Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, June 24, 2009

Tuhan... Tolongla beri dia kehidupan

Aku tak henti menangis dari tadi.. tangan masih mengigil... dan tak berani bergerak dr katil... terus merayu padaNya supaya baby ni terus membesar sihat tanpa sebarang masalah....aku tak tahu nak buat apa... i really really need Ibu or Zamani rite rite now....

Aku baru balik klinik.. demam... so aku tanya doktor sekali sbb aku rasa macam peyed pain...sakit di bahagian perut dan pinggang... but not that hurt... kejap terasa sakit and kejap ok... but tak la betul2 sakit... macam angin gitu...

But suprise doktor told me that itu tanda janin nak jatuh... i was like nak pengsan kat situ... masih mendengar penerangan doktor tapi dlm masa yang sama hatimenjadi risau... Ya Allah... hanya itu yang mampu ku sebut... keluar dari bilik doktor je aku masuk kereta balik sbb dia bagi aku MC 2 hari... suruh aku rehat dan tunggu dan lihat dua tiga hari lagi, kalau betul maka dia akan jatuh sendiri... seriously aku sangat sangat sangat sedih... dah aku tak peduli org tengok aku nangis bila keluar dr klinik tu... and i dont know who else i can talk to...

Til now i cant stop crying... tak ada niat pun nak menarik simpati, but aku tak tahu nak bagi tahu siapa... mau pun kongsi dengan siapa... dan kalau di beri pilihan, aku akan pilih baby ni untuk dia terus selamat...i really want this baby...tapi ini pulak yang aku dengar...

And now aku tak tahu, try to relex but badan aku sakit2... pinggang aku bisa macam nak peyed... kaki aku pun start sakit... aku tak tahu apa tanda2 tu... i really want ibu rite now... nak call tp aku takut dia sedih dan risau kat sana...

Tolong la doa tuk keselamatan baby ni semua... aku tak tahu apa aku nak buat since this is my first experience...aku tahu semua ni dtg dari Allah... kalau dah tertulis rezeki aku dengan zamani takat ni je, siapa kami untuk menentangnya? Siapa kami untuk mempersoalkannya...

Aku tak faham kata-kata doktor tadi...

"Balik bincang dengan you husband..." Bincang apa? even kalau keselamatan ku terancam sekali pun i wont let this baby go, until Tuhan sendiri yang ambik dia...

Oh talked to Zy... she said benda ni biasa sbb rahim nak membesar... sbb dia pun rasa benda yang sama... melainkan kalau sakit dia terlaku sangat... kalau sakit sikit2, than it normal kes. Mendengar nasihat tu aku rasa tenang sedikit... tapi hati aku tetap risau... tetap takut... sbb dia adalah anak aku dengan Zamani...

Aku tak tahu nak buat apa... nak bergerak pun aku takut... tak tau apa lagi yang perlu aku buat selain dr berdoa.. dan berharap agar baby ini selamat...


The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

16 comments:

.cek mira. said...

kuat kan semangat dan berdoa pada tuhan.
rezeki tu ada, lambat dengan cepat.

nanti dengan lagu "hadapi dengan senyuman" dan fahamkan betul2.

song of the year for me n fav song.

sis, be strong k.
lagi sis sedih, baby tu lagi sedih. :(

Sang Lelabah said...

Sabar syg..
Byk2 berehat & sama2 kita berdoa byk2 pdNya.
I know the baby means alot to you..to me too..
but if given a choice between you & the baby.. i'll choose you.
So..be strong k.

I love you.

Farah said...

saya doakan semua ok..especially the baby...

be strong yer lil baby..

mai said...

sabar ye cida, masa mai pegnant dulu mai ader rasa sakit nk period gak, lebih kurang 4 5ari tp tunggu2 xperiod lg then masa dh lewat 12ari baru mai wat pregnancy test & its +ve. masa tu mai xtau mai pegnant mgkin mai xrisau mcm apa yg Cida rasa skrg..
cida kene betul2 rest tau, mmg xleh gerak banyak mgkin sbb skrg rahim xkuat lg. jgn byk naik turun tangga, sgt tdk elok di waktu skrg..
mai doakan yg trbaik utk cida.

