Ku jua tak boleh hidup tanpa dia... layannn

Under OnE ruf!

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, July 21, 2009

Sepetang di Tanjung Malim

Weekend lepas aku gi Melaka... sajer nak ilang rindu kat Jay... Ermmm terima kasih pada suami ku yang baik hati... menurutkan keinginan sang isteri... sepatutnya aku tido putrajaya minggu tu sbb Mak dengan Abak pun gi menjemput keluarga kat Kedah... pastu ibu yang cadang nak balik hari nak overnite... sob sob... tetiba je nak sedih... bukan apa sbb Jaykan ada... kihkihkih...

Cerita pasal Melaka nanti aku cerita eh... so lepas balik kerja siap2 terus gi Melaka... esoknya kul 9 dah bertolak dr Melaka ke putrajaya tuk ambik cik Hasra... kemudian letak kereta kat umah ayah and ibu, terus kitaorg bertolak ke Tanjung Malim... by that time dah pukul 12 lebih... sepatutnya last week pergi... konon Puan Bee kita nak la sambut birthday dia last week... tapi aku lak jenis gi umah org tangan kosong ni aku lemah sikit... yer la... Puan Bee dah ingatkan berkali2 dtg dengan perut yang kosong sbb dia nak masak...and lepas ambik cik hasra, cari la kedai kek kat Putrajaya... yang ada sec rep je... kedai kek biasa tak ada...

Aku tak sedap hati... tak best tul kalau plan nak buat tu tak jadi... Aku minta Zamani singgah Shah Alam cari kedai kek... tapi Zamani kata takut tak sempat... sob sob... tak pa la tak ada rejeki kot nak sambut... on the way di Tanjung Malim... tetiba Zamani bagi signal masuk exit Batu Tiga... sambil tu aku tersenyum manja la...
"Eh nak gi mana?"
"Ermmm kita cari kek la tuk Ab tu... kang merajuk pulak..." Sambil usap kepala aku... wahhh suke!
"Thanks sayang..." Nasib Hasra ada, kan kan kan... so aksi terlampau tak buat la... kih kih kih
So kitaorg ke giant Shah Alam... pilih2 kek terus jalan... uhhh sangat terik... ku sangkakan dekat... boleh tahan jugak jauhnya... oooooo pandai Puan Bee kita ni yer... cakap dekat 45 min...

Puan Bee kata masuk exit tol behrang... sbb dekat dengan rumah dia... so sampai je dia dah tunggu dia kat tol behrang... tak sampai 5 minit dia dan suaminya sampai...

Kalau korg nak tahu, Puan Bee ni atau Mahasayang ni, kawan aku kat Kolej dulu... dulu aku tak suke dia... hahahah... tapi last2 baik... org yang aku tak suke selalu tu la jadi kawan sekarang... lama tak jumpa... hampir 7 tahun kot... tak pun lebih, sbb dia sendiri kawin dah 7 tahun dah. Than berjumpa kat YM, chatting je sepanjang kenal tu...until aku menyuruh dia bukak blog dia sendiri... heheheh.... clik di sini.
Sampai je umah dia, kitaorg di sambut oleh diorg... peluk2 sbb lama tak jumpakan... dia tetap tau macam tu jugak...
Sampai je kitaorg layan anak dia si Kyra... selalu nampak dan tahu cerita dari mama dia je... tapi kali ni auntie and uncle baru je jenguk kyra... sempat la jugak aku dengan Zamani belikan dia barang...
Posing dengan hadiah... kyra minat sangat dengan Zamani,kan? dok berkepit je... dengan aku tolak2 tangan... alah kyra, kang auntie cida dah buat rebonding... awas Kyra... wahh tetiba.... apa motipnya????
Suami ku tu pandang apa??? ker bercita-cita nak letak gambar kawin kita macam ni kat umah nanti? *wink wink*


Hasra dengan mesra kanak-kanak... heheheh...kyra tak layan daaaaa.... dia memalu... kan kan kan kyra?
Puan bee dah masak banyak tuk kitaorg... dengan nasiknya... dengan lauk asam pedasnya... dengan lauk kacang panjang goreng, dengan bihun sotonya... wahhhh sangat sedap! ni buat nak dtg lagi ni...

Aku terasa Hasra dah susut la... perasan tak? ni tak leh jadi ni... hahahahah... maklumlah nak tunjuk la tuh dia dah selamat habis puasa ganti... dush dush!

Me and Puan Bee... tengok makan yang terhidang di meja... wahhh teringat balik dah mula la lapar pagi2 ni... glub!


Time tuk dajalkan Puan Bee... (kerut muke ala-ala evil face...)... kek yang kecik ni, kalau di letak lilin seusia dia mmg penuhkan??? hahhah... mati2 tak nak letak lilin... sbbkan kyra dok nak makan, aku pun apa lagi cucuk 29 batang lilin kat kek... hahaha aku masih 28 lagi sila tahu... kih kih kih... tuanya ko beeee...
Suami Bee yang rela biniknya di dajalkan...hahah tersenyum je... padan muke, aku dengar Bee dia cakap macam tu dlm hati... wachaaaaa... ada jugak kena flying kick... suami bee tak la pendiam tapi ramah la jugak... rajin tolong isteri dia hidangkan makanan tuk kami ni semua... terasa di hargai sangat... ni yang nak buat datang lagi ni...

Nasib baik Bee pegang pisau potong kek... kalau pisau potong daging mau aku mati kat situkan? hahaha jahat tak saya?? (gelak syaitonnnnn)

Kata sehati sejiwa... dah bini penat pasang lilin... suami nya membakar lilin ler jawabnya... sekali lagi kita gelak ramai2....


Bee ko terharu tak???? baikkan aku... wahhh puji diri sendiri kau!!!!! kenapa Ab gelak? Sbbnya kitaorg tak nanyi lagi birthday english or malay song...ini tiga abdul punya version daaa.... "Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu... Allah selamatkan Ab and Family...."

Dan dan laki aku dengan tak malu nya... buat suara Sadiq Segaraga yang kuat tu... sampai sakit jantungkan???? terkejut semua...aku sbb dah tahu diam buat tau je la... hahahaha

Terkujat ko Ab... kih kih kih... nasib baik tak sakit jantung eh...kalau tak???? mampus aku dengan Zamani... heheheheh....buat binik org sakit la pulak....

Yehhhh ab dah tua... 29 tahun... ko tunggu Sept ni Cida... ko pun sama jugak... hahahah tak pa tu bulan puasa... korg buat2 lupa sudah...

Lepas tu apa lagi...masing2 dah kebulur... aku makan nasik dulu... syourgaaa... asam pedas... ambik ko! actually lately aku mengidam sangat nak makan asam pedas... hari tu kak ina masakkan, dtg umah ab dia lak masakkan tuk aku...wahhhh sangat best...

Lepas makan kitaorg relex berbual2... cerita macam2 cerita... Zamani dah makan dengan tak malunya tido kat ruang tamu... tak pa bagi driver relex... sian dia bawak dr Melaka - Putrajaya - Shah Alam - Tanjung Malim - Klang - putrajaya - Shah Alam... hambik ko! sian suami aku... sikit tak merunggutkan? sila hargai dia yer Puan Cida yer...sob sob... tapi time dia nak terlelap tu ku mohon supaya dia tak buat okestra kat situ...malu jerk... suami Ab pun masuk tido jap...ambik peluang sbb Kyra pun tido sama... so tinggal kami bertiga la bercerita macam2...

Lepas tu lapar balikkan? Hahahah makan lak Bihun Soto...

Ni pinggan si Hasra... bihun dah habis dia ratah lak ayam dengan bawang goreng... suke betul makan bawang goreng.. kepelikan... sup dia mmg sedap!

Aku yang kekenyangan dan keletihan yang teramat... ooo boleh mati kekenyangan ni... bak kata Ab, next time dtg, kalau esok ko tak tulis entry maknya aku mati sbb kekenyangan... semua dia nak kuarkan dr dapur dia... dan aku dah banyak kali round basuh pinggan... heheheh umah org kena rajin... umah sendiri? suami ku yang rajin...

Siapa la yang ambik ni??? kata bloger tegar semuanya kan??? ambik ko! letak sini tunjuk aku rajin... lalalalalala....padahal... ermmmmmm

Zamani tido dr kul 4-7 malam...ooo tak leh tido lama2... kalau lama malam dia tak leh tido dia kacau aku...kang aku mengadang sian lak dia... so aku kejutkan dia... tu pun si Ab buatkan kami air... makan dengan kek yang aku dengan Hasra beli... berapa banyak kali daaaa makan... tak cukup dengan tu...

Masing-masing bawak bekal ok!!!!! sajer je si Ab bagi bekas tuk kami dtg pulangkan...hahah pulang kat majlis aku sudah! wakakaka... aku bawak letak dlm hangbeg eh Bee....lepas solat magrib, kami terus beransur pulang.... tapi sebelum pulang bergambar sekejap sebagai kenangan terindah...

Kami
Ok next year kita ambik gambar macam ni lagi... aku lak pegang anak aku... lalalala... kyra jangan makan banyak2 so mama stil leh dukung Kyra lagi ok ^-^

Ab dan suami... terima kasih banyak-banyak atas undangan ke rumah... actually aku dtg umah dia sbb nak deliver kad kawin... adeh patut ambik gambarkan? sbb dia istimewa sangat so aku deliver sendiri kad tu...kasi dia serba salah kalau tak dtg...wakakakak jahat aku...tak pa...
Ab ada gak baca blog Deqna and Neena... and dia kata umah mak mertua Neena tu dekat je dr umah dia... and kami dah buat plan nak mandi sungai...nak tak deqna and neena??? mau join??? boleh kita jumpa macam hari tu... macam biasa, Hasra akan uruskan semua... awin and Za akan di beritahu... sesekali jumpa macam ni mmg best!!!!!kan kan kan????
The Half Blood Princess
-With me,You'll Never Walk Alone-

8 comments:

Fadhlina Budiman said...

Cida muda lagik lor..

Suki Cida said...

fadhlina
hahahah mude??/senja sudah... :P

Hasra_Razali said...

Ok, pasal organize picnic tu nnti lepas ko sanding kita pergi ek...best gak tu, konvoi reramai...jgn risau, aku organizer yg gigih..wahahaha...puji diri sndiri...

MahaSayang said...

jgn serik yeee....aku dah umpankan tupperware tu...tak reti2 nak pulangkan!!! hahahahaha

NeenaAnuar said...

hehehee.. betol tuuuu... memang dekat dah pun ngan umah MIL Neena...

Woohh.. nak berkelah di sungai yerr... biler tu?? Insyallah... kalau ade kelapangan apa salahnyerr kannn...

p/s: thanks to MahaSayang coz membaca my blog yeah! ;)

Suki Cida said...

hasra
yer yer aku tahu ko mmg seorg yang gigih... confirm ab tak mo kita dtg umah dia dah kalau bawak kawan reramai... hahahah

Mahasayang
hahahah... jangan risau aku pulangkan time sanding... kikikiki... konon2 hadiah 'special' la... kakakak org tak tahu harte ko tu.. =)

Neena
Ha! bila neena nak balik sana boleh plan,kan? ab tu bagi tahu lambat time tu... ahak! kalau nak nak terjah kedai mee yang neena gi tu...kih kih kih

fealize_eleanoer said...

wahhh...

mahasyg sgt kiut!

kiss sket! muahhsss!

dtg tau majlis cida...wah..over aku! ;))

ღ lie _nurulz ღ said...

perghh..asam pedas kak bee,xmenahan tengok..sedapnya..
rajinnya kak bee masak..

kak cida,nnt plan dtg HK plak ye..
jenjalan umah nurul lak..;)