Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, November 30, 2009

Gambar sewaktu Majlis tahlil

Ini la keadaan sebelum majlis bermula...

Aku mcm biasalah... kata pantang... kenalah rehat atas katil... sangat bosan uolzzz... Zamani dok pujuk aku supaya sabar menjalani pantang... dah la tak leh nak kuar... nak gerak pun org dok tanya... nampak kelibat aku kuar dari bilik, semua tanya... nak kemana??? nak buat apa???? Seyes akak busan... naik sakit pungkuq dok baring dan tido sahaja...

So tugas ambik gambar siapa lagi?? Si Kak Mira la... membantu mak longnya menjalankan kewajipan sebagao blogger ketegaq... :P

Ketua chef pada hari tu, Kak ina... mmg ibu goyang kaki... ibu dok 'siang/bersihkan' bahan2... kak ina kerja dia masak...

Ibu siap posing maut kerja dia siap... wakakak... kalau dia tahu aku letak gambar ni mau aku kena penyepak... Mira... gud job!

Menu yang kak ina buat... lauk kari daging dan sambal udang... ermmm sedih satu pun gue tak rasa... kata pantangkan???

Sesi mengemas ruang tamu....

Me and Pidah... aku yang di suruh baring baring baring... Pidah nak mengelak dr buat kerja, dia apa lagi??? cari alasan la... teman kak long... bijak 2...

Rayyan di jaga oleh atuk... mak dia kan jaga mak long... konon je la... politik org nak mengelak namanya... muahahaha...

Majlis bermula jam 9 malam... tunggu keluarga pak anjang dan mak anjang... baru bacaan yassin di mulakan...

Yang datang semuanya keluarga Zamani... terima kasih pada family mak tam, mak anjang dengan mak teh... family aku semua tak dpt dtg sbb semua balik kampung... maklumlah cutikan...


Umah kecik... so agak susah nak asingkan perempuan dan lelaki... main campur je... bilik pun ful aku rasa...kat kat bilik tu tak silap ibu2 yang ada anak kecik lepak situ... senang nak menyusukan anak...

So kaum perempuan one side... sampai ke hujung pintu semua berdiri sbb tak ada tempat. Maaf la... umah kat putrajaya ni kecik je... nak buat kat klang lak macam jauh lakkan...

Time makan terpaksa berhimpit dan take turn... sian my friend neena, awien and Za... kena tunggu lak sampai setengah tetamu habis makan... mmg sesak sikit... org semua suruh aku duduk jangan banyak berdiri... ari tu aku mmg banyak berdiri... nama nak duduk??? takkan time gini pun nak baringkan??? apa lak org kata... nak tak nak malam tu aku tahan telinga je kena marah dengan Zamani yang 10 minit sekali datang kat aku bagi arahan duduk... duduk... duduk! Tention kak long okey!

Maaflah kalau majlis ni kurang selesa... dengan pinggan mangkuk tak cukup... semua pinggan mangkuk kat Klang... tu pun pidah tolong bawak separuh pinggan mangkuk, kalau idok makan pakai apa??? kecoh jugak la... but Alhamdulilla semua berjalan dengan lancar.

Me yang baru dpt duduk after few tetamu habis makan... tu pun dah kali ke berapa dapat amaran dari en suami... susah dpt suami yang caring ni... heheheh... bernanah telinga... sesekali tu terasa jugak nak tinggi suara... kan umah ramai org... pulak tu tak ada tempat... takkan tak reti bahasa lak? Org yang makan pun tak selesa... sbb ruang sempit... lagi nak dudukkan... tapi ku tahan dan sabar... takkan nak tinggi suara depan org ramai lak... mau kena sambar petir...

Me berbual dengan mak teh... menceritakan detik kehilangan Aryssa...sampai la Aryssa di keluarkan dan selamat di semadikan...

Tu je gambar yang ada... oh terima kasih jugak buat kawan2... neena nuar, Za lee dan awien Rudy... sanggup dtg jauh2...me terharu dpt kawan macam diorg...:)cume Deqna... wah pandai yer buat gimik kat blog... aku rasa aku pernah baca yang dia book fligh tiket tuk kakak dia ke london... tapi entry yang dia link entry confirmation flight... tengok org yang komen semua selamat bercuti bagai... heheheh... tak pa la, aku salah baca kot... org lain wish aku pun ikut sama...

Aku pelik la jugak sbb Neena cakap semua plan nak dtg... tapi Deqna dengan Shah tak ada... aku pun ingat aku salah baca kot entry Deqna... mungkin dia nak pergi. Tapi bila Neena tersengeh... cepat2 aku potong... hahahah... mesti anta kakak diakan?? Neena gelak... Deqna gi medical check up... gud gud... ku faham... tak pa...

Alamak!!! adakah aku pecah lubang cerita deqna??? Dia nak buat suprisekan??? heheh tak pa...blog ni dah private... so follower Deqna mungkin tak tahu... kui kui kui... ampun...

Tapi yang best Neena la... datang penuh kesopanan dan kesusilaan... siap jubah uolzz.... kalah 'Ibu Aryssa'...

Muslimah sejati... sejuk ati En Teman melihatnya yer Neena...

TAPI!!!!!!! Kejutan uolzzzz....

"Cida kitaorg ni dr Tasik Putrajaya tadi... sementara nak dtg sini... siap naik bot lagi"

Aku mcm pelik... baru nak tanya... hang naik bot pakai jubah????

