Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Friday, May 29, 2009

Miss my budak montel!

Dah 2 minggu lebih aku tak jumpa anak buah aku... hampeh tul adik aku tukan... ada je alasan dia... me lak dah kawin bz dengan suami je... kalau tak mmg dah bertandang umah dia every week...

Tengah tengok gambar ternampak lak gamba2 dia dlm phone aku...haizzz... mak long really mis u la budak montel! Ibu mu begitu kejam... 3G mana cukup...dah tu ko lak dok pandang tah mana2 je... eeee geram... tampo nak Rayyan?????

Tetiba je mak long emosi sendiri... uhuk! Waktu Pidah dalam pantang, sebelum tunggu kent balik kerja. Me yang sibuk2 uruskan Rayyan... dukung rayyan... tidokan rayyan... and Rayyan bila tengok mak long siap nak gi kerja menangis macam apa, terpaksalah mak long bawak rayyan jalan2,kat luar dulu.... ermmm tah dah besar ko mesti tak nak mak long kan?!! haizzzz... how dare you!!!!! ~buat spekulasi sendiri~


I dont have any of his recent pic... waktu aku nikah mak dia sorok dia tah mana-mana je....
He suppose rapat dengan aku...sbb mak dia dulu kecik2 dok mengekor kakak dia... even kitaorg membesar (remaja) me and pidah sangat rapat... kongsi semua sama-sama... but totally bila dia kawin, tinggal sendiri with anak dan suami, we not that close... dah CLOSE habis dah... call pun hanya perlu... aaaaa nak nangis... how i miss my sister and nepfew badly...walaupun dia tinggal Hartamas je pun, tapi halangan nak dtg tu mak aiiii macam dia duduk london...

Tak tahu apa perkembangan dia juga... tapi bila call pidah, dengar la dia bebel bebel... tah apa dia bual... cute je... bila aku nak dtg tengok, Pidah not around... sian Rayyan... duduk lama kat umah org... and yang best nama Rayyan dah bertukar, org yang jaga dia dah ubah nama dia kepada MAT.... uhhhh sangat jauh...sebab diorg tak leh nak sebut nama Rayyan.
Anyway kalau korang nak tahu, aku yang pilih nama Rayyan tu... just veranggan kalau ada anak nak letak nama Muhammad Rayyan... tup tup Pidah berkenan nama tu... so... tak pa la... time tu aku tak rancang nak kawin lagi, BF jauh sekali time tu... bodokan kalau aku halang adik aku letak nama tu... buatnya aku tak kawin, sia-sia je...
Lagi pun Zamani tak berkenan la pulak nama tu... jangan ko letak nama anak aku Muhammad Diago, Siti Dyna... mmg aku yang fire ko Zamani.... tapi Muhammad Torres sedap jugak... *wachahhhhhaaa* mengarut!!!!!
It not bout me... ada je aku nak selit pasal akukan? Nama pun blog aku... sukati aku la.... kan kan?
Balik kerja, mandi, salin baju... terus turun tunggu Rayyan bangun... kuat tido! macam mak dia jugak... kalau tak bangun, sajer je kacau2 pipi dia... geletek kaki dia... bangun bangun Muhammad Rayyan!!!!Tapi gambar di atas, aku tidokan dia... heheheh sila Vangga!

Than bila dia nangis lapar, bila Pidah tak larat, aku yang bagi dia susu... macam-macam ragam Rayyan time tu... kalau bagi dia susu, nak cakap pun tak boleh... and dia sangat kepochi... mata mengantuk, kalau dengar org mengumpat,mata bergerak sama rentak dengan mulut org yang mengumpat tu... heheheh... and when talk about his parents... mula la mencebek... actually dia tak leh dengar suara kuat2 ni... sensitip! Mengadas! tak leh mengaku keturunan org Melaka la ni...


Burp him lepas dia minum susu,pun menjadi tugas ku...hahah aku suke sbb ambik kesempatan pukul kuat2... ahak!
Ermmmm miss him... hoping to see him this saturday! Mak dia mata duitan! kata ada hadiah baru nak dtg jumpa aku eh!!!! how dare you!
Tak ada la... this saturday birthday pidah yang ke berapa eh? 27 tahun... and of coz wedding anniversary dia yang pertama... so claim hadiah... me and Zamani kasik apa? Mana leh tahu... nak sila jumpa aku di Putrajaya...kalau tak ada, cancel!!!!! Oh anniversary tak masuk list... aku bagi hadiah birthday sahaja... so laki ko tengok je eh!

The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

Anonymous. said...

Pic #4, sangat menyentuh kalbu serta naluri keibuanku ;)

Farah said...

waahh..dah ade bakat leh jadi ibu mithali tu...

kim salam kat pidah yer!

Suki Cida said...

anonymous
alamak! yer ke? heheheh..tq

farah
akak tak mo geng dia... ahak! gurau je :p ok akan ku sampaikan... ;)

ღ lie _nurulz ღ said...

ok,gaya utk jadi ibu dah lulus..;p

ღ lie _nurulz ღ said...

baby Rayyan ni manja ngan maklong besar esok2 ni...

Suki Cida said...

lie_nurulz
Ha yer ke??? kuikuikui... hopefully la... mak dia lokek anak la....

Deqna said...

nampak gaya memang dah boleh lah... boleh sgt dapat title jadi ibu mithali....

NeenaAnuar said...

ha.. gaya dah ade dah tuu.. so harap2 cida bakal jadi ibu satu hari nanti!!