Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, May 11, 2009

Yuhuuuu... aku hapdate jugakkkk....

Siaran langsung di Avillion ... wahhh tell you aku sangat hapy dengan percutian hanimun ku bersama suami ku...

Ya... Suami... Ana norzamani dah sah menjadi suamiku... so we all boleh buat apa jo...hua hua hua... macammana perasaan jadi isteri? biasa je... chewah... iyo ko? eksen je aku ni....

Zamani nan ado... boleh update... kalau tak akak suci melayan suami... wahhh terlebih... tak la...dia tetap macam dulu jugak... ok je, siap suruh aku bawak lappy tuk update blog kalau ada masa terluang... baikkan dan sucikan suami ku yang sentiasa menyokong... i like!

Semalam nikah... satu gamba pun nan ado... masing2 bz.... ko meh la sini email ke mms ke gambar akak sebagai pengantin... aku rasa ramai je yang ambik gambar aku semalam... tapi lepas tu semua senyap jo... tak pa... aku tunggu copy from Sri Bridal... bila hagak2nya aku boleh update?

Bila dah sah jadi isteri, macam lega je... pasal akad nikah bagai tu nantilah aku cerita... hehehe... tak syok tak ada gamba...but after majlis akad nikah aku terus masuk tido...jangan la ingat hambo gelojoh... malam sebelum nikah tu korang tak tahu apa jadi... ada insiden yang berlaku membuatkan aku tak leh tido... aku tido hanya satu jam... percaya tak? sila percaya!
Bukan sbb nebes ke... takut... tapi tetiba je ada masalah... sampai aku cakap kat Suri.... "Ko tolong la bagi tahu Zamani... kalau dia nak marah and tak mo kawin dengan aku, than fine... will be no wedding... bagi semua org puas hati!" Korng rasa besar tak masalah tu? Tapi Suri mmg kawan yang baik... sayang ko Sue!!!! Tnpa dia aku rasa, aku dengan Zamani mmg akan bermasam muke waktu nikah tu.

Cuaca dah la panas... akak dah la sucikan jadi muslimah... pakai tudung, jangan tak percaya yer semua... hehehe... berwap aku kat situ... and thanks to Sri Yanti sbb tabah mentouch akak yer...

Mmg kepala aku terus ting tong! Mud nak makan pun tak ada... Baik je suami akukan... paksa jugak aku makan, berkali-kali dia suruh aku makan sampai tahap dia cakap... "Dengar cakap B bole tak? Nak jadi durhaka ke?" Wah tetiba je kan aku menurut perintah... sejuk je hati bila suami ku yang ambik makanan tuk aku... terbalik sudah....

Bila makan lagi la mata aku jadi kuyup... tak dapat nak tolong nak kemas... so Zamani suruh aku tido kejap... aku dengan baju nikah and muke yang tak berbasuh terus lena kat atas katil...

Sedar2 magrib... sian Suamiku... haizzz... tah bila dia masuk, tengok dia pun dah lena sebelah aku... wahh terkezut... ilang ingatan sekejap... muahahah... aku bangun, dia pun bangun la... lepas tu apa lagiiiiii.....

Korang ingat lain je eh... choiiiiii.... kata bangun Magrib... aku bangun, buang make yang aku rasa menyesakkan kulit muke... mandi... than kitaorg solat jemaah sesama...:) Hope Zamani akan terus membimbing aku...

Than after solat, aku tanya Zamani nak makan dulu tak, tapi dia kata mak dengan abak ajak main bowling dengan family pak cik dia yang dtg... so i follow.... walaupun penat tak hilang lagi ok... seyes aku mmg penat giler time tu... tapi Zamani hyper la pulak... sampai mak tanya aku... "Zamani ni tak tahu penat ke?" Ha! Mak... gud question but cida pun dont have the answer... padahal kat umah aku dia bukan main mengemas... jumpa family dia boleh la pulak main bowlingkan? haizzz...

