Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Sunday, November 15, 2009

Ward 2A... Putrajaya

Aku dah masuk ward kat Putrajaya... so sekarang berada kat ward 2A... katil??? memula kat katil 24... pastu Pidah minta aku di pindahkan ke ward sorang... sbb aku tak leh nak dengar suara baby menangis... melihat wanita2 mengandung... bukan aku cemburu atau sakit hati, tapi tah... sedih... anak tak ada, perut yang selalu ku bayangkan besar pun nan ado dah sekarang... pilu je tengok sebenarnya...

So Pidah adik yang prihatin... dia minta aku di pindahkan... sbb suami atau sesiapa pun tak di benarkan menemani... so alasan nurse kat situ takut suami org lain pun dok teman... Pidah bagi tahu that i need support dan teman sbb losing a baby is not eazy... tengok baby org sekeliling, suara2 bayi... ooo aku boleh giler uolz... Time aku masuk tu pun, Zamani dok peluk aku... sentuh pipi aku sampai aku tertido. Aku tahu dia pun sedar aku mudah mengalir air mata bila dengar dan lihat semua tu... sampai aku suruh dia tutup tirai... habis suara baby semua??? tutup telinga plak ka?

Masuk2 ward jerk kena pakai uniform... sangat besar... time tu aku ketawa... Zamani pun gelak sama... lawak tul... macam badut pun ada... than sempat la aku tertido sbb time melawat jam 4 petang sampai kul 8 malam... time kul 4 tu family member masuk... Alhamdulilla sedikit terhibur... Zamani bawak lapy tuk aku... sbb kalau bosan2 boleh la on line kan... macam sekarang...

Kul 4 minum petang... berbual dengan ibu, Pidah, Che ta, Hasra, Ijat sedikit sebanyak buat aku lupa kesedihan yang aku lalui...

Dalam kul 5.30 aku di pindahkan ke ward 28... Doktor dtg bagi tahu ubat akan di masukkan awal pagi esok kul 6.30 pagi... sob sob... uh tak tahu apa aku rasa... sedih... tu je ungkapan yang aku boleh katakan... tapi aku tak sanggup nak siksa jasad Aryssa yang lama dlm rahim ni... biar la kami sempurnakan jasadnya...

Kul 6 Zamani balik umah ibu ambik barang2... than kul 7 Zamani lak minta diri tuk balik Shah Alam tuk uruskan pengkebumian Aryssa nanti... tak tahu la... aku harap tak ada lah masalah komplikasi atau masalah waktu nak keluarkan jasad Aryssa nanti. Harap esok semuanya boleh berakhir.

Now aku sorang kat sini... busan... nasib baik ada TV yo... heheheh... kul 7 tadi diorg hantar nasik tuk dinner... oklah cume tah tekak aku tak sedap sangat... so yang habiskan ibu... heheheh... tak pa la... berbaloi jugak... kalau idok??? baziq gitu je...


Dinner

Sup Ikan... bole la... ok jugak la...

Sup tahu dengan ayam

Ibu gelak sbb aku makan separuh dia habiskan semua...

Dia claim sedap giler... heheheh

Me on line kat sepital...

Update me... muke dah tak larat nak nangis... aku redha pemergian anak ku... tak ada air mata lagi nak keluar dah... :(

Sakit la perut dan pinggang... :(

Takut je rasa...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

5 comments:

NeenaAnuar said...

Alhamdullilah.. neena dpt merasakan now nie cida dah lebih redha ngan pemergian arrysa... syukur.. dan neena juga doakan agar semuanyer akan berjalan lancar... Insyallah.. amin...

Awien Ghazi said...

same with me Alhadulillah.... apa yg penting.. cida kena kuat untuk diri cida, zamani, dan keluarga. Jgn putus asa ;)

Hani said...

kak cida...

sy sentiasa doakan akak baik-baik aja kat sana...jgn sedih2 yer..dah tercatat qada' dan qadar macam tu...InsyaAllah ada yg lebih baik menanti...smile k!..:)

chempaka said...

jaga diri bebaik yeaa... jgn lupa makan nasik tu! cam sedapppp jer...

whisperingmoment said...

insyaAllah semuanya akan ok..=)