Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, July 30, 2009

Semakin teruk

Alahan semakin teruk... merisaukan aku sebenarnya... aku rasa nak control pun dah jadi di luar kawalan aku sekarang ni... mungkin aku agak lewat nak start morning sickness... yang lain bulan pertama je dah mule... aku lak baru nak mule... boleh tak kalau start after the reception????


Semalam balik dr bangi, aku singgah Putrajaya, hantar barang hantaran kat umah ibu... jugak berkat.... Semalam Zamani lapar tak hengat... sian suami ku... sedangkan aku... nak muntah... ya Allah... rasa nak terkeluar di hujung tekak... tapi aku tahan sbb tak selesa tul nak muntah kat tempat yang aku tak biasa ni.. tetiba jekan rasa tak sedap... Zamani terlebih concern... tengok aku dah tunduk2... diam... dia mula tanya...


Zamani :- Sayang kenapa?


Aku :- Tak sedap la...


Zamani :- U tak makan... makan sikit...


Aku :- Tak nak...

Zamani :- Paksa la diri tu makan... budak dalam tu melalak2 nak makan...



Teori suami ku yang tah apa-apa... bukan tak nak makan, tak leh makan sbb aku rasa nak muntah!!!!! makanan belum dtg, baru sebut je... dah loya... sungguh sesuatu... asal ni


Zamani :- Makan la... bla bla bla...


Ok aku diamkan... Ya Allah... terima kasih kerana kau kurniakan aku suami yang sangat baik dan prihatin... TAPI aku sakit... dia dok tanya aku berkali2...


Ayang kenapa???


Ayang what wrong???


Ayang asal ni????


Ayang...ayang...ayang.... kadang2 aku rasa dia ni tahu tak aku mabuk mengandung...


Aku :- ayang mabuk la... boleh tak jangan tanya i banyak kali...


Zamani :- Ooooo Mabuk.... 'mabuk bukan mabuk, mabuk nama... mabuk cinta... mabuk mengandung....' ----> lagu spider!


Dia boleh la buat lagu kan... aku tengah sakit2... lagi buat lawakkan????? hampeh tul... aku nak gelak pun tak larat... tomei tomei... nak kena tampo laju2????


Aku tak ada mud nak tulis... sbb badan aku lemah... nak baring je kat umah bole tak korang rasa???? haiyaaa... esok nak aply cuti la...esksen je tak nak aply cuti tau...jom En Zamani... dr awak aply leave on monday... apa kata friday... leh kita guling2 atas katil lama-lama... ahak! tak la every morning ambik masa setengah jam tuk decide siapa mandi dulu... ahak!!!! buruk perangaikan?






Motip gambar???? heheheh aku cari2 gambar... jumpa ini gambar dlm pen drive suami ku... tah mana dia dpt... aku pun lupa kewujudan gambar ni... wahhh agak suke gambar ni... heheheh... sekarang??? tengok rambut je aku nak pengsan! haiyaaaa....



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

4 comments:

Farah said...

akak pergi klinik mintak dehydrate salt (saya tak ingat nama betulnye) tp untuk orang yg dehydrate la...nnt waktu majlis takut takde tenaga plak..lembik kang muka tak berseri.

saya pon dulu start muntah2 ni waktu 2-3 bln pertama..teruk sampai minum air masak pon leh muntah balik air masak tu..badan sampai lembik..2 minggu cuti duduk rumah mak yang jaga..tp nasib baik tak kena warded masuk air dlm badan..

memang waktu mabuk2 ni takde selera lansung..

Fadhlina Budiman said...

yelah Cida...kena makan cikit..try salindah..org cjkp produk tu ok..senang bersalin then baby pun mcm bijak jer

mai said...

ayang ..ayang...jgn smpai tgn melayang yer cida..hehe

Che Ta said...

perkara paling ku tak suka bila preknen ialah bila semua org sibuk pasai baby je,
paling nyampah 'makan la, kalau u taknak pun atleast fikirkan anak tu' or
'careful, nanti baby bla bla..'
oo kira ku nk sakit ke apa ke takpe la asal baby ok dah eh.. emosi sungguh hehe