Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Friday, June 19, 2009

Ceritanya gini.....

Terima kasih atas semua ucapan tahniah kalian semua... hehehe... berbunga hati ni walaupun baru... MIL nasihatkan aku tuk tidak terlalu gembira dan tidak terlalu berhati2 ini itu tak leh... boleh effect kandungan... but perasaan ni tak leh nak selindung... korg doakan semoga baby ni membesar dengan sihat tanpa sebarang masalah ok...

Wah nak nangis... sensitip je aku ni... mungkin last two week aku jadi sensitip sbb ni la kot... ermm anak perempuan ke lelaki kalau mak emo tak sudah ni? Heheheh... perempuan ke lelaki, tetap anak akukan? Siapa lak aku nak tentu jantinanya bila Allah dah anugerahkan anak? Ko nak aku bagi... jangan tamak nak anak perempuan ke lelaki...


Erm ari Selasa aku buat pregnency test... mmg you all amat la payah aku nak buat... berbelah bagi...aku takut pregnency test tu salah... mengandung tapi gi klinik negetive lakkan?

Tapi Zamani tetap menyokong... walaupun dia agak pening dengan perangai aku yang tak leh nak terima hakikat... kena pelok berkali2... dia lepas je pelokan aku dah down balik... haizzzz... mengadakan? so nekad lepas tu, aku buat... memula mandi... than baru test...


Bila buat test urine tu... berdebar hati aku... Tuhan je tahu... bila nampak kertas puteh bertukar pink, naik terus naik... jeng jeng jeng... aku nampak satu line je dulu... pujuk hati...kalau tak jadi, jangan sedih... sekali satu line kuar... ahhhh sungguh tak duga...

Line menegak tu yang jelas... baru yang garis melintang nampak...

Oh aku beli prengnency test clearblue... sanggup ko! beli mahal ko sbb aku takut tak accurate... kuar bilik mandi tersengih... Zamani tanya macammana? Tak leh nak terkata...

"Positive?" Aku senyum lagi... hehehehe...

Suke punya suke than bila teringat kes pidah lately dia buat test, positive...tapi gi klinik negative... alamak! Malam Rabu tu kebetulan MIL and FIL aku pergi jusco bukit tinggi, so kitaorg jumpa diorg kat sana...kat sana je zamani dah break the news... and happy semua happy la kan...

So semalam otak aku dah dok risau... eshhh apakah anak aku ni jadi macam aku ke, cepat risau than sensitip ikut abak dia la... ahak! Kan Zamani... awak suke sangat merajuk dan terasakan? kih kih kih...so aku bagi tahu Zamani aku nak gi klinik lepas balik kerja... but Zamani nak temankan... so semalam kitaorg gi klinik...

Adehhh tention! Zamani over excited... mulut dia tak reti diam... semalam mmg aku tak leh nak senyum walaupun dia cube nak buat aku happy... sori baby... me mmg risau kalau pregnency test tu tak accurate, but dia tak faham...dok kacau jugak akukan?


Berisi sudah badan akukan? Tak apa... berisi sbb ada isi, jangan isi lemak... tu yang aku naik hantu kang....

menunggu dengan kesabaran

Ni kerja Zamani... sampai panjat sofa... adeh laki siapa ni? Aku risau kalau aku tak mengandung, dia mesti frust... tu yang aku tak leh sebenarnya...10 kali aku suruh dia behave...

Wajah gembira bakal seorg ayah...wink wink


Zamani ambik satu2... aku naik geram pun adakan... bukan apa, aku tak nak dia excited lebih2... nanti effect kat aku... apa pun tunggu la keputusan doktor dulu... sampai aku besarkan mata...

"B duduk!!! Macam budak2"
Ha...baru aku rasa tak rimas... sori sayang eh... pembawak budakla katakan... kih kih kih sila tahu politik wanita mengandung dah bermula! ha ha ha

So kali ni biarla aku masuk... sbb Zamani tengah ghairah nak ambik gamba... ada gak doktor tu marah... lagi pun just nak tahu preg ke tak... nanti medical cheak up biasa, harus ko masuk...
Rupanya kat luar dia tak senang duduk dan terus posing ambik gamba sendiri... penuh je gambar dlm fon aku nikan? Heheh tak pa B... i like!