Hasra_Razali said...

Cida,
Ramai yg menyokong ko, dan bersama ko..Ko jgn cm ni tau, aku tadi pn tak henti nngis sama ngn ko tau...aku tau cmner ko syg kan baby tu...tp kita smua tak leh nk ckp apa, kalau itu mmg dah ketentuanNYA...

Apa yg boleh kita buat sama2 skrg,berdoa dan terus berdoa..mengharapkan apa yg Zy ckp kan tu benar, dan apa sangkaan doc. itu tidak benar...

Insya Allah cida..kalau mmg dh tertulis rezeki ko and Zamani, pasti akan ada..apa2 ramai yg mendoakan ko...bagitahu la kt Ibu, ssugguhnya ko akn lebih tenang, my friend...:-) aku syg ko!

Che Ta said...

dear
just be strong yaa, hang in there both of you
everything happen for a reason
if its not meant to be, its not meant to be..
God may have better plan for you

Anonymous. said...

sabar cida, jangan fikir yang bukan-bukan lagi, nanti awak bertambah tension lagi tak sihat untuk kesihatan sendiri dan juga baby...

pendapat saya, cida jangan terlalu stress sangat untuk baby yang ini. ingat tau setiap manusia ni berbeza-beza. mak saya pun gugur sekali baru dapat saya. you have to put yourself first walau apa pun. baby boleh di'buat' semula (hehe) tapi if you're not there, there'll be no baby at all, dear...

jangan stress-stress ye. mc 2 hari ni rest banyak-banyak tau! :D

NeenaAnuar said...

I'm soooo sorry to hear that cida...

Harap cida tabah menghadapinyer... biar Allah yg menentukan.. coz DIA MAHA MENGETAHUI.. jadi adalah lebih baik cida serahkan pada Allah S.W.T. tuk menentukannyer...

As for you, just take care of your gudself.. Don't stress youself that much coz it will effect da baby... Insyallah, kalau ade rezeki cida.. everything is gonna be OK dear! *HUGS* *HUGS*

AzuraNizam said...

cida cayang..be strong..banyakkan rehat..jangan stress sangat2..kesian kat baby..banyakkan berdoa yer..

Deqna said...

yea.. betul komen2 di atas tu cida....sekarang ni byk kan rehat yer...

dun stress too much at this point of time.. alih2 baby sebenarnya tak pape, tapi bila cida stress cam nie lagi effect kat baby..

be strong ok..

iKHMAR said...

Ya Allah~
Tuhan Yang Maha Agung..
Kau kurniakanlah kesabaran dan ketabahan buat Kak Rasidah bt Rusli sekeluarga. Kau ringankanlah beban yang ditanggung mereka. Agar mereka beroleh ketenangan dalam menjalani kehidupan ini. Kau teguhkanlah iman dan kekuatan mereka agar dapat menempuh ujian-Mu. Sesungguhnya Kau benar-benar Maha Mengasihani... Amin...

Wahizah said...

sabar ok dear. ni semua cobaan. byk kan rihat and jgn buat alot of movement. DONT EVER CARRY any thing that's above 1/2kg. i had this experience masa i expecting my daughter and i do have discharged. so i know how u feel. u lucky that ur hubby is supportive enough. I'll pray for you.

Ayen said...

Saye pun sedih dgr berite ni.Ape yg blh saye ckp,kuatkan semangat.Jgn terlalu stress takut nanti kesihatan diri plk terganggu.InsyaAllah sumenye akan selamat,Amin...

Ayen said...

Saye pun sedih dgr berite ni.Ape yg blh saye ckp,kuatkan semangat.Jgn terlalu stress takut nanti kesihatan diri plk terganggu.InsyaAllah sumenye akan selamat,Amin...

LubLy said...

akak...:(...adik ikut sedeyh...

abg zamani pls help her...:(

God pls save my sista n her baby...:S

anna =) said...

haa kak...so skrg da taw doktor mane slh n doktor mane betul..ternyata doktor yg ckp mc tu salah..ade ke patot ckp mcm tu...so..pasni akak bykkan rehat..jaga diri n baby elok2 ok...kami smua sokong akak..