Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, May 12, 2009

10 May 2009

Tarikh keramat yang tak akan aku lupakan... aku secara sah menjadi isteri kepada Ana Norzamani... Tuhan je tahu apa yang aku rasa... walaupun Zamani lafaz dua kali... tu la... dlm nak nikah pun dogil jugak... sebelum tu abang kadi tu dah siap ajar lafaz lagi... still jugak... hambik ko! Mengigil kesejukkan tangan aku walaupun time tu dah berpeluh kepanasan...

Akhirnya semuanya berjalan dengan lancar... dan kini setiap kali tengok muke Zamani, aku rasa bahagia sangat... baru dua harikan... hua hua hua...thanks dear... u the best thing that hapen in my life...

Layan gambar je yer... beta tak ada gambo... semua curik dr org... giler semangat akukan ambik gambar kat blog org... wakakaka....

Gambar siap lambat... tapi korang view yang ni je la yer...

Tuk majlis pernikahan ni, aku pilih tuk memakai tudung... sila tercengang sikit ok... tak pa la, sekali seumur hidup... majlis sanding akak boleh vogue... heheheh... cakap besar seh....

Hantaran tuk pihak lelaki... Since majlis ni tetiba je kan, maka aku ini sahaja yang dapat di beri. Memula tu family Zamani cakap sediakan sereh dan cincin sahaja... diorg akan sediakan sireh, mas kawin dan jugak cincin... so makna aku dua dulang, diorg tiga... macam pelik... hahaha... kot yer pun nak awalkan, biar la kita buat beradat... so mak aku cakap semua ni kita yang mintak... kalau diorg bagi 3, maka balaslah lima... barang hantaran yang lain bring foward ke majlis sanding nanti. Thanks to Sri Bridal kerana menyiapkan hantaran ni dengan sempurna, walaupun di saat akhir....

Suci tak akak? Ada rupo Datok siti Nurhaliza tak? Hahahah larikksssss....

Berdebar...waktu ni berapa minit je lagi aku akan menjadi isteri kepada Ana NorZamani... bersedia atau tidak... bolos sahaja dinding itu... wakakakaka tetiba...

18 ribu kali aku membetulkan tudung ku... sangat tak sesuai... nampak sangat tak pernah pakai tudung... sila tahu... aku pakai 4 lapis kain tudung... dari anak tudung ke segala mak tudung kat kepala aku waktu tu....

Actually baju tu hantaran waktu tunang... Zamani nak buat baju raya... mak aiiii.... mengerlip akak dengan baju tu buat raya? hagak2 la... so aku buat baju nikah... raya boleh je pakai jugak... so warna dia agak sukar tuk di cari tudung... sian Sri Bridal... mmg aku kagum dengan usaha Sri Yanti mencari warna tudung yang seakan sama dengan baju aku... mmg susah... tapi Alhamdulilla dapat jugak....

Rock babeh...

Saat di nikahkan... dag dig dug ooooo....caya la sayang! Walaupun dua kali... kamu kelihatan begitu tenang plusss hansem... muntah semua... SUAMI aku,kan... aku la puji... muahahah.

Upacara batal air sembahyang... aku terima cincin dari Suami akuh! dan dia pun aku bagi cincin...cume tak ada la pulak org ambik gambar aku sarung cincin kat jari dia tuh....

Sesi sesuci... cium mencium...

Dan akhirnya... jadi la kami suami isteri... Mr and Mrs Zamani....

Doakan kami bahagia dan kekal ke akhirnya....


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

17 comments:

Qasehku said...

Wah sweeeeeeeetnya Cida..wne bju sdondon tue pn tantik i like..Mdah2an hbgan uols bdua kekal hingga ke hujung nyawa..Aminnnn

iKHMAR said...

Suci je last pic tu...
Sgt cantekkkk!
Natural je...

Ena said...

SELAMAT PENGANTIN BARU SUKICIDA..
MOGA KEKAL SELAMANYA DAN CEPAT2 DAPAT ANAK EK... jgn ngelat nak dok berdua jek ihiks..

anyway u look beautiful n suci pakai kaler ala2 pink merah..sweetooo bebs!

Anonymous. said...

You looked so beautiful on your nikah day :) Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat, babe! And produce anak banyak-banyak cepat-cepat!!!

naqimi said...

Cida, u look sweet :). Sekali lagi Selamat Pengantin baru for bothe of u.

HasraRazali said...

Chup! Aku curik gmbr kt entry ni 3 keping...sebab aku takde gmbr2 tu..hehe...

Anonymous said...

elok la tuh........mesti lagi elok + suci kalau diteruskan memakai tudung kan. Baru la dikatakan isteri solehah.Semoga berbahagia hendaknya kedua2 mempelai.

IfaH M said...

wah... cantik sgt cida.. congratulation to both of u.. dh lama sgt x blog hopping kt tpt u.. tau2 dh nikah rupanya u ya.. last i baca ur blog perancangan bln 7 kn?? tup..tup bila buka blog u terkejut beruk den...hihihi.. happy to c both u dh sah jd suami isteri.. ifah doakn semoga perkahwinan u spi ke akhir hayat.. cepat2 dpt kn cida or zamani junior k..hihihiih.. nway dear.. pls send me ur address ya.. i got smtg special for both of u frm sabah nie.. happy honeymoon babe..

cik^budin said...

congrates....bahagianya...

Suki Cida said...

Qasehku
Time kasih yang... insya Allah... doa-doakan yer

Ikhmar
Hahah akak kan mmg sesuci... heheh time kasih ikhmar


Ena
Ok boss... insya Allah... ada rezeki tu ada la...

Anonymous
Terima kasih... insya Allah kalau ada rezeki, tak tolak... terima dengan tangan terbuka...

Naqimi
Thanks kak nor...

Hasra
Wahhhh sila sila ambik... jangan sogan

Anonymous
Alhamdulilla... dan insya Allah

Baby Angel said...

Wah.... Nice Outfit! Slamat Pengantin Baru Kak Shida!

Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat :)

Hope to see u in August, insyallah.

Farah said...

eh tak pasan lak entri ni..mmg suci je gamba last tu hihi...tahniah!!

~ Sri Bridal ~ said...

suke tgk gmbr2 cida!

anyway...as long as u happy,me n hubby lagikkkk happy...

slmt pengantin baru ye yang...cpt2 dpt anak tau..oppsss! ;) heheh!

AzuraNizam said...

cida..selamat pengantin baru..cantiknya..suker plak tgk warna baju nikah cida..lain dr lain..selalu warna putihkan..btw..congrats dear..

Wahizah said...

U look so sweet cida! Sama cantik dan sama padan. :)

Suraya said...

3 words..

Ur sweet sis!!

Haha...

Selamat dahh...

lie_nurulz said...

again..selamat pengantin baru kak cida..
semoga kekal bahagia ke akhir hayat..

cantik & manis akak bertudung..
makeup pun cun..