Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, July 30, 2009

Akak Kedai Makan Part II

Mari cari pasal lagi... heheheh...



Pagi ni aku dengan Zamani lambat gi kerja... tak la lambat sangat2... tapi lewat la dr selalu... akibat terbabas jap pagi tadi... kah kah kah... penat sangat semalam balik kul 2... tu yang tak menyedor...tapi sempat nak bersarapan lagi suami ku kat kedai tu...alah kedai Secret admire dia tu la...



So aku macam biasa ambik nasik goreng... tapau makan kat opis je... Suamiku ambik kuih... so ari ni dengan baik hati aku lak velanja dia makan kuih...lalalalalala....



Aku :- Dah ke?



Zamani :- Dah...



Aku :- Ini je? Tak nak makan nasik ke apa , mee ke?



Zamani :- Erm tak mo...



Dia :- Aik ambik 2 je? Cukup ke?



Zamani muke berubah... hahahah sila tahu dia takut bini... kah kah kah... takut aku cari pasal... aceh ceh...



Zamani :- Cukup...



Dia :- ambik la lagi...kang belum tengahari lagi lapar pulak...



Dia bebel tapi suami ku dah kuar... still berbual dengan aku... tah apa tah... malas nak dengar... so ku keluar dr kedai, laki ku elok makan kuih depan kereta...



Aku :- Ambik la lagi...kang lapar PULAKKKK.... ( gaya perli)



Kami gelak...



Zamani ;- Bukan salah B eh... dia yang cakap... B tak kata apa pun



Aku :- Ahak bila masa ayang ada kata B kata apa-apa??? Ayang sedih la... mesti B pikir, bini aku pun tak seconcern minah ni... hahahah,kan???

Zamani :- Ha cukup la merepek tu yang... kang cari pasal masuk blog pulak



Ku salam suami ku... terus naik ke opis...



Tengahari macam biasa report duty kat suami ku tu...



Zamani :- Ayang makan apa ari ni?



Aku :- Nasik campur



Zamani :- Kat mana?



Aku :- Kat kedai secret admire you...



Zamani :- Hahahah cari pasal je ayang ni tau...



Baru tahu ke? heheheh... i like!


Last nite... berbual dengan Zamani pasal org ketiga ni... aku pernah cakap kat dia yang aku terpikir, bila bercinta semua indah...org yang kawin lebih dari satu ni, dulu-dulu baru kawin dengan isteri pertama mesti janji nak sehidup semati... tapi at the end kawin lain... janji ke mana... so tanya la...

Aku :- will u end up mcm tu jugak ke? (refer to person yang kitaorg kata tu la)

Zamani :- mengarut je ayang ni... B tak berani nak pasang 2-3 ni...

Aku :- Erm macam tu jugak la kot org-org yang kawin ni berjanji...

Zamani :- Esh tak baik tau ayang ni, fitnah

Aku :- Esh... nanti ayang dah tua, than gemuk... tak cantik... mesti B nak perempuan yang lebih mude kan, kan kan?

Zamani :- Habis kalau ayang tua, b tak tua? Siapa nak B yang tua ni?

Aku :- Jangan cakap, budak mude sekarang dua je... tak lelaki tu kaya, atau dia pilih sbb lelaki tu matang and banyak pengalaman...

Zamani :- entah la... itu org lain kot... B tak berani la nak buat..sbb i know... i tak boleh nak bahagi kasih sayang... tak pandai...kalau i kawin dua, salah satu mesti terabai... and itu dah salah..so u tak perlu risau...

Ermmmm... anyway aku tak la risau... bagi aku bertepuk sebelah tangan tak akan bunyik... selalu ingatkan Zamani, sbb aku paling takut bila hati kat org lain, tapi bersama dengan org lain... banyak sangat kawan2 aku yang dah kawin jadi macam tu... kawin sbb nak sakitkan hati pihak lain... tapi hati perasaan tak ada kat si isteri... oh sangat tak boleh nak terima... kadang2 dengar diorg cakap ni macam dah lupa soal agama, tak cinta suami / isteri... kawin sebb di paksa atau terpaksa...