Ok Zamani dah balik... kena sediakan baju dia sbb dia nak mandi...kalau dia kuarkan sendiri baju dlm beg nanti aku jadi sakit hati... sebelum aku penat... let me do ok... update jap lagi.... bye...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

11 comments:

Farah said...

cepat2 update gamba..haih mane gamba ni....waahh avillion mmg bess..romantik gitu...mandi bercahayakn bulan la malam ni hahaha..

ok akhir kata sila vote saya ..

Deqna said...

wah nyempat lagi update..bagus2..
apa pulak masalah yg berlaku sebelum majlis tu? isy ada2 jer tau.. seb baik majlis berjalan lancar gak akhirnya

Suki Cida said...

Farah
Gambar akan di update yeh... jap jap... tapi mmg romentik bangat

Deqna
Kata blogger tegar... tak ada buat apa.. tu yang mengupdate tu....

Suki Cida said...

Farah
Gambar akan di update yeh... jap jap... tapi mmg romentik bangat

Deqna
Kata blogger tegar... tak ada buat apa.. tu yang mengupdate tu....

hani said...

selamat pengantin baru kak cida..hehe
semoga bahagia ke akhir hayat yer..:)

HasraRazali said...

Aku tau, ko sindir aku...haha...masa ko mintak MMS gmbr ko tu, bkn tak mo bagi...ada 2 reason ok:

1) Phone aku masih ada kt pak Ateh...aku smpat transfer gmbr ke lappy ajer, maka aku mmg tak leh nk MMS kat ko, yer...PUAN RASIDAH

2) Tiba2 time aku nk reply kt ko nk bagitahu aku tak dpt nk MMS ko, phone aku lak dh kena blocked! Padahal bil aku baru aje RM70+...kureng ashammm! Nk sms guna maxis, credit lak tak cukup...maka ssugguhnya amat nguji aku tau...

Ko marah kan aku ke tak MMS gmbr kt ko, smpai kan blog aku pn ko tak drop komen? Kat blog org lain, ok aje drop komen? Erkk...tiba2 aku mnjadi SESUATU...ahaks!

Suki Cida said...

Hani
thanks yang...

Hasra
Adehhhh tersentap la pulak... uhuhu terima kasih my dear friend... aku tak marah la pasal tuuu.... mmg kau sesuatu ok! aku baca entry ko sblm nak bertolak ke pd... tak sempat drop sbb suami ku dah ajak kuar... sampai Pd tah kenapa nak drop komen entry ko tak leh... yang lain ok je... jangan lor terasa... eh eh... meh sini cium sikit!

Superstar said...

kalau ko online kat YM dah pasti ko akan menerima file transfer gambar2 kawin mu!!! sbb tu aku suh ko online semalam.. tapi tu la.. pengantin baru ni eksyen gila dgn aku kan... benci. hahahahahaha

NeenaAnuar said...

wah2... mesti seronot kan honeymooning... sememangnyer cida blogger tegar!! hahahaha...

ha'ah lar cida.. kite pun sennntappp gaks cam hasra sbb cida tak drop komen pun kat entry kite pasal cida... cedeyy tau.. huk.. huk.. kalau cida tersentaaapp ngan kite ker biler2, kite mintak maap yek!! kite lak nak cium cida... en.zamani sila beri kebenaran!! MUAAAAXXXXXHHHHH tuk CIDA!!

Wahizah said...

Selamat Pengantin Baru Cida. Wish you all the best. Moga berkekalan hingga ke dlm syurga!

Suki Cida said...

Superstar
Bukan eksen la... kami BZ.... hahahah... tu la lainkali jangan mengajo... wakakaka... terlebih sudah anak murid mu!
Bukan la yang... sampai je terus tido sbb PD sangat panas... perjalanan sangat meletihkan... by the time aku online ko dah balik kerja daaaaa

NeenaAnuar
En Zamani tersenyum kambing 'cium la binik ku' hahahah.... blog sajer suke2... anyway thanks for ur entry... nak drop komen lambat la nak upload... hahahah.. sori eh...hugz gurlfriend

Wahizah
Thanks yang!