Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, November 23, 2009

Uniform ward

~Gambar telah mendapat keizinan sang suami yer....~

Statement Zamani... dah sakit macam ni... tak ado makna org nak tengok u pung... bule??? Kalau ada??? Ngeh ngeh ngeh...

Actually Zamani dah ambikkan gambar ni... so tak pa la... aku kongsi dengan korang... memula masuk wad, aku masuk bilik yang 4 org satu wad... agak tention sbb kanan dan depan semua ibu2 mengandung... bukan la aku jeles dengan rezeki dan keadaan diorg... tapi time tu amat la mendukakan aku... anak yang ku kandung tak ada lagi... tambahan lak suami atau ibu tak leh nak temankan sbb takut lak yang lain ikut... maka Fidah telah minta aku di tukarkan sbb perlu pengasingan...

Num katil ni 24...

Lepas tu aku di beri uniform... bayangkan tengah2 nangis... bila dia bagi tu...aku mcm... ermmm kena ke pakai? baju yang sangat besar... akukan halus... halus la sangatkan? bila pakai, Zamani dah gelak2... so aku pun gelak la jugak... walupun malu2 unta time tu... bila kuar toilet si Zamani gelak tak hengat... siap suruh aku posing...

Mencik!

Sebelum aku di masuk ke hospital, aku kena periksa darah... salur urat aku kan sangat nipis dan halus... cucuk sana sini mmg tengok nasib je kuar tak kuar darah... tapi suami ku tak putus berada di samping aku... dengan tak rasa malu, tapi penuh rasa simpati dengan binik dia ni, sampai waktu nurse ambik 15 botol darah aku, Zamani terus peluk aku sambil bisik ayat2 cinta... seyes kurang rasa sakit... aku tahu dia pun tak sanggup nak tengok kesengsaraan aku... bayangkan 15 botol darah di ambil... tak cukup next day call lagi... minta tambah 5 lagi botol darah... parah sehhhh....

Luka hati tak ilang lagi... trauma, fobia... apa lagi istilah? semua aku tanggung dlm masa yang sama... tapi penguat semangat ku... Zamani... kalau dia tak ada... tah aku tak tahu... mampu ke tak aku hadapinya. Jadi kesan dari pengambilan darah....

Nampak tak kesan lebam tu? Kalau bole nampak la.... kat tengah2...


Ni pun kesan 2 lebam... tak dpt sini... sinun lak diorg cucuk...

Tah la yer... susah aku nak gambarkan... aku ni bukan jenis yang mudah tahan sakit... mmg susah kalau sakit... mungkin ini ujian dari Tuhan... selama ni aku jaga kesihatan aku dengan baik sbb aku tak nak tanggung sakit yang boleh memudaratkan aku... tapi Allah berkuasa atas segalanya... ada benda yang kita tak leh nak lari... Di berinya sakit, Di berinya kesedihan, Di beri kedukaan dan luka di hati, semata2 untuk menduga sejauh mana kita tabah mengharungi semuanya...


Time ni dah dapat bilik solo... :P

Sian suami aku... 5 hari dia tido kat lantai... tapi bunyik... tetap maintain! Hahaha... satu sepital bole dengar ok... anyway... miss him... bluek... dekat tapi jauh ke bawah... time ni aku bangun ready to induce dah... tak sampai hati nak kejut... ermmm kul 630 pagi....

Ada org sangka aku wanita yang berlagak... konon aku je perempuan yang gembira dalam dunia ni... aku tak ada masalah, aku poyo dengan kehidupan aku... tengoklah aku juga manusia biasa... yang turut di uji... yang turut ada masalah... tak bermakna aku tak tulis masalah rumahtangga aku, aku sentiasa bahagia... tah la... masih terbayang2 apa yang berlaku...

Doakan kesihatan aku...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

3 comments:

Cik Yayang said...

Biarlah org nk kata apa..
Yang pasti, smua manusia pasti diuji...sejauh mana berat ujian itu, hanya DIA sahaja yang maha mengetahui..dan hanya yang terpilih mendapat ujian itu..

Suki Cida said...

Cik yayang
yah... mulut org mmg tak leh nak tutup... tapi mulut itu la yang membuat kita kuat sebenarnya

Cik Wanie said...

yang,
teruknya kena suntikan,
sampai lebam2,
apapun hadapi ujian ini dgn tabah ok.....

i will alwaz pray for u,dear:)