Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, May 11, 2009

Second up date....

Boring... uhuhu... mengambil ksempatan di sini tuk meng-update... Zamani bobok... penat giler...kata holiday...sampai je hotel... aku jalan dulu membuta... dia sempat la tengok TV, than keboringan sbb isteri terchinta membuta tak layan dia, dia kejutkan aku, bagi tahu dia nak kuar... so secara sucinya dia tanya la aku need anything ke tak... dlm keadaan mamai aku pesan jangan gi lama sangat...so bila dia balik, take turn lak... dia tido sampai la sekarang ni... heheheh... tak pa... both of us mcm nak mati bz sepanjang minggu lepas tuk preperation... so holiday ni.. kasi rest tul2...

Yesterday aku hang out dengan family Zamani... so FIL wish me welcome to the family... wahh mcm tak caya gitukan... yer sila sedar aku dah jadi isteri org... muahahah...

Lepas main bowling, kitaorg gi makan... mmg kena kaco je dengan adik2 ipor akukan... pelik jekan dah ada title as kak long in new family? hahaha... lepas makan kitaorg balik, but sebelum sesi gud bye... abak pesan dengan aku sumething

Abak : Shida kena tahu, Zamani susah nak bangun tido... nak kejut dia kena banyak sabar....

Fifi menyampuk la lepas tu...
Fifi :- Memang susah nak bangun along tu... kejut dia kuat2...
Abak :- Dia kunci jam, satu umah bangun... tapi pelik dia yang tak bangun, bangun....
Aku :- Yer ke abak?

Aku pandang Zamani yang dok tersegeh2... macam tak percaya sbb kalau aku call dia bangun gi kerja ok jer... cume kalau week end tu susah sikit... tapi tak la payah sangat....

Than pagi ni.... they all semua betul!!!! Mengadaz tau laki aku ni... mmg susah nak kejut...

Kali pertama kejut tak jalan... dia tarik selimut lagi ada la... so aku ingat dia mengantuk lagi, so turun bawah bual dengan ibu and susun all barang2 kat hall... naik tengok dia tak bangun... aku kejut kali ke dua... tak jalan... ketiga jugak tak jalan... sampai aku pun terlelap sekali... setengah jam aku dah sedar, aku kejut... tak jugak bangun... Tuhan... aku betul2 di uji... sabar... kalau adik aku dah lama aku cubit... kejut cara baik tak jalan jugak... last2 aku ilang sabar...

Aku :- Bangun la b! gi la mandi... org nak packing shampoo, berus gigi semua...
Zamani :- Pack je la....

Amboiiii....

Aku :- Habis u nak gosok gigi pakai apa? Berus toilet ke? Bole?

Dia bengang, bangun tapi duduk hujung katil... aku tengok lama giler... tengok2 tido... makkkk apa masalah dia ni? adoiiii la...

Aku :- Bangun la... nak kemas katil....

Dan kalau korang nak tahu ini la yang terjadi pagi ni....

Zamani:- B mengantuk laaa.....kemas la katil tu....bagi b 10 minit je....

Terus baring kat lantai... tengah marah terus tergelak.... manja! mengada ko eh!

Sambil kemas katil, mulut aku tak henti bebel lagi... waktu aku nak lipat konfeter dia bangun dr lantai....

Zamani :- Katil dah kemas... nak baring jap ayang...badan sakit tido bawah tu....

Aku dah hangin dah... terus jerit....

Aku :- Ana Norzamani... sblm i yang suruh u kemas katil ni...baik u gi mandi cepat!

Tak moooo......

Adehhhhh... dah macam jaga budak 12 tahun la pulak... but sepanjang pagi tadi aku nak gelak sebenarnya... cume Zamani je buat muke suci tak reti bahasa... nasib baik mud aku ok...mud pengantin baru la katakan... tengok la setahun dua... buat benda yang sama, rasa2 aku join WWE tak? hahahah....

Layannnnnnnnn


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

11 comments:

HasraRazali said...

Woit...honeymoon pn update lagik? Giler tegar ko nih..hahaha...

Waahhh idok di sangka2 rupanya begitu susah nk kejut kan dia ek...hehehe...:-)

iKHMAR said...

Selamat pengantin baru!!!!

Selamat ke alam bahagia!!!!!!

Abg Zam....,
Jgn nakal2 erk!
Jaga kak Suki Cida sepenuh hati & perasaan!!!!

Tahniah!!!!!!!!!!!

Superstar said...

ahhh zamani ni memang susah nak bangun.. dulu time keje, kalau dia kena shift kul 4 pagi... nak call setengah mati nak kejut!!!! hahahahaa...

Superstar said...

oh ye, sila lawati blog aku utk cilok gambo2 ko since ko sombong taknak online kat YM..bluek

Che Ta said...

wallaweiii cadar merah ang ang!
murah rezeki ni..
tahun ni mak&abak dpt cucu lagi le nmpk gayanye hehe

MahaSayang said...

SELAMAT PENGANTIN BARU CIDA...TAHNIAH YE...SORI SEBAB AKU YG PALING LEWAT WISH KAT KO TAPI NAK BUAT CAMNE...KO YG TAK SABAR2 NAK NIKAH DULU...HAHAHAHA..LUPA2LAH DULU BLOG TU...HONEYMOON PUAS2..
SELAMAT MENCIPTA KENANGAN TERINDAH...

Liyanaroxx said...

Again...Selamat Pengantin Baru sis...nih kira ucapan pas nikah ler...arituh before nikah~!! =D wah...bestnya pi hunnyMoon~!! dah nama blogger,pi cuti pun tetap usung lappy ek sis?hiksss...

hani said...

hahaha..kelaka la husband akak tu..
tapikan, lelaki memang susah nak bangunkan?..huhu

.cek mira. said...

slamt pengantin baru sis.
hoho. sooo sweet.
klaka gile. manje2 gitu.
hehe

Suki Cida said...

Hasra
Aku menyahut cabaran sbagai bloger tegar... walau apa pun aku akan ku hapdate....

Ikhmar
Thanks adik... abang Zam kata.. "Dah jadi isteri... nakal pun tak pa..." wakakak

Superstar
Asal tak bagi tahu?!! ^&*&*^*& chewah... mcm menyesal la pulak ter bunyiknya? MMg susah... aku rasa nak cubit je... sakit jiwa den

Aku dah cilok... wakakak... sememangnya kau la sabahat ku yang baik lagi suci... bak kata adik2 ipar ku... TERBAIK DARI LADANG... hahahah...

Suki Cida said...

Che Ta
Hehehe... bagi mud sikit kat along... hehehe... insya Allah ada rezeki, adalah... doakan ok

Mahasayang
Hahah tak pa... thanks bee... oh blog tetap buat...anyway suami ku dah di buai mimpi... so tak baik kuar sorg2... baik aku blog... hahahah....

Liyanaroxx
Thank you thank you... ucapkan banyak2... hahah sampai sanding, lepas sanding pun tak pa... akak suke...

Hani
Yes dear... tapikan ayah akak, BIL akak ok je... boleh bangun... dia je...
kena siapkan rotan kalau dah start kerja..

Cek Mira
Thank you yang... biasalah kata pengantin baru... heheheh....