Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, May 28, 2009

Suami ku yang mengadas!

Semalam Zamani ambik aku dr opis... wahhhh tak mis walau sehari ni dari minggu lepas... lalalala.... sayang dia! Tapi semalam rasa lain macam sikit... manja, mengada. mengeletis tu lebih sikit...heheheh



Since yesterday gaji dah masuk... so aku belanja dia tengok wayang....boleh la pulak bulan lepas selalu ada saki baki gaji, kali ni tak ada... may be sbb nikahkan... banyak pakai duit... so... semalam kami berjalan2 la ke Cinelaisure... tempat bersejarah aku dan Zamani...


Dua minggu tak jejak kaki kat sini... biar betul! Time ni la Suami ku yang suci tu kata tak yah membazir tengok DVD and tengok kat umah... mana sama.... nak rasa jugak la feel suami isterikan?



So dalam peluk2 aku, dia cubit, cucuk pinggang aku... sbb dia tahu aku dlm treatment nak ilang rasa terkejut... sbb aku ni suke sangat terkejut.... lemah semangat kata org...piraaaaa....


Apa lagi... beta da penat... sepatutnya dia manjakan aku...peluk lebih2... ni cucuk pinggang lebih2... akak hangin la.... kasi babab kat bahu....


Muke dia masam....terus kuarkan hanfon...


Zamani :- Nak mengadu kat ibu....


Ada aku kesah?!!!! aku tahu dia poyo je


Zamani :- hello ibu eh! Buat apa? Zam nak mengadu, along dia buat hal ibu...oh kita org kat wayang....aah buat hal....mengamuk-gamuk kat Zam, bu


Than dia hulur fon... aku tengok, nama ibu... haizzz betul la ni...


Ibu :- Along dah buat apa?
Aku :- Buat apa, apanya? dia la... tak leh duduk diam... macam budak kecik...


Ibu gelak...


Ibu :- Asal mengamuk?
Aku :- Dia tak leh duduk diam...kena marah nak mengadu... mengada...


Sempat aku cubit dia...
Ibu :- Ibu ingatkan apa la... terkejut jugak... ko ni bukan betul sangat kalau nak mara...

Aku :- Apa hal lakkkkkkk???

Zamani senyum evil...


Aku :- Macam aku sorg ada mak eh... siap ko...mak call aku bagitahu...
Zamani :- Bluek!!!!

Sebab tu kalau Zamani diam, termenung.... i will know tentu dia ada masalah... sbb dia mmg jenis suke menyakat aku... tak tahu la bila masanya dia penat... hehehe... the only time yang dia akan senyap ialah bila dia solat and dia tido...sila tahu ye, Zamani kalau senyap je, maknanya dia tido la, tu... yahhhh kalau dia tido petang tu, sila jangan kacau... dia kalau kurang tido, dia jadi kurang ajar... ahak!

That why, bila dia tak ada, aku jadi rindu... heheheh... itulah keistimewaan suami saya ni!

Kuat menyakat....



Sentiasa buat lawak...walau pun kadang2 tak lawak, aku layan gelak.... H.A.H.A.H.A... "Lawaknya B hari ni...confirm dia bengang seumur hidup... "statement bila aku mara dia loyar buruk...

Penghibur hati...

Erk.... gambar di atas tak ada komen... heheheh...

Dan yang pasti.... bila dia puas, dia akan



Tersenyum mengadas! I call it as 'Evil Smile' .... kalau dia senyum macam ni, makna dia tengah cari bahan nak kenakan aku... so beware...kalau dia puas sakat aku, sampai kena marah, dia akan senyum macam ni jugak... which is senyum mengadasssss

Ahak! itulah suami saya....
So lagu ni aku tujukan tuk Suami aku... tak mo jiwang2...kalau korang anggap lagu ni jiwang... aden tak tau nak kata apa ar....
Tuk suami ku Zamani... this song for you... sila senyum sampai ke umah org sebelah... jangan sampai telinga sahaja ok... dan sila peluk aku bila balik kerja... hahahah kes paksa!nak jugak!
Dengan ucapan... salam aidilfitri... wakakak tetiba... layannnn... jangan banyak komplain! Fire kang...




Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
Dan aku, ku layu
Disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku

Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
Tuk menggapai bintang
Terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah, destinasiku
Dalam ingatanku… oh oh oh…
Kerana diri ini tak daya lagi
Menempuh hidup yang ku temui
Dan aku, ku tunggu… oh oh ohDisitu
Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku
Luv you dear... saya sayang kamu sebanyak bintang di langittttttt!!!!!!
NOTA KEPALA :- Gambar ni semua dia MMS kat aku... tak tahu nak buat apa... so hari ni buat entry! Padan Muke dia!



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

6 comments:

..gReNnzHeaRT.. said...

fuiyoo..romantik bangat weh..hehe

Deqna said...

suka2.. camnie lah penuh dengan gurauan.. barulah enjoy.. kan..

wah baguslah walau dah kawen still hantar MMS.. I like..

Suki Cida said...

grennzheart
tq...

Che Ta said...

weh, tahun ni raya mana? udah plan ke blom?
hehe

Suki Cida said...

deqna
enjoy mmg enjoy tapi sumetime penat nak layan... heheheh...

Che Ta
ya udahhh... beraya di Kedah... kuikuikui. Surat arahan telah di keluarkan berkuatkuasa... haizzzzz

Suri said...

zaamni tu trademark la gaya gitu muka dia. hahahaaaa