Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Saturday, June 20, 2009

Lain org lain kot

Apa yang aku rasa ketika mengandung ni... ermmmm seyes aku rasa biasa... kecuali lapar... maklumlah aku jarang lapar... tapi kali ni kalau lapar, Ya Allah, berkeroncong mcm sesuatu... sampai nak tido pun susah... selalu aku lapar time tengah malam... kul 12 tengah malam keatas... kan time tu tengah sedap tido? Than lapar seawal pagi... haisemen! Time jam belum bunyi... tunggu la lepas kul 630 bole? aku bangun pun...suami bukan sedar... sedap dia tido tak sedar aku bangun pun...





Tapi itu sebelum aku tahu aku pregnant... tapi dah tahu semalam dlm kul 10 pagi dah mule lapar...samapi mengigil2, bole? amboiii bisa naik badanku ni... tapi tak pa...baby punya hal, tak kisah la janji baby sihat,kan?




Baca blog puan Chempaka... wahhh dia betul kena alahan org mengandung, bau suami pun dia tak leh bau... makan pun dah tak lalu... ermmm terbalik sudah dengan aku... aku tak ada la pulak macam tu... lagi nak bau badan Zamani... hahah giler tak? than dok rindu over-over... sbb aku tahu dia bz kat opis, kalau aku call dia takjawab...than aku email banyak kali... hahahah.... apakah???? erm tak ada jawapan... Pidah kata aku songsang... waktu dia mengandung pun sama, tak leh bau badan suami dia walaupun suami dah mandi... aku lak terbalik... lagi la Zamani lepas mandi, lagi aku suke nak dekat... heheheheh... ke simptom terlalu awal?


Semalam dah mula start mual... tapi nak muntah tak lagi... tak lagi wek wek... maintain lagi... tapi banyak sangat mengidam... yang pelik nak ayam goreng tak sudah! Haiz... terkenan habis Zamani ni... Pidah kata "Tah tah anak ko upin ipin tak???" ...



Choiiii angah mulut mu bau longkang!

Semalam ambik Zamani kerja je terus minta ke KFC... ahak! Kijam...baru la ku tahu macammana mengidam... dulu time Fidah, aku siap gelakkan, cakap mengada la apa la... kena muke ko! padan muke... ni kalau mengidam nak belian ke... emas ke, kan bagus... wahhhh pengsan sudah suami ku baca...

Di sebabkan aku tak sedap badan, jalan sikit macam berlari, penat giler... so aku bagitahu Zamani nak makan kat umah je... than singgah sekejap beli susu ibu! Bukan susu tuk ibu aku... tuk ibu mengandung la maksud aku... Heheheh... dah selalu pagi malam dok komplain lapar je...

oh can anyone bagi tahu aku betul ke susu ibu tu boleh minum hanya sehari sekali? Pidah kata susu ibu kena minum sehari sekali sahaja... yer ke? tak tulis pun kat situ... anyone yang dah jadi ibu know about that?

Suami yang prihatin, penat aku tunggu. Zamani baca segala kandungan khasiat kat label tin... lepas satu, satu tin dia terjah... ermmm ikut aku sama je... tapi sayang gue nak minum susu coklat... bosan la vanilla... tak sedap...

Hanya Anmum Meterna sahaja yang ada perisa coklat... tapi pidah kata tak elok... sbb kandungan DHA kureng... apa itu DHA pun aku tak tahu... oooo kena belajar ni... ermmm.

Satu lagi aku cepat tersentuh... adeh kira baby sensitip la ni... cerita tak sedih mana,aku dah terharu... macam tadi MIL call, ucap tahniah, siap offer kalau nak apa-apa, teringin nak makan apa pun just bagi tahu dia, dia boleh buatkan... mengadakan aku... hingus dah mula nak memeleh... terharu sudah... haizzz perangai sebijik abak dia... kan Zamani... hang gitukan? cepat terharu... kah kah kah... larikksssssss.......bukan apa aku rindu ibu... tak leh dtg Putrajaya sbb Didi dengan ayah sekarang di serang demam denggi... so aku di halang tuk kesana


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

3 comments:

Ena said...

TAHNIAH sukicida cuz bakal menjadi mama paling vogue kelak ihiks..
bout the milk, u can drink it at anytime.. tak kisah bape kali pongg... lbh afdal time minum pagi dan petang... cicah ngan biskut oreo perghhhhhh marbelessss ekekekeke

.cek mira. said...

kak pidah tu lawak r.
bley plak cakap upin n ipin.
hahahaha.

Semoga baby n mama baby sehat until 9 bulan kemudian.:)

Suki Cida said...

Ena
awwww vogue ke? hehehe malu je...oh thanks ena for the info yah

Cek mira
tu pasal... tembak baru tahu.... thanks yer tuk doa tu :p