Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, October 5, 2009

Terpaksa akur

Erm... agak pelik... tapi what to do... ku berulang kali bangkang tapi dia still nak jugak... anyway baby ni anak dia jugakkan...
Nama dah siap pilih... apa yang korg nampak tu just nama depan.Confirm2 nama tukan yang di sebut... yang belakang perhiasan dlm IC... kalau anak aku exam nanti sila marah bapak dia sbb bagi nama panjang sangat... plus nama bapak dia aku rasa silap2 boleh tulis satu kertas...

Org kata tak elok kalau kita happy sangat... tapi tah sebelum kawin lagi aku suke veranggan letak nama anak sendiri... lepas tu satu2 nama org kebas... kih kih kih...

Agreement kalau anak lelaki dia yang pilih nama...kalau anak perempuan aku yang pilih nama... so kindda oklahkan... aku siang2 dah pilih nama... nama2 baby perempuan ni sedap2 dan banyak pilihan... so yang lelaki biarlah abak dia yang pilihkan...

Adakah aku riak sekarang? Erm i just share apa yang kitaorg bincang la... sepatutnya announce di buat tahun depan bila nak dah bersalin nanti... tapi bual pasal aku dengan Zamani pun bosan jugak... baby pun nak cerita dia di abadikan kat sini...hahah poyo statement ibunda...

Spelling nama akan di tentukan, ni spelling sedap telinga...

Kalau perempuan aku dah pilih nama Arrysah Zulaika... kalau lelaki, aku prefer Arman... ni pun Zamani bari option, nak Arman or Arryan... sbb aku pikir Arryan bunyik lebih kurang Rayyankan? Tetiba Zamani cakap dia nak Aryyan... sbb kalau perempuan Arrysa so dekat tak jauh la Arryan tu...and last name for Arryan will be Zafarani... so Arryan Zafarani... ok jangan risau, jangan panic sbb nama2 tu ada makna... kitaorg dah check, cumenya ku tak ingat... nanti aku tengok balik ok?

Tetiba semalam dia nak tambah lak... cekik darah tul la... and can u imagine apa dia??? obses sangat ultraman... sampai nama anak pun nak abadikan jugak...

Nama penuh Arryan will be..... Arryan Tiga Zafarani bin Ana Norzamani... Hambik ko!!!!
Nama Penuh Aryysa will be.... Aryysa Dyna Zulaika binti Ana Norzamani...

Silap2 pendaftar negara ketuk kepala laki aku... wakakak... betapa panjangnya nama anak aku...

Yang Dyna tu sedap la jugak... yang Tiga tu... degil lak ku cakap tak ada makna la... dia menjawab pulak... aik tak tahu tiga apa? tiga tu no tiga... kalau tak faham jugak, meh i translate... tiga is three... kecik je aku pandang laki akukan...
Malas nak argue... ku cakap,

"Summit application kat mak dengan abak, they approve than i tak ada objection!" Wink wink kat mak abak...

Kalau tanya pakcik-pak cik dia lagi ku sakit hati...

Mohd Ace...
Mohd Jack...

Ijat nak kasi suggest nama anak perempuan akak??? kot2 nak letak

Siti Gaiya ke??? Wakakak giler kampung nama tu... hahaha...

Yang best semalam Zamani dah mula kasi anak dengar lagu Ultraman... tetiba aku terasa perut ku di cucuk2... mak! makin aktive dia gerak aku rasa... sampai aku rasa nak terkucil pung ada... must be he/she respond to that music la... apa pun aku tak lupa bagi baby dengar surah2 lukman, maryam dan yusof... selingan sementara tuk baby, tak salahkan???

Yang tak best ibu cakap mana tu sedap... tapi dia nak sebut pun terkial... last2 dia cakap

"Susah tul nak ingat nama anak ko ni... tak pa...senang je ingat tiga Zirafah...ibu leh ingat Arryan Tiga Zaifarani"

Nenek dia org pertama yang main2 tau nama cucu... waaa tak suke...

Cube korang tengok, telek gambar ni... apa yang hansem sangat?? menakutkan tak rupa org pun.


Elok la tu dr kanan ka kiri ke... Zamani, Azizi, Afifi dan Zawawie... the four brothers...

Gaya je lebih... cheh! kah kah kah... kutuk habis akukan??? lagi cute.......

Twinky winky (purple) - Zamani, Dipsy(Green) - Anyah, Lala (yellow) - Fifie, Pooh (Red) - Awie

Yang nikan??? ceria je... hahahah... the teletubbies... hahahah... ceria je... kan cumil kan????


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

12 comments:

Pnut said...

ahahahhaah lawak la zamani ni...
nak juga naka otromen..
mujur tak boh nama liverpool player ke hapa...

Fadhlina Budiman said...

wakakaka..best la layan otomen..zasssss..!

chempaka said...

hahahaha...lawak la cida! Layaannn...

Smlm kkite dah scan... baby tak kasik tunjuk laaa.... jom buat 3D nak??

Suki Cida said...

PNUT...
akak...kalau dia nak letak mohd fernando tores pun ok tau... semua kenal... tiga??? confirm org tanya satu dua mana??? sian anak kita kena gelak dengan kawan2...

Fadhlina
Hahah yer sila tahu... mencik...

Chempaka
Puan awak saya buat 3d scan on 18 ni... tak sabar...samalah baby saya pun tak mo tunjuk... apa sangat dia malu tah... jom jom kita gi sama2... heheheh nanti update pasal aby awak ok ;)

Sang Lelabah said...

Arryan Ziaul Haq,
Arryan Zahirul Haq,
Arryan Zuhaily,
Arryan Zamani,
Arryan Zawawi,
Arryan Zarif....
hehehehe...

Che Ta said...

Aryan Asmar taknak? haha

Suki Cida said...

sang lelabah
iyola abak oiiii, mana2 pun ok janji jangan la ada nama ultraman... ku tak sanggup nama anak kang di panggil macam kucing...

Che ta
hahahah we all nak A and Z ;) ikut bapak... Ana Zamani... uhuhuuhu... kena tukar sikit... Aryan Zamar... wahhh sesuka je...

NeenaAnuar said...

kalau isi borang... memang sah2 tak cukup column nak tulis nama penuh... hhihihihihi..

Che Ta said...

wahh.. abis, mama nye initial R nye letak kat ne?

Suki Cida said...

neena
tu pasal... selagi dakwat pen tak habis selagi tu la kot...

Che ta
Initial R terletak pada sebutannya... wakakak "R-risa" "R- yan"... hahah boleh di terima pakai tak?

Hasra_Razali said...

Kalau teletubbies tu cute2 la jugak tgk nyer..tang 4 brothers tu...pueh telek dah, tak tahu kt mana hensem nyer mereka..:-))

Tapi kan...sorry la ek..lawak ar nama bakal anak mu itu..tak leh tahan TIGA tu la..:-))

Suki Cida said...

hasra
tau tak pa... ko tak tengok pak cik mak cik dia panggil Dyna... mmg panggil kucing... :((