Cepat je Neena memotong...

"aku pakai ni je tadi... hahahah dtg umah ko aku sarung jubah....tadaaaa"

Ambik ko!!! posing maut punya tuk tatapan blog ku... wakakaka... mmg bantai gelak la... oh ni mesti bergambar sakan kat situ... heheh pemandangan sana kan chantik... padan la En Teman dengan abang Rudy mengusung camera changih diorg... rupanya ada plan... hehehe... mmg lawak la...

Anyway aku bersyukur majlis berjalan dengan sempurna... makanan semua cukup... siap dpt bagi bekal tuk adik-adik ipar kat umah shah Alam... pinggan pun dlm bising2 kata tak cukup, Alhamdulilla ada... macam tu jugak dengan surah Yasin... since umah Putrajaya banyak sangat yang kurang, mengelabah jugak tak ada surah Yasin... nasib baik kat surau bawah ni ada yasin... pinjam kejap...

Tuhan permudahkan segalanya... Alhamdulilla... syukur sangat... Terima kasih juga buat Ibu, ayah, mak dan abak, sbb sponser semua makanan... ayah cakap dia mmg niat nak buat tuk aryssa... my angel sure berbangga mendapat nenek dan atuk yang baik seperti mereka... thanks jugak buat kak ina... sbb bantu dr mula majlis sampai selesai... sekarang menu pantang aku dia yang banyak masak...

Zamani rite... *wink wink* mereka sayangkan aku... dan aku perlu bersyukur atas segala apa yang berlaku...

From The Half Blood Princess...with me, u never walk alone

8 comments:

Cik Yayang said...

Eh Deqna tak pergi bercuti ek..hahaha..mmg smua tertipu tul..:-))Terpikir gak, early prgant naik flight?!

Wahh Neena....'terpesona' cik yayang tgk..:-))

Alhamdulillah majlis smua nyer berjalan lancar..minta maaf sgt sbb tak dpt mmenuhi jmputan..:-(

Awien Ghazi said...

cik yayang, tak tahu lah tang camna awien bleh miss pasal deqna... padahal tahu yg dia n shah gi medical check up hari tu... bantai gelak baca entry cida ni... adoiyaii... sengal betul awien ni cakap selamat bercuti kat deqna... hhhehehe...

btw cida, alhamdulillah majlis berjalan lancar, nasib baik kitorg sampai on time... no matter what the foods are marvelous!! macam mak kita masaklah :D

Suki Cida said...

cik yayang
actually early preg bole naik flight... ni kata doktor aku dulu... tapi ada setengah cakap better not sbb tekanan udara yang tinggi... neena ko tak tahu ke??? minah ni selalu buat owang terpersonakan?? hahahah...

awien
lor awien pun sama ke???? tu la... terperdayakan??? deqna nak kena ni... heheh nasib blog private... mesti dia mara ku bocor rahsia... ni tunggu jugak entry dia ni... masakkan sedap eh??? biasalah tu belum cida masak...confirm awien dengan rudy tak mo dtg lagi.. hehehe.. anyway gurau je tau... thanks for coming yah

Deqna said...

hahahahah takpe cida... takde hal lah... tak bocor rahsia pun... lagi pun memang buat havoc jer..hehehehe..

cida sory byk2 yer tak dapat datang malam tu.... sbb kan hal yg saya gitau tu.. pastu jeles jer dgr kawan2 kita sumer naik cruise...

tapi yg bagusnya masing ada bawak baju spare tuh... yg paling best tu part neena lah... jubah di luar.. legging di dalam..hehehehe

ana izzati said...

hhahhhaa...lawak la kak neena nie...hahahaah...but..gud idea gak tu...sarung je kan...hahaahahaha...and ooppss...dlm bilik tu bukan je utk ibu yg menyusukan anak..mak sedara menjaga anak buah pon ada maa....ahhahhaahahah....

NeenaAnuar said...

aaaaaaaaawwwwwwwwwwwwww..... malussssss I disitu hoke!!!

Ye larr.. senang lar kannn... acara siang.. bukak bukaaan... so biler acara malam tutup tutupaann... so, harus lah kene pikirkan camner nak buat 2 in 1 punyer conceptt... tu yg jadik concept 'TAAAADAAAA' tuuu... wakakakakaka...

anyway.. thanks cida for the invitation.. alhamdulillah.. semua dah selesai.. makan pun sedap... tak der apa yg kurang.. so, kite doakan yg terbaik buat arwah disana yerr.. Insyallah.. aminnn...

Che Ta said...

elok lak kak ina sama nenek ada boleh tgk2 kan kaklong, jadi guru besar haha
org ckp jgn gerak byk sgt, karang bentan haa..

Suki Cida said...

deqna
hahah tu la neena jadi plastik malam tu... hehehe mampus cida kena tembak dengan neena... tapi tak jugak sbb dia berterus terang siap tunjuk lagi apa dia pakaikan? hahah... tak pa nanti kita naik semua sama-sama...

ana
hahah sbb hang dlm tu eh??? kih kih kih... lupa la... sbb dengar suara budak2 dlm tu... :P

neenanuar
thanks for coming neena... tak sangka kawan2 sudi dtg jauh2... dan penat2 tuh, sudi jugak dtg umah cida... and thanks for the pray for aryssa...

che ta
hahaha... busannnn sehhhh... kih kih kih