Bukan nak cakap besar but im kindda malas nak gaduh pasal rebut2 ni... yes! suami kita kena la pertahankan... tapi kalau bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyik...tak adil rasanya kita nak salahkan perempuan tu bulat2... padahal kalau lelaki tak layan, tak jadi... kalau hati dia cukup kuat tuk anak isteri dia takkan curang... dia tak akan tikam anak bini dia dr belakang... so cara yang terbaik, kalau dia bahagia... than pilihan di tangan dia... sayangkan isteri, maka berubah la... sayangkan gurlfriend maka kawin la... tapi aku menentang keras POLIGAMI! inorder to gain something, u hv to lose sumething... walau macamana Zamani terangkan aku soal islam ke apa ke, bagi aku hati seorg perempuan tu hancur bila hadirnya org ke tiga... tak kisah la dr masa silam dia ke, masa hadapan ke... i will never like Ex Ex ni... EX gurlfriend ke, Ex Tunang ke, Ex isteri ke, rasanya tak suke bila nak kait2... sebab tu Zamani never mention apa-apa about his past... and aku pun tak kuasa nak ambik tahu... tapi tipu la... ada benda yang dia perlu kongsi, kena kongsi... selagi aku tak tanya, dia takkan cerita...heheh we had big fight once sblm tunang dulu so dia ingat la kot tuk tak ulang benda yang aku tak suke. Hehehe

Ok aku dah melalut... sampai ke situ la pulak.. cume cerita apa yang aku dengan Zamani bincang malam tadi... Zamani tahu... sbb tu dia tak berani nak bukak cerita apa-apa kat aku sbb aku emo sikit kalau benda2 ni walaupun dah lepas... ahak! But ada satu yang aku dan dia belajar sebenarnya... never hidding things from ur partner... mungkin ada yang berpendapat tak semuanya harus di cerita pada pasangan kita... ada benda perlu di simpan tuk menjaga hati pasangan kita tu... but dlm rumahtangga yang kita bina... hanya ada kita dan dia... kalau kita tak percaya pasangan kita tu, macamama kita nak hidup dengan dia? Dan aku juga belajar... kita hanya boleh dengar org bercerita tapi keputusan kita yang buat, bukan org lain... and baru kena marah dengan Zy... jangan kongsi cerita dengan org luar... walaupun mak ayah kita... sbb penerimaan org luar ni jauh berbeza... mereka cube menolong dan cube protect kita, but somehow rumahtangga kita, kita sendiri yang lindung... bukan mak, bukan ayah, bukan adik beradik mahupun sepupu sepapat... semua dia tangan kita... betul tak kawan2???

Ermmm aku tahu aku tak layak bagi nasihat... may be ada yang tak setuju dengan apa yang aku tulis... may be tak sokong pendapat aku... well aku tak minta pendapat pun... just sekadar menulis! Laki aku lambat pulak ari ni... ada meeting pulak time org dah habis kerja... baru veranggan nak lentok2 balik kerja ni... confirm balik ni kelam kelibut...mana nak beli telor tuk bunga pahar, mana nak hantar kad kawin pada saat terakhir ni... mana nak gi buat facial... pengsan jugak akak jap lagi dik oiiii!

Nak buat apa sekarang eh???? ermmmm



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

NeenaAnuar said...

betol.. betol.. betol... tepuk sebelah tangan takkan berbunyik kann.. neena pun selalu kata... before kite nak salah kan @ menuding jari pada org lain... better kite menyalahkan org yg terdekat ngan kite tu dulu sama ade suami ker / isteri ker / adik beradik ker...

Farah said...

pada saya hubungan suami isteri ni bergantung pada trust kalau asik nak jeles/serkap jarang pon tak bagus juga..lgpon saya ngan husband 7 thn bercinta baru kawin..so mase untuk kenal tu lama..

selalunye husband saya sendiri yang akan bercerita kalau ade perempuan lain kacau/hint2 die...saya tak tanye pon..agaknye perasaan serba salah tu ade dlm diri die sendiri kot..saya cuma jawab kalau tak di layan takpela..saya pon takde nak jeles tak tentu pasal..tp kalau pompuan tu dah lebey..mesti bertindak dgn segera hahaha

ops terpanjang plak komen.

Fadhlina Budiman said...

Cida..i pun slalu tanya soalan macamtu,sampai orang tersayang tensen pulak..hahahaha*gelak suka..

Facial?try book SKII..baru RM108..berbaloi lah,dear..

Deqna said...

betul tu cida. dalam perkahwinan never hiding something to your partner.. kena telus..yg penting mesti ada sifat jujur antara dua pasangan..