Baru nak tahu result mengandung ke tak... kalau aku bersalin kang? oooo sila ambik aksi zamani eh... wakakak... ni amanah ni, bagi siapa yang ada kat tempat kejadian... uhu! So kuar dia tengok aku... aku senyum...wahhh suke! dan dan tu jugak dia call abak dengan mak, aku lak call ibu... mungkin 20 feb tahun depan... wahhh bertambahlah ahli keluarga yang sambut bulan 2 ek...
16 feb - kent
18 feb - Ibu
20 feb - Atuk and new born baby (insya Allah)
23 Feb - Ayah and pak cu
24 feb - Rayyan

Ni buat kek besar2 sekali sambut... hahaha... lepas dah confirm tu terus ajak zamani makan kat andalas koner... seyes weiiii! aku mengidam nasik lemak kat sana... hahahah baru berani bukak cerita... dr hari Isnin lagi... terbayang2 nasik lemak tu. Memula aku tertanya jugak, asal lain macam ni? Macam nak sangat2... tapi aku diam... ni semua nak gemuk la ni! Itu je la...

Isnin nak suggest kat Zamani, kan Mak sedara dia dtg, so makan dengan mak dengan abak... so tak pa esok ada... selasa nak gi jugak than zamani nak tengok WWE so nak gi kedai mamak... aku pun lupakan hasrat... Rabu nak makan jugak, lepas buat test tu dah confirm la tu teringin la tu... org kata mengidam... wah very the melayu anak aku, nak nasik lemak... syabas bete! Tak jadi sbb mak abak call ajak join makan malam kat jusco bukit tinggi... dah dekat dengan umah... so takkan tak mo gi... lepas je balik klinik... ahhh dapat... syurgaaa.... tapi dah rasa, erm biasa2 je...

Tu la org kata politik org mengandung sudah bermula.... kui kui kui...

And zamani cant stop smiling dahhhh... sbb hapy to be father... so dah boleh wish Happy Father's Day la ni? hehehehe....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

12 comments:

Anonymous. said...

congrates, babe! :D dahsyat ni, bak kata mak saya, 'sharp shooter' betul! hehe gurau-gurau je jangan marah ye ibu mengandung.

HasraRazali said...

Politik ibu mengandung sudah bermula, yer...:-)

myzatulHanim said...

wah!
sis dah mengandung!
tahniah sis.

*tumpang gmbira :)

Cida Zamani said...

anonymous
hahah zamani fokus tu...sbb isteri dia dok nak satu baby... heheh alhamdulilla...

hasra
hahah sila tahu

Myzatulhanim
ok thanks

Liyanaroxx said...

yes!dah khatam entry akak...lama x masuk blog nih...cuti lama sgt...hehehehe...neway kak cida...TAHNIAH!!TAHNIAH!!TAHNIAH!!Happynya!dari zaman akak bercinta dgn hubby,tunang,kawin & nak jadik ibu dah saya follow blog akak dari kak suri...Tahniah again sis!=D

anna =) said...

hahaha..blom lg..tnggu baby tu kuar n akak bersalin,baru leh wish happy father's day..hehehe..

Cida Zamani said...

liyanaroxx
oh terharu... hahah touching la... thanks adik... keep baca eh...

anna
Hahah xcited sangat... hope semua ok...

fealize_eleanoer said...

heheh!

me mak andam yg uols akan gerenti mengandong!hahahahaha!

btl la yang...alhamdulillah btl la...pengantin2 i smuenye ikut jejak i..bunting the pelamin n khemah pengantin!..hahahaha..

so yang...from now on..da kena start minum susu everyday,minum yang fullmilk tau bkn low fat.kalo ku tau nahas ko!hahaha!

asid folic,iron n multivitamin mesti hari2 makan...kalo x nnt bby ade masalah tulang belakang bengkok.bykkan makan sayur2 n kalo lalu telan sile minum soya k!

ermmm...apa lagi ekk pesanan penaja..hurmmm..xpe2 nnt aden ingt,aden kasitau okeh!

syabbbasss beteh!

iKHMAR said...

Wah!!!!!!1
TAHNIAH buat Abg Zam!!!
Uhuhuhu..Suke nyeeeeeeee Abg Zam!! Ehe, comel je. Kak Suki Cida, TAHNIAH!!!

Wahidah said...

tahniah Cidaa

.cek mira. said...

wow!
mr n mrs zamani,
TAHNIAH.
rezeki tu ada, cuma lambat dengan cepat je.
lepas ni countdown cida or zamani jr.
hehehe

Hanyy Gani said...

tahniah yer wat cida n hubby....sungguh ekpress yer,i pun dulu harapkan sesuatu yg ekpress mcm u tpi nampaknya tak jelma2 lagi...2thn tlh blalu...hrpan tu lom jelma lagi..hanya mampu bserah...anyway take care ok