Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, June 24, 2009

Sudah mula....

Dah 5 minggu... sudah bermula morning sickness... semalam kat opis aku dah mula tak sedap badan... lepas lunch berlari ke toilet... sepanjang hari aku pening kepala, mual.... balik kerja badan letih semacam... baju Zamani tak gosok lagi... dalam bakul melambak2... lepas mandi, solat baring sekejap.

Call Zamani dia kata komuter delay... so aku pun tido la sekejap... kepala berat semacam... magrib solat, dlm solat perut rasa tak sedap... habis solat duduk lipat baju sekejap, than Zamani sms bagi tahu dia dah lepas padang jawa.... turun je bawah, berlari ke toilet... muntah lagi...

Bawa kereta tawakal je supaya tak jadi apa-apa... sampai2 mengadu kat suami... ahak! very the mengada... dia biasalah memanjakan aku sepanjang masa... pujuk makan sikit, sbb kalau muntah at least tak la perut kosong... bila muntah perut kosong tu yang sakit... aku iyokan je...

Lepas dinner, muntah lagi... hayaaaaaa.... susah la ini macam.... Sian dia yang basuh dan kemas semua... sian suami aku, balik kerja kena wat kerja umah pulak... ermmm oklah nak gosok baju dia tuk esok... sian pulak, tak sampai ati nak tengok gosok sendiri. Tapi Zamani sungguh memahami.... dia tak bagi aku kerja kalau tak larat... tapi tah, aku tak leh la nak tengok umah bersepah... ermmmm apa pun aku harap sangat muntah pening aku ni tak teruk....




The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

2 comments:

Ayen said...

Sabolaa tu baru peringkat permulaan...

Deqna said...

itulah yg perlu dibayar utk menjadi ibu kan?

takpe tu sekejap jer esok dah lepas terimester pertama oklah tu kan..