Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, October 12, 2009

Wedding @ Kelab golf

PIL menerima undangan jemputan kawin kat kelab golf... so mcm biasa MIL aku lebih suka kalau semua anak2 dan cucu ikut serta... dua minggu sblm wedding mak dengan abak dah kuarkan notis secara lisan pada anak dan menantu... aku ni bila dah dengar wedding kat kelab golf, ku dah set dlm otak nak pakai baju lip lap...idok la suami teman malu, ate bini diakan perut dah membulats... walaupun membulat, elok la sikit pakaian tu, jadi suami dok megah je isteri kat tepi, kan??


Dalam otak teringat Pidah... adik beta yang up to date tu... baju ke hotel semua mmg dia ada... maklumlah org kerja bank... heheh (Statment nenek aku)... dan bonusnya diakan dah besau sikit, so baju dia tak ada masalah nak pinjam...

Aku call dia...

"Ngah... pinjam baju ko merah tu..."

"Bole... tapi ada kat dobi... dry clean... nak gi mana mak long nak glam ni???"

"Yo la... ko faham2 je la... aku kan dah besar... mana muat baju aku yang lain?? Nak gi wedding kat club golf bangi..."

"Hahaha, nak gi kelab golf, ko pakai la baju org main golf...apa barang pakai baju glam glam"

Choiiii... last2 bukak almari adalah baju satu... very the jarang gitu... boleh je nak pakai, kain pun sbb dia ikat, so tak jadi masalah... try try muat... walaupun sendat ku paksa jugak... tapi sbb akukan dah jadi muslimah... ahak! nak pakai jarang2... kena sambar petir baru tahu... lagi pun suami aku bila cakap jarang je, mata dia dah mule membulat... sepantas kilat beli inner dan tudung kaler coklat ok...

So lepas magrib kami semua bertolak ke sana... me and En suami berbaju Coklat... heheh nak sehati sejiwa jugak...

Sampai kat sana, family kami je aku rasa berpakaian proper MELAYU... bak kata che ta... tak habaq nak pakai macam ni, kalau habaq kita pun boleh pakai macam ni...betul betul betul...


Tapi ku bukan nak kondem majlis org... tak baik... minta maaf terlebih dulu kat mak and abak... ampun eh mak abak... tapi tah la... ku rasa majlis ni sesuatu... sbb masuk je kelab golf tu, mak ayah pengantin tunggu depan pintu... with pengantin lelaki yang segak bertanjak, berbaju melayu... kalau tanpa pengantin lelaki, ku mmg tak tahu tu mak pengantin ok... very the sosial... heheheh oppssssss sempoi la... bapak pengantin ber t-shirt, mak pengantin berkemeja... rasa mak dengan abak lagi glammmm... heheheh... warna baju sepasang... abak lengkap berbaju melayu... tapi majlis orgkan... apa nak kata...

Penyambut2 tetamu... mak aiiii mmg super duper cun la... anak2 dara semua... tapi syang buat tak nampak aku dengan Che ta... kami tau kami pun cunnnnn... can che ta???? simple semua... ada baju evening... ada berseluar... aku confuse... apakah wedding melayu sekarang sudah berubah? Ermmm make up semua mmg cantik la... kalah model... tapi me and che ta, tak kisah... sbb kami tahu taste MR Ana dengan abang Jamani ai yang biasa2 je... Fifi yang single (yer ke???) gelak sakan kutuk tak hengat minah2 tu...ker the 4 AnaS nak ambik ati je ni??? mata still tajam menikam pandang2 meja sebelah nunnnnn....

Lihat je mata mereka... wahhh terpegung habislah???

Actually Fifi dengan Zamani sibuk perhatikan dua org ni.. berpakaian evening dreess.... mmg memukaula... tapi heheh Zamani cakap kat aku..

Yang tengok tu... yang baju ijau tu make up dia macam pondan... lepas tu dia dengan yang lain gelak ramai2... cheh... suci je statement suami ku... jangan termimpi2 perempuan tu dah yer... ishhh mulut abak ni celupar, kan baby???? kan bini mengandung... lupa suda ka??? Tah la yer, since aku kenal Zamani, dia lebih senang aku tanpa make up... akakkan natural beauty tak perlu peralatan tuk bantu cantik... hahahah statment tak bole bla... sila muntah...

Nampak tak dua perempuan tu??? Siap berbunga you.. i like...

See mata laki aku... wakakak ampunnn baby... heheh sajekan aku cari pasal... haiyak dush dush... anyway jangan lak nak salahkan suami saya gatal... anda yang berpakaian menjolok mata... patutnya itu la tujuan utamakan pada mereka yang berpakaian seksi? Kalau dah terdedah sana sini, kuar statment eeee lelaki ni gatal la bla...bla... salah siapa? Ok aku cakap mcm ni sbb aku tak suke statment tu... dulu mak cik pun terdedah sana sini...tanya je abang Jamani ai, nasib time kita bertunang dan bercinta dia tahan nafsu dia... wakakaka... ampunnn sayang... Mak cik suke je org pandang, sbb tu la tujuan org pakai pakaian seksikan? Org pandang makna kita tahu kita cantik... betul tak? so kalau nak jasi seksi, terima je... tak yah cakap eee jantan ni jahat ke apa... sendiri berani buat, sendiri nak malu2... ok jangan marah eh kalau ada yang terasa...


Tetamu yang datang... actually makanan pun very limited... tak puas ati tul... sbb??? wedding aku dulu, aku rasa puas tetamu makan dengan kuih bagai... bukan nak kondem, tapi aku rasa sewa kat situ je dah beribukan? Apa la sangat kalau buat kat kampung pengantin tu... nampak exlusive wei...padahal murah je... hehehe... makanan dia sangat limited... yang tak best, ada lak org cedokkan nasik and lauk... makan takat tu je la nak oiiii... kuih pun agar2... dua kaler... bukan dua rasa yer... heheheh...
*Harus aku mati kena tembak ni... banyak bunyik la....*


Dalam pukul 9, pengantin berarak... sama padan... hansem dan lawa... dengar kata, lelaki pilot dan perempuan pramugari... mmg lawa la... tak di nafikan...

And pengapit dia super duper lawa... ok make up yang bagus... adik pengantin perempuan kot...

Majlis makan beradap siap ada tarian melayu... kenapa time aku nan ado??? whyyyy!!!!!

Aliya suke oooo tarian klassic melayu ni... tak pa... tok mama juara dulu, kang dah pandai berlari minta tok mama ajar Aliya ok... mak long pun leh join... mau Zamani sepuk aku... apa ke hal bini aku ni??? Jangan memain dengan mak mertua saya...*muke ku velagak*

Tak baiknya aku... heheheh aku mengkritik majlis org... ni aku yang kritik... tak ada kena mengena dengan MIL dengan FIL aku... aku menantu tak kenang budi, dah cukup baik di bawak pastu nak kutuk lak... idoklah gitu... aku frust tengok majlis yang ku rasa mahal tempat sewa dia, tak secantik yang kita harapkan... ni yang nak promote kampung pengantin ni... well meh la aku promote kejap... korang yang tak ada buget tapi nak buat grand... boleh je buat kat situ... buat siang RM 28, malam RM 30... beza dua hinggit je... malam lagi nampak grand...
RM 30 satu kepala ok... ha ikut la korang nak jemput berapa tapi minimun jemputan 600 org sahaja... semua termasuk, dengan kad kawin, baner bagai... siap boleh tapau balik lagi ok... konsep kampung... cheh tak ada org nak kawin kat sana ke?? ari tu aku tak puas makan tau... tengok gambar mewahnya makanan kat kampung pengantin sediakan...
Oklah banyak sangat aku bebel... meh layan gambar je la... kiraorg mmg buat tempat tu tempat sendiri...


Mr Ana dengan Che ta... suami ai duduk jauh2... cheh!

Sesi mengkritik... ehheheh gurau je... tak mo... tak mo marah....

Kami....

Tok mama and aisyah... Aisyah very the hyper malam tu... siap menari2 lagikan... cute je...

Me and Che Ta... slim kan aku??? wakakaka... bulatsss pipi!

Mak su and Aliya...

Me and Ijat
Me and Hubby... mata dia suke sangat merayap sana sinikan??? hanginnn beta!!!!

Me and Aisyah... time ni Aisyah tengok gambar dia, dia gelak... apa la mak long tak reti ambik gambar... aisss budak ni....gamba mak long ok je... heheheh...

Che ta and Aliya... taken by junior Che Aisyah

Aku nak jugak ambik gambar dengan suami ku... nak nak nak... hahahah giler kejam... maklumlah gambar bertudung sikit sangat... nak banyakkan... alasan alasan... habis org lain gedik ambik dengan suami sendiri... aku pun nak la...
Ok tu je laporan... jangan marah je, kalau ada yang terasa... sesungguhnya, Half blood Princess mulut very celupar... tak tahan tutup mata... hehehehe. Kalau yang mengenali ku, yang tengok aku sombong malam tu, maaflah... aku sebenarnya mmg gitu, 10 kali org buat muke ketat kat aku... aku lagi la ketatkan muke berpuluh2 kali... so sekali lagi maaf kalau ada keterlanjuran kata... atau pun sikap... aku tahu aku org baru dlm family En Anwar, but human, biasalah ada hati perasaan tuk menilai org, sama macam org menilai aku... wink wink...

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

Auntie said...

hahaha...padan la aku dgr ada "org" komen malam tu..."majlis along and kak long dulu lagi meriah"
Ghuper nyer gini citer nyer..hehe..
Tapi tak leh handle ayat Fida...pakai la baju tshirt golf ajer..hahaha....

Suki Cida said...

auntie...
siapa ko??? hahahah iyo iyo ku kenal mung... Gurlperen en Afifi... tu pasal...majlis ku lagi meriah... vedio dah siapa, mau tengok ka?? adik aku kan tiga suku... tak yah layan dia

Auntie Acu said...

Hahaha..kenai tak per..
Weyy mesti ar nk tgk...aku yg tak sabar nk tgk...dh dpt ni habaq mai tau..aku nk tgk..hehehe...leh cetak rompak tak? :-))

Suki Cida said...

auntie acu
hahah boleh saja... CD sila beli...ahahaha

Deqna said...

hahahaha

shah selalu kata.. pandangan pertama tu rezeki.. pandangan kedua tu berdosa... hahahaha