Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, July 28, 2009

Auditor...oh auditor...

Sajer nak cerita kat sini... actually aku tak macam korg la jumapa auditor setahun sekali...aku kena deal dengan diorg sbb aku ada few company yang kena handle... so satu company closing, kena lak buat company lain... so aku dengan diorg sangat close... and bertukar2 cerita ok...ha sampai gitu... satu opis tu tahu cerita aku...ahak! ok tak? Of coz aku pun tahu la cerita diorg... and kat company tu, ada 3 org lelaki... Velu handle account A, Nizam the other company and Salim dia uruskan tax... so deal dengan Salim jarang2...

Kak linda lak uruskan documen for company sectary... so aku banyak kongsi dengan dia and Velu... but biasalah menyampai2... sampai rapat jugak la dengan Nizam and Salim... since aku tak kawin lagi (time tu) diorg kenekan aku dengan si Salim ni... sama baya dengan aku... tak kawin lagi and dia org sarawak...

So bila aku call ke apa ke, diorg suke la kenakan aku dengan mamat ni... but aku ok je... tak take personal sangat sbb cinta tu tak ada... and aku tak tahu la dia macammana... tapi masing2 atas urusan kerja je...

Sebb Salim ni org Sarawak, dia bit kasar, berkau aku dengan aku... and suara dia mmg tinggi... tapi aku mengadu kat Velu, Salim garang...

Everytime Velu dtg buat audit, dia dok tanya aku bila nak kawin... but aku cerita la benda betul... mmg time tu tak adakan? Ada BF tapi macam tak ada je... TIME TU LA...

So last month Velu dtg for Audit... aku cerita pasal nak kawin... and told him la dah nikah... Velu muke berubah... and tanya...

Velu :-Cik Shida kawin dengan org yang lama tu ke? The guy yang bukak business courier service tu ke?

Shida :- hahah nope...

Velu :- I rasa I jumpa dia last year, guess around Sept...ingat ur birthday i terserempak dengan dia kat opis u?

Shida :- Hahaha... jodo...dia tak nak kawin dengan i

Velu :- So suami Cik Shida ni?????

Turun dr langit... hahahaha... susah nak aku ceritakan...so i intive invite dia la reception tu nanti... Velu terdiam kejap than sambung

Velu :- Frust la abang Salim kita....


ESOKNYA!!!!


Aku call diorg... Nizam angkat...

Nizam :- Yer PUAN Shida....

Aku gelak2 je la... oklah... tak perlulan PUAN... Panggil je la Shida... saje jekan diorg ni...

Than lama jugak aku tak dengar Salim angkat fon... so last two week aku call... Salim angkat fon...dengar suara aku...

Salim :- Yer PUAN SHIDA... boleh saya bantu PUAN????

Dengan suara yang agak seyes and menekankan perkataan PUAN tu... ahak!

Aku:- Erm jangan panggil Puan la... rasa ganjil lak...


Salim :- Habis nak panggil apa? Dah mmg Puankan????

Aik... marah la pulak... hahah aku story kat Zamani dia lepak gelak... kihkihkih... tula Salim siapa suruh hang lambat... uhuhuh... dah tu nak tinggi suara lakkan? haiya... hahah tak pa ku mengerti perasan mu...wakakak tetiba...



The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

2 comments:

Fadhlina Budiman said...

wakakaka mungkin kah Salim tu meminati secara diam-diam..jeng jeng jeng

Awien Ghazi said...

hhhahahaha... lagi satu gosip hangat buat org gelak guling2... syabas puan cida ")