dia nak??? request baik nampak... actually oklah jugak sbb Ta ada anak kecik... barang banyak menyemak je... tu pasu bunga dengan frame umah mak tu pecah bukan sbb cucu main, anak sulung dok main kejar dengan kucing... wakakak lagi burukkan??? anyway kalau dekat mmg ku lepak umah u sama ada suke atau tak... hahah bule??

Che Ta said...

haaa buleh.. bulehh
kita main masak2 nak?
haha

Suki Cida said...

che ta
hahah ok jerk....

Auntie said...

Ermm....bila nk rasa NASI TOMATO che ta ni ek? hehehe...

Che Ta said...

yo lah nasi tomatoo..
ku buat nasi kuzi tu sebenaunyer..(nmpk sgt tak jadi kan haha)
so nk nasi tomato kalu, kena buat nasi hujan panas ler kot? haha