Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Monday, June 1, 2009

Sambutan Ulang Tahun Perkahwinan -Ayat Skema-

Hola...

Amacam cuti? Che che wah! Aku biasalah... weekend sekarang bz tak duduk kat umah... macam last two week aku dengan Zamani menyemak kat Putrajaya... minggu lepas lak, kali pertama menyemak kat Shah Alam... sian Awie dengan Izaty, terpaksa berkorban bagi pinjam bilik... Awie terpaksa satu bilik dengan Fifi, Izati lak tido dengan mak... Bilik Awie, anyah konker...bilik Izaty aku konker... anyway maaf la kalau kedatangan kami menyusahkan...

AYAT AKU SKEMA OOOOOO.... wakakak diorg dah tahu la aku ada blog.... haizzz asik kena perli jekan? Tak pa aku hanya menjalankan tugas sbgai blogger tegar! .... sbb tu sang lelabah tak drop komen, kalau di drop mmg kena gelak la...along jiwang... uhuhuh... tak pa... you bisik je komen kat telinga i ok... heheheh.

Ok last friday! Kan anniversary Che ta dengan Mr ana... YAKNI adik Zamani la... so gi makan2 kat Shah Alam... aden lupo lak nama tempat tu... tapi ok la... boleh tahang (bak kata org ganu deh), cume aku kena la control sikit, kata nak naik pelamin... jeng jeng jeng...

Di mulakan dengan muke suami ku...

Aliyah nampak dah susut la...siapa nak naik pelamin ni? Aliya pun nak jaga badan eh?! MAK LONG MENGARUT! suke tul tengok dia buat mulut macam tukan... mak long geget nak Aliya?!! Chewah, kali ni dah tak malu dah... memula tu nak ambik gambar macam segan2,kan... sekali semua dah tahu... ermmm terus menjalankan kewajipan sebagai bloger tegar...

Tapi bagus gak... sporting habis semua... hehehe... bagus, bagus, macam ni baru la semangat aku nak meng-update...cume Zamani lak kureng sekarang... cis! tak membantu langsung ar! Cek masih segan2 lagi nih! TAPI KERANA BLOG!!! Aku gagah ambik gambar sendiri... tapi tak syok la... macam nak fon baru je... *kelip kelip pandang Zamani*.... B nak 'E' Series.... bole blog on spot....
yah tuuuu dia! Pengsan laki aku dengar statement tu...

Makanan kat situ ok lah... cume biasalah tekak org melayu ni lain sikit... restaurant ni ada la ala ala macam kedai sea food cine...Zamani dah terdiam dah... selera dah mati la... KONON je....sbb dia mana nak makan benda pelik2 ni... aku lak menahan diri ooooo... berat sudah naik 1kg... 55kg sudah! Baru je 3 weeks kawin...

Buktinya, di kala org semua tengah penuhkan pinggan, Pinggan laki aku je yang bersih... betul tak mo makan ni?! Muah muah muah....

My MIL, FIL and BIL...Fifi... ada siapa berkenan? ehem ehem...

Cis... lama tul mukadimah aku kan... padahal nak cerita pasal org yang menyambut anniversary.

Sebenarnya kami meraikan ulang tahun perkahwinan Che Ta dengan Mr Ana... ini la orgnya...

Tadaaaa.... anniversary yang ke 5... Mr Ana memalu la pulakkan...

Mr ana dengan Aliya Farhana.

Sementra budak kecik ni lak... dia dah pandai nak berdandan da.... siap nak pakai eye liner dengan lipstik lagi... aku perasan jugak, asal muke Aisyah ni lain sikit... nampak berseri-seri... rupanya dia telah di make overkan oleh Acu eh...

Mata dah lawa sbb bereye liner... menurut sumber, bibir dia tak boleh banyak gerak, akibat takut lipstik dia ilang... wakakak lawak la Kak Long Aisyah ni... kalau dah perempuan tu, perempuan la jugak,kan?... tak pa i like!

~Esshhhh rimas la Aisyah mak long asik nak ambik gamba je, tahu la Aisyah cantik~

Aisyah moody kot malam tu... tanya pun tak nak jawab... siap buat-buat tak perasan aku. Selagi boleh dia tak mo pandang muke aku... Tak pa, nanti mak long pakai bulu mata tebal2... confirm aisyah tengok mak long tak kelip,kan kan kan...

Layanan istemewa dr pelayan restaurant... Aisyah malu-malu la...

Ada org tu... dalam tak mo makan, makan jugak akhirnya... tu la, bila isteri tanya, sila la jawab, ni tak, buat muke tak kisah lagi... velagak eh kata tak mo makan... buktinya????

Habis udang di kerjakan... dah makan ada lak niat suruh aku masak macam tu... ko buang tebiat Zamani? Hahahah...

Layannnnn....

Lepas makan, ada acara potong kek! MIL beli CheezeChoc ooooo... my fav!

Aisyah yang geram tengok kek.... sedia nak potong... tak terkelip pandang kek tu,kan...

Yum yum yum... Happy Anniversary to Mr Ana and Che ta!

Apa je suami aku tu buat eh??? Pelayan cine ni dia peramah, rajin melayan aisyah semua... bila kek dtg, dia confident je nanyi lagu Birthday... padahal atas kek tu dah tulis dah Happy anniversarykan? Kebas muke ko! Wakakakak...
Aisyah yang mewakili mummy dengan abak potong kek...

Mana lehhhhh???? kata anniversary mummy dengan abak! Kitaorg nak potong gak! ~Statement yang tak pernah wujud dan di wujudkan oleh aku sendiri~ *Gelak syaiton*

Aisyah frust oooo... tersepit dia kat tengah2 tu,kan???

Sesi makan beradap! Hahahah sungguh biadap aku! Jangan marah eh... mereka di paksa tuk suap menyuap! Tapi macam aku kata la... aku pakai camera fon je...cyber shoot kat Putrajaya... ni la jadinya... ni yang nak camera cangih ni! Esh takut suami ku tu tak perasan apa aku tulis... sekali lagi NI LA YANG TERASA NAK CAMERA CANGGIH NI! Heheh dah bagi hint... tak reti2 nak faham? Sila ke kedai kamera yang berdekatan...

Anyway aku pun rasa happy... best bila dpt berkumpul semua... Zamani la senyum sampai ke telinga... happy jekan dapat jumpa adik2 dia... sampai tinggalkan aku... cis!tapi tak pa... aku faham... at least dapat la aku rehat sikit... kalau tak... selagi aku tak tinggi suara, selagi tu dia tak akan stop kacau aku...

Ahhhhhh.... tak tahu nak buat ending macammana!

To Mr Ana and Che ta... happy anniversary ok...

Pssttt psttt Mr Ana bagi hadiah apa kat che ta??? Heheheh kepochi!

*Haiyak!* Ok nak tido... dadaaaaa... sampai aku habis buat entry laki ku tak balik lagi... mana je dia merayapkan?!!!!



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

3 comments:

Che Ta said...

tengkiuuu!
aiseh tak clear pulak gambaq suap2 tu ekekeke

HasraRazali said...

Meriah nyer smbutan anniversary..:-)
Tahniah ler buat Che Ta & Mr.Ana....

NeenaAnuar said...

best kan buat makan2 reramai camnie..

btw, kat mana tempat yg cida gie makan nie yer? nampak cam sedap jek makanan dia...