Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Sunday, November 29, 2009

Kasih Tercipta...

Today adalah 29 Nov... setahun bersamaan 365 hari aku kenal Zamani... muahahah... tetiba terharu ok... dan baru tersedar aku kawin dengan dia less than one year???? Meh ku recall balik bibit pertemuan dahulu...

Aku terlalu setia dengan seseorg... sampai tak pasti bila dan sampai bila nak berakhir... tapi time tu mmg nekad ar... kalau ada je org nak meminang... than aku on je... selamat jalan la romeo gitu... dan Allah memperkenankan doaku...

Pembaca setia konon dulu, baca blog senyap2... chewah baca blog aku tiap hari... and one day berani tegur saya di YM... heheh... itu la jodokan? Sbb YM aku pasword telah di pegang oleh ex aku... so nama-nama lelaki dlm YM tu sure kena delete oleh dia... hanya dia tak delete Zamani sbb nama Zamani Anakan??? Aku pun tak delete... dia berada dlm list YM aku for 4 month macam tu ar... tak delete pun... tak tahu kenapa eh... tapi aku tak ada la nak tegur dia ke apa ke... sbb ku rasa dia tengah setia dengan seseorg... hahahah

But one day dia tegur aku... we chat all day... sbb dia tak ada kerja kat DHL dulu... chat chat chat... for first time aku on YM 24 hours... sila percaya...hanya off line 10 minit... tu pun balik umah... wakakaka... lepas chat dengan dia, still on... dengan harapan besar dia terus YM...

Gila cinta la time tu... until on 28 Nov... aku minta putus dengan ex aku... heheheh... maklumla hati suda berkenan dengan org lain... yang lebih prihatin dari si dia yang tah... aku rasa buang masa je dengan mamat tu... tapi sblm 28 nov tu, malam kejadian... wahhh teringat balik time tu...

Kitaorg chat... aku ceritakan masalah aku.. cerita... dia nasihat... dan yang buat aku nangis bila Zamani tulissssssssss kat ym...

"I doakan kebahagian you... kalau your boyfriend nak kawin dengan you, i tumpang bahagia"

Dia cakap gitu je... aku nangis macam nak rak... tak caya???? tanya Cik Yayang... saksi kejadian.. wakakaka...

Aku call ex aku... aku tak tanya pun dia nak kawin dengan aku ke tak...sbb aku rasa dia pun bukan seyes sangat... so aku terus cakap, i nak putus. And for kali yang ke berapa aku minta putus dia cakap ok saja, sbb kitaorg mmg gitu... tapi lepas dari tu aku mmg tak angkat call atau sms, msn, ym semua nan ado... semua tuk abang Jamani... wakakaka...

I sms him pagi tu... sbb pagi tu dia tak sms aku... wahhh akak tak tentu arah... mesti dia ingat aku dah bahagia dengan mamat tu kan...

Bunyik SMS tu lebih kurang...

~I tak leh tido... teringatkan seseorg... ~

Dia reply...

~ Must be your boyfriend la yer....~

Me jawab...

~ Its over between me and him...~

Tahu tak masuk opis, he email me this....



~Carilah aku dalam hatimu,sayang sebutlah kau rindu. Hanya Pintaku. Kasihmu kekal setia, usah biarku terus terluka~

Wahhhh akak pengsan kat situ... hahah idok la pengsan... tapi sejak ari tu, kasih sudah tercipta daaaa...

Sekarang kami sudah kawin... walaupun dah kawin, aku akan tetap ingat tarikh ni... setahun berlalu, nan ado pasal dia pun yang aku tak suke... so far dia mmg seorg lelaki yang penYAYANG... yer la kira the best la among boyperen boypren aku dolu dolu...

Semalam ni aku seorg yang berdikari... gi mana2 sendiri... tapi dengan Zamani??? Dia manjakan aku lebih-lebih.. semua dia nak buat... dia seorg suami yang sangat caring... pemimpin yang baik... dia takkan buat sesuatu yang menyakitkan ati ku... walaupun sekali tu je(tipu la nan ado yer)... but aku anggap itu dugaan dan kesilapan dia... dia janji tak nak buat lagi... so i trust him... trust him coz he is my husband...

To hubby... Setahun sudah melepasi tuk ku kenali diri mu...ku bahagia... sangat bahagia...susah dan senang tak pernah kau berpaling ke belakang... malah kamu tak henti dan tak putus memberi semangat... sekali pun kau tak merungut... dan selama itu kau sentiasa bersama ku... tidak silap aku memilih mu... kerana kau terbaik tuk ku...

Pada mereka yang nak kawin tu... buat solat istikarah banyak2... mmg lambat Tuhan nak bagi jawapan... but Dia bagi kita yang terbaik... yang boleh buat kita tersenyum selamanya, insya Allah...

Oh clik to this entry... memula ku cerita pasal Zamani... hahaha... dia terharu baca entry ni dulu... la ni dia baca dok tanya tuk siapa... cheh! cari pasal namanya tu


Ku bahagia....

From The Half Blood Princess...with me, u never walk alone

6 comments:

Cik Yayang said...

Yeahh
Sesungguhnya ku saksi kisah mereka berdua ini..hahaha...
Yang paling best...bagitahu sikit apa 'nick name' aku bagi kt suami hang dulu? sekaliii.....skrg panggil along sudaaa...:-))

iKHMAR said...

Kak Suki Cida..

Cak!!
Wahhhh~ Lame giler tak tinggal jejak.. Huhuhu. x menyempat sbb kat Uitm negri 9 memang jarang mengon9 nye. Wakakak. Tp tetap juge mencari blog no1 yg bertakhta di hati biler nak lari dari esemen. Tp private pulak!

Wakakakak..
xper, akhirnye berjaya gak menembusi blog ini.. Terima kasih kak SukiCida!!!!

Suki Cida said...

cik yayang
hahah bestkan??? ko juga menyaksikan keangauan aku time tu..=))

Ikhmar
Miss your komen la sista! dah sambung belajar ghupanya... akak pun pelik jugak adik tak tinggal jejak... kot2 dah bosan ke apa kan... anyway u free to read the blog... love u darling.... study betul2 yah...

NeenaAnuar said...

Kisah cinta yg menarik & semoga kalian terus berbahagiaaa... muuaahhhsss!!!

Suki Cida said...

neenanuar
hahah terima kasih neena... lap you!

whisperingmoment said...

hye kak cida..miss u tau..lme xjalan kt cni..sonok bace entry yng ni tau hehehe romantik gtu tau..hopE akak n asben kekal bhgia smpai bile2 ye..AMIN